Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makroskop

Marketing

Da je Bukowski pasta za zube, odmah bi ga kupio.

Dobro, danas sam se opet sjetio da volim Bukowskog. Pa što. Onda mi je mala Crvena dala ideju. E sad, pošto ideja ne može stajati sama, dodao sam i post sa svojeg starog Bloga, jer nema smisla da opet pišem o Bukowskom, kad mi je još svjež stari post:

Pa ovako... posto je ovo ipak moj bLOG, nema smisla da ne pricam o sebi. Zato je vazno reci koju knjigu nosim vec duze vrijeme sa sobom, cisto tako, otvorim je na nekoj stranici i pocnem citati. Onda dodje Kvatric, sidjem, udjem u 5icu ili 7icu i idem dalje. Onda dodje FER. I sidjem, udjem u Cassandru, citam. Cijelo vrijeme citam. Natrag isto. U zadnje vrijeme se uglavnom radi o knjizi.

Kupio sam je u second-hand knjizari u NYC ovo ljeto, odlicna je. Vec sam je vise puta procitao, ali kako je to zbirka prica, ne moze se bas govoriti o citanju cijele knjige nekoliko puta. Rijec je o Bukowskom, dijelu jedne od njegovih zbirki, izdanom pod imenom Tales of Ordinary Madness.

Mozda je Bukowski isfuran vec, nemam pojma. Nesto sam bio cuo o njemu, nista posebno, prije nego sam kupio knjigu. A kako sam bio u gorespomenutoj knjizari, nije imalo smisla da nesto ne kupim. Pa sam kupio Bukowskog. I odusevio se. Covjek jednostavno dobro pise.

Za one koji ne znaju, on je jedna kretencina, zenskaros, nasilnik, alkoholicar, depresivac, slabic. I sve to priznaje i djeluje kao da ga bas briga. Ne znam koliko je sve to istina (rekla bi Crvena: nekako mi pari ka da je), ali ako laze - dobro laze. Pise uglavnom o tome kako se je napio, koga je uvrijedio i u kojoj rupi je nakon toga zavrsio i na koliko dugo. Ne razumije zasto ga ljudi citaju (ili se pravi - dobro), covjek ima osjecaj kao da je na pelinu s njim. Evo jos jednog mrtvaca za moje drustvo u ZUSPu. (Mozda bih trebao napraviti listu... i hocu.).

Vjerojatno cu pisati jos o njemu, a zasad malo Q dio:

Q1: Zasto na online knjizari Algoritma pise da imaju Bukowskog, a ja ga ne mogu naci na polici? Moram pitati osoblje...
Q2: Gdje ima za downloadati eBooks sa zanimljivom literaturom (a da nije tehnicka ni previse stara)?
Q3: Koliko je komada jedno tuce?
Q4: Koliko je komada jedan gros? A koliko tuceta?
Q4: Je li sustav neobicna i zastrasujuca rijec? ;)
Q5: Koliko je tuceta jedan komad?
Q6: Zasto ja ne idem spavati kad sam pospan nenormalno?
Q7: Nadopuni: O tom, potom, pijan __________
...

- O.k. I'm losing my mind. Anything else?
- We want to help you, Mr. Evans. I believe we've found a piece of your mind. Would you like it back?
- All right, give me a piece of my mind back.
The clerk reached under the counter and came up with something wrapped in celophane.
- Here it is, Mr. Evans.
- Thank you.
Frank dropped it in his coat pocket and walked outside. It was a cool autumn night and he walked down the street, west. He stopped at the first alley, stepped in. He reached into his coat and got the wrapped-up thing, peeled the celophane off. It looked like cheese. It smelled like cheese. He took a bite. It tasted like cheese. He ate it all, then stepped out of the alley and walked down the street again.
...
iz An Evil Town, Charles Bukowski


Post je objavljen 19.02.2005. u 23:51 sati.