Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose: svjetlost


(prethodni nastavak)


Morpheus je isprva bio faciniran Thanatosovom moći, samouvjerenošću, bezobzirnošću. Stric mu je postao uzorom kojem se divio. Laskale su mu Thanatosove pohvale i pozornost koju mu je poklanjao ... isprva je vjerovao svakoj Thanatosovoj riječi.

A onda je Morpheus sreo Rose ...

Zatajio je Thanatosu taj susret. Grozio se na pomisao da bi se crni Thanatosov pogled mogao spustiti na to lice koje je on sve češće gledao u snu i na javi. Morpheus s Rose još nije progovorio niti riječi, no znao je da bi i njoj zatajio Thanatosa.

Osjećao je da u njegovoj vječnosti nema mjesta i za Rose i za Thanatosa. Morao se odlučiti ... no još se uvijek kolebao ...Obmanjivao se da će moći držati odvojenima ta dva svijeta koja su ga privlačila. Thanatosova tama, moćna, crna i zavodljiva ... i Roseina svjetlost, jasna i čista, puna nježnosti i snage...

Uživao bi u tamnim zločinačkim pohodima u društvu Thanatosa i Erosa ... a poslije bi otišao k Rose da uz njezino uzglavlje liječi osjećaj gađenja i krivnje ...

Rose je zračila svjetlošću, a ta je svjetlost razgonila tamu koja je čučala u Morpheusu i povremeno ga potpuno obuzimala ... Roseina je svjetlost bila poput bistre vode koja spire sve prljavštine ... Dok bi sjedio uz njezino uzglavlje, šetao njezinim snovima i pratio je na javi, poželio bi zauvjek ostati s njom. A onda bi ga Thanatost pozvao ... i Morpheus bi se, protivno svojoj volji, tom pozivu ipak odazvao.

Iako s Rose za sve to vrijeme nije prozborio ni jedne riječi, ipak je znao da bi ona rekla ne tami, da bi s užasom i gnušanjem okrenula glavu od Thanatosove moći, od njegove surovosti, zloće i ciničnosti. Morpheus se bojao da bi Rose okrenula glavu i od njega, zato joj se i nije usuđivao prići.

Thanatos je Morpheusa još uvijek snažno privlačio, no istodobno osjećao je kako se sve više od njega udaljava. Počeo je svoga moćnog strica gledati sve kritičnijim očima i postupno se izmicao njegovu utjecaju ... Kada bi Thanatos s porugom, okrutnošću i cinizmom govorio o životu, ljudima, o besmrtnosti i smrti, Morpheus bi se upitao što bi Rose na to rekla ... I znao je, Rose bi uvijek rekla ne Thanatosu i onome što on zastupa.

A ipak ... Morpheus nije ni slutio koliko je Thanatosu sličan ...

Kad je Rose na vidikovcu u Visokim Tatrama uzvratila poljubac Mareku, Morpheus je u silnome bijesu gurnuo niz liticu tog smrtnika koji se usudio biti takmac njemu ...
U Morpheusu je tada opet pobijedio Thanatos, pobijedila je tama.

Sad je i Morpheus, poput Thanataosa, pomislio:

Bit ću prvi ... i jedini ...
Bit će moja ... ili ničija ...


Nekoliko dana nakon toga, ušavši na Rosein blog, napisao joj je poruku:

Budi budna – čekaj!

U njemu se kovitlao i miješao bijes prema samome sebi, prema Thanatosu ... i prema Rose ...

Riješio je uzeti je na silu.
Možda će tada opet biti slobodan, možda će, slomivši je, umanjiti snagu te njezine svjetlosti koja ga je obasjavala ... Svjetlosti na kojoj je tako bolno jasno vidio svoju božansku nesavršenost, svjetlosti koja mu je postala toliko neophodna da je poželio – ugasiti je.

(nastavak slijedi)

Copyright © 2007. by rusalka- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Galadriel_sunlight

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Light in the Dark

Dodatak: svaka se žaba, il' žabac uloviti dade ... na pravi mamac ...
Danas s lista, a sutra s Rusalkina dlana ...




crazy frog


Žabac iz spota podsjetio me, tko zna zašto ... hihii ...na dva blogera koji odskora do jezeraca svraćaju, na Kenguura i Fizikalca ...

Pa ih obojicu, ovom prilikom pozdravljam...



Post je objavljen 23.06.2007. u 23:59 sati.