Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lolina

Marketing

recept Pile u vinu

LIJEP POZDRAV ČITATELJIMA nut



Vrijeme pripreme: 50 min.

Sastojci:
# 1,5 kg piletine izrezane na komade
# 2-3 velike žlice maslaca
# 1 glavica sitno nasjeckanog luka


Priprema:
U ekspresni lonac staviti maslac i kad se zagrije, na njemu ispržiti komade piletine da budu svijetlo smeđe boje s obje strane.

Meso izvaditi iz lonca i u njega staviti luk i pržiti 2 minute. Dodati brašno i promiješati. Dodati vino, majčinu dušicu, lovorov list, sol, papar, šunku, češnjak, peršin i šampinjone. Dobro promiješati.

Dodati piletinu i lonac dobro protresti. Učvrstiti poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjiti vatru i kuhati 15 minuta.

Lonac skinuti s vatre, smanjiti pritisak i skinuti poklopac.

Meso složiti na pladanj i prekriti ga umakom.

Uz jelo poslužiti kruh zagrijan u pećnici ili tijesto i zelenu salatu.


bonn appetite njami



Post je objavljen 12.09.2007. u 13:40 sati.