Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

HODOČAŠĆE NA MARIJIN TRSAT

Već tradicionalno vjernici naše župe svake godine o blagdanu Majke Božje Snježne, koji se poklapa s Danom domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza – hodočaste Gospi Trsatskoj. Ove godine hodočašće je ostvareno dan ranije, u subotu 4. kolovoza uoći spomenutih blagdana.
Točno 150 hodočasnika u tri autobusa, među kojima je pilo pedesetak Roma, naših župljana a posebno među njima petnaestak djece, rano ujutro u 4 sata započeli smo blagoslovnom molitvom naše hodočašće u župnoj crkvi u Orehovici, te molitvom, pjesmom i duhovnim sadržajima primjerenima hodočašću u autobusima krenuli put Trsata. Nakon ulazne procesije te zajedničkog križnog puta s ostalim hodočasnicima iz mnogih krajeva naše domovine i sakramenta pomirenja, slavili smo Euharistiju koju je predvodio dekan donjomeđimurskog dekanata, preč. Antun Hoblaj, (slaveći ujedno jubilarno trideseto hodočašće sa svojim župljanima) uz koncelebracije dvadesetak svećenika te uz poticajnu propovijed p. Franje Jesenovića, oprostili smo se zajedničkom procesijom i nastavivši s privatnim pobožnostima u samom svetištu Gospe Trsatske, proveli smo i dio poslijepodneva uživajući u ljepotama našeg Jadrana na Crikveničkoj rivijeri. Za mnoge hodočasnike iz naše župe, osobito Rome bio je to prvi susret s morem u kojem su posebno uživala djeca uz pratnju svojih roditelja.
Duhovno okrijepljeni i osnaženi za svakodnevni život sretno se vratismo zahvalni Majci Božjoj za još jedno duhovno obogaćenje i primljene milosti, koje Marija već 640 godina na Trsatskom brijegu pruža svojim vjernim štovateljima.
Post je objavljen 04.08.2007. u 22:30 sati.