Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Ostala je samo crvena ruža uz cestu

01.08.2007.

Putujući jutros na posao čujem na radiu kako se desila nesreća i da je promet zatvoren. Vraćajući se odmah sam na tom mjestu uočila jako svinut veliki metalni stup javne rasvijete, svijeću ispod njega i jednu crvenu ružu. Prošla me je jeza.... odmah mi je bilo jasno da se desila strahota... Čim sam se zaustavila na svom dvorištu moj sin mi je sav usplahiren pričao da je poginula djevojka od 19 godina. Ubio ju mladi dečko... a u krvi je imao 2,4 promila alkohola. Očito je dečko tulumario cijelu noć kad mu je krvca bila takva u doba kad sav normalan svijet ide trijezan na posao. Ne, to nije nesreća! To je zločin, to je ubojstvo! Mora da se jako moćno i nedodirljivo osjeća netko kad misli da si može dozvoliti tako pijan sjesti za volan i onda se tako ponašati na cesti. Cijelo popodne razmišljam o tim roditeljima koji su ispratili svoju kći ranim jutrom, a ona im se više nikada neće vratiti. Cijelo popodne razmišljam o krvavoj statistici s naših cesta.
Ovim roditeljima više nitko ne može vratiti njihovo dijete. Ova greška ne može biti ispravljena, ali živo me zanima kakva će kazna biti u ovom slučaju. I jesmo li pred zakonom svi isti?!!!! Ovo će biti još jedan veliki test našeg pravosuđa.
Sada će oni jako tolerantni reći: „Dona, to se može desiti i tvom sinu.... da oduzme život i bude kriv!“ A ja unaprijed odgovaram: „Točno! I ako se ikada desi neka kazna bude visoka do neba!“ Ja ne razumijem i nisam nimalo tolerantna prema onima koji sjedaju pijani za volan i prema onima koji misle da im je dopušteno voziti prebrzo. Okružena sam automanijacijama koji svoju strast za brzom vožnjom uglavnom istresaju na trkama... no i na običnim prometnicama lete prebrzo... i svi jako dobro znaju kad me voze... ako naprave zlo na cesti zbog prebrze vožnje da ću svjedočiti protiv njih. I to mislim ozbiljno! Takva ponašanja su okrutna sebičnost. Ma tko bilo kome daje pravo da se ponaša tako i ugrožava tuđe živote?! I koji je motiv?! Ljubav prema brzoj vožnji?!!! Ljubav prema alkoholu?!!!! I najtužnije u cijeloj toj priči je to što ne sfundaju sebe..... nego oduzimaju živote nevinima, ugrožavaju ljude oko sebe.... iz hira... iz zajebancije! U dva dana je našim cestama poginulo 18 ljudi. U većini tih nesreća razlog je prebrza vožnja. Jučer mi je Mikoslav objašnjavao kao se voli brzo voziti. Na to sam mu ja naravno krenula s moraliziranjem, a on je odgovorio da se prebrzo vozi samo kad je sam, a kad vozi nekoga tada nikada ne vozi preko 200 km na sat. Ma, tko mu se tako duhovitom ne bi nasmijao.... ali ta njegova šala mi je danas nekoliko puta pala na pamet.... Zakoni su nam postroženi, ceste su nam sve bolje, a sve više je mrtvih. Pa jel država kriva baš za sve?!!!!! Gdje je tu osobna odgovornost? Kako riješiti to ludilo na našim cestama?
Blogeri, divljate li na cesti? Kako se osjećate kad čujete ove statistike?


Post je objavljen 28.08.2007. u 16:01 sati.