Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travelfreak

Marketing

samo par redaka

Zadnjih dana nisam imala bas previse vremena za bloganje, a nazalost ga nemam ni danas. Pogotovo ne za stavljanje slika. U meduvremenu sam posjetila jos dva mjesta u Maleziji. Prvo smo isle u Taman Negaru, dzunglu za koju tvrde da je najstarija na svijetu, starija cak i od Amazone. Tu sam isla u setnju po dzungli i na nocni safari. Vidjeli smo neke zivotinje, vecinom male, ali bolje ista nego nista. Posebno je nocni safari bio zabavan. Nakon toga smo par dana provele u povijesnom gradicu Melaki gdje je bilo puno zgrada iz kolonijalnih vremena kad su ovim krajevima naizmjenicno vladali Nizozemci, Portugalci i Britanci. Melaka je definitivno najljepsi gradic koji sam ovdje vidjela. Prvi azijski grad s trgom! To me odmah odusevilo. Trg se usput receno zove Dutch Square. Stavit cu vam par slika kad se vratim doma.

U meduvremenu smo stigle u Kuala Lumpur i vec sam nesto od grada vidjela. Sinoc smo se sastale s Natashom, Malezijkom koju sam upoznala u Vijetnamu. Autom nas je odvela u Putrajayu, novi, planski izgradeni grad gdje su smjestene sve vladine zgrade, ministarstva itd. Bilo je tamo stvarno impresivnih gradevina, a najbolja od svih je bila dzamija. Danas smo posjetile Batu Caves, spilje nekih 13 km izvan grada, a istovremeno i svetiste za hinduse s brojnim kipovima hindu bozanstava.

Dok ja ovo pisem, Bart se vec nalazi u avionu na putu za Kuala Lumpur. Stize sutra ujutro u 6 h po malezijskom vremena (u Hrvatskoj je tada ponoc). Jedva cekam ponovo ga vidjeti! Provest cemo jos dva dana zajedno u KL (tako svi zovu Kuala Lumpur), a zatim krecemo dalje za Singapur i Indoneziju. Bit ce nam super, to vec unaprijed znam.

Eto toliko za danas. Subota je navecer i grad je pun ljudi. Idemo malo gledati sto se vani dogada. Steta da pada kisa, valjda ce uskoro prestati. Svima puno pozdrava i obecavam se slijedeci put ponovo javiti sa slikama!

Post je objavljen 16.06.2007. u 13:54 sati.