Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Sretno narodno ljeto bilo!

Danasnji rezultati sportske prognoze:

malerisanje 1 : ja 1
kuvanje i pecenje 2 : ja 2
narodna muzika 5 : ja 5
ljeto 0 : kisurina 6 (ko da, recimo, nogomet igraju Mauritanija, u ulozi ljeta, i Hrvatska, u ulozi kisurine)

Osim stono cemo oficijelno uskoro imat drugog vodju u istom krznu, spomene li mi jos itko ljeto probost cu ga parangalom. Ili rascerecit motikom. Ljeto. Sta ljeto? Kad sunce proviri, ukuhas se ko marmelada ili rakija u kazanu. Kad mlade djevojke naglo pozgodne i otkrivaju se ko najnoviji spomenik na priredbi, a stare babe poput mene jos vise orone i zakrabulje se (bogami, na plus 16 u ovoj zemlji sa kisom i treba da se zakrabulji). Jedino sto mi preostaje jest da se ukutrim unutra i proslavim nedavnu cistku (stono od bespotrebnih stvari koje upotrijebila nisam otkako se razulareni majmum preobrazise u pitomog covjeka, stono od zahrdjale krame koja se emocionalnom naziva) knjigom u kojoj su tiskana neka slova koja prelaze u rijeci, a rijeci u recenice, te razgalim njegovim i njenim pjesmama zvonkim. A da ne morate vi, izabradoh i popularnije nazvanog top devet, za ugodne dane ljetnije. Zajednicki lajtmotiv nevjere, casa koje se drobe i lome, zena-zmija i muskaraca-ranjenih lavova provlaci se poput tanane, ali fine paucine kroz sve njih. Ukoliko me to cini seljacinom u bilo kojem obliku, onda mogu reci da sam izuzetno sretna, ali istovremeno i povremeno mizantropicna seljacurda.

Bacio si casu,
razbila se sva,
ne treba ti ona,
ne trebam ni ja...

Omadjijala me Semsa, sta sad...

Mi se volimo - osim optimisticnog raspolozenja, prisutan je izuzetno zanimljiv modni fenomen. Kod svih petero njih.
Miko, druze moj - varljiva i prevrtljiva zena kao motiv koja zeli zavadit stara prijatelja dva. Posebno obratiti paznju na promjenu ritma u sredini. Naucih sasvim solidnu imitaciju prelaska, kompletno sa grlenim pjevom. Cestitke meni.
Nek puknu dusmani - za miroljubive ljude. A istovremeno jos jedna interesantna modna studija.
Rekla si da me volis - apsolutni klasik u kojoj glavnu ulogu igra nevjerna zena koja laze i skriva istinu ko stonoga noge. Preporuca se slusanje najglasnije.
Sreli smo se mnogo kasno - nesretna ljubav u krivo vrijeme. Univerzalno.
Prvi sam ljubio njene oci - ah, te nestasne i preljubne zene! O cemu bi se pjevalo ako ne o nama?!
Ej, otkako sam se rodio - zla sreca od kolijevke pa do groba. Plus dodana i zena koja ostavlja. Jedna muha = dva udarca.
Razbio si casu - Klasicna Semsina interpretacija zanimljive metafore.
Ne, ne, ne - Semsin prakticni savjet i pouka za sve mladjahne djevojke. Ko stono jedan komentar rece, udri, Semso!

Da, i pripremit se valja za proslavu tisucljecnice zavrsetka male mature iduce subote. Da, tisucljeca ili dva. Odnosno, kada krapinski pracovjek tabase onijem krajevima u kojima cu se uskoro naci. Stono bi znacilo da postoji i ona velika. Matura, to jest. Ali pocnimo od malenog ka velikom.

Post je objavljen 24.06.2007. u 19:00 sati.