Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

Dnjeparski Wodjanoj (Vodenjak)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Wodjanoj



Obećala sam priču svakoga vikenda, no ljetni su praznici ... pa je svaki dan kao vikend ... hihii

I eto nove priče.
Ostavit ću je, za one koji je žele pročitati, na stolu, u blog vikendici
Ni Nebo, ni Zemlja ...


Samo sljedite gornji trag ...

Ako svratite noćas, u minutu do ponoći, čekat će vas Dnjeparski Vodenjak ...
Čuvajte se, ako je zlovoljan, mogao bi vas povući za noge, u dubinu ....
Zato, na vlastiti rizik ... hihihiii


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
photo by flickr

Dnjepar, snimljeno u svibnju 2005.



Prošetala sam ja i obalom Volge matuške ...

Volga boat song, Yvan Rebroff



Dodatak: Ruski pirogi, recept, za Necutako

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sastojci:
Za tijesto:
800 g brašna; 1/4 l mlijeka; 1/4 l vode; 100 g maslaca; 1 jaje
žličica soli; žličica šećera; 35 g kvasca

Za slani nadjev:
800 g pilećeg mesa ili govedine; 3 glavice crvenog luka; 2 žlice teemljca;
3 kuhana jaja; maslac za pirjanje; sol; papar

Priprema:

Kvasac izmrviti pa izmiješati s mlakom vodom, malo brašna i soli i ostaviti da nadolazi.
U prosijano brašno uliti smjesu kvasca, toplo mlijeko, lako ulupano jaje, šećer i sol. Dobro umijesiti i staviti na toplo mjesto.
Treba zatim tijesto premijesiti najmanje 3 puta postupno dodajući otopljenog maslaca od onih 100 grama.

Zatim tijesto podijeliti na dva dijela, pa nauljen i pobrašnjen lim prekriti jednom polovinom, staviti fil, prekriti drugom polovinom tijesta, krajeve pritisnuti, a sredinu izbosti vilicom.
Ako želite, premažite pirog ili maslacem ili ulupanim jajetom.

Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, peći oko 20 minuta, onda smanjiti na 175 C, pa peći još oko 20 minuta.

Nadjev:
Piletinu ili govedinu skuhati do pola; onda isjeckati meso pa pirjati sa crvenim lukom. Ohladiti.
Hladno ispirjano meso samljeti skupa s kuhanim jajima, posoliti, popapriti, doliti 2 žlice juhe da nadjev bude slasniji.



PIROGI, OSNOVNI RECEPT ZA TIJESTO

1/2 kg brašna; šalica mlakog mlijeka; 2 jajeta; 3,5 kašike šećera; kašika soli
100 g putra; 20 g kvasca

U četvrtinu šalice mlakog mlijeka razmutite kvasac sa kašičicom šećera i kašikom brašna, pa ostavite da nadođe. Kada kvasac nadođe, preostalo brašno stavite u posudu za mješenje, dodajte mu nadošli kvasac, šećer, putar, žumanca, mlijeko, so i snijeg od dva bjelanca. Tijesto mijesite dok se ne počne odvajati od zidova posude. Tada ga pokrijte i ostavite na toplom mjestu da se podigne.

Ovo je univerzalno tijesto za piroge. Mogu se praviti mali pirogi koji se obično prže u dubokom ulju ili jedan veliki pirog koji ćete napuniti nadjevom i peći u pećnici.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Štand s delicijama na maloj tržnici nadomak Odese.

Boršč recept za
Lazya


Meso stavite u oko 2,5 l vode. Posolite. Ostavite da malo prokuha. Povremeno skidajte pjenu s površine.
Kuhano meso narežite na duguljaste komade.
Ciklu ogulite, krupno naribajte i stavite u malo vode (kojoj ste dodali ocat) pa kuhajte 20-30 minuta.
Kupus narežite na komadiće ili rezance, krumpir na kocke, luk na kockice, a mrkvu krupno naribajte. U juhu od mesa stavite kupus i kuhajte 10-15 minuta, dodajte krumpir i nastavite kuhati.
Na ugrijanom maslacu propirjajte luk i mrkvu, dodajte koncentrat rajčice i sve zajedno pirjajte pa umiješajte u kupus zajedno s ciklom. Začinite paprom, lovorovim listom, šećerom i nasjeckanim češnjakom.

Na kraju dodajte narezano meso i sve zajedno još kratko prokuhajte.
Po potrebi boršč malo razrijedite, a po želji dodajte malo octa.
Pospite nasjeckanim peršinom i u porciju stavite po žlicu kiselog vrhnja.


U slast, Daysleeperu!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Lijepi finale jedne khersonske večere koja je, prema tradiciji, započela upravo borščem ...

Tixi, za laku noć ...



Rusalki, za laku noć

Garavi Sokak - Teci Teci Dunave


teci, teci, Dunave,
al' ne pričaj
nikome
...






Post je objavljen 07.08.2007. u 23:59 sati.