Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wedran666

Marketing

Luka Modrić

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Luka Modrić zaslužuje mjesto na mom blogu kao i Vedran Ćorluka jer je po meni najbolji hrvatski veznjak.Imamo sličnost npr. broj 10 (makar u Dinamu je broj 14) i igramo vezu.

Luka Modrić (Zadar, 9. rujna 1985.)


Jedan od najvećih hrvatskih talenata, iako rođen u Dalmaciji privukao je pažnju zagrebačkog Dinama, te tamo započeo karijeru. Bio je i na provjeri u splitskom Hajduku, no, u konkurenciji s Grgurovićem nije prošao. Prvo je slan na posudbu u BiH u Zrinjski iz Mostara. Tamo je bio najbolji igrač momčadi i prvenstva, i to već sa 18 godina. Uslijedila je posudba u zaprešićki Inter koji je s njim u momčadi u prvom dijelu sezone 2004/05 bio suvereno na 1. mjestu, te postao ozbiljan kandidat za naslov prvaka. 21. prosinca 2004. primio je nagradu Večernjeg lista za najveću nadu hrvatskog nogometa. Uz to bio je i 4. najbolji igrač lige.


Dinamo
Na polusezoni se vratio u matični Dinamo koji je potom ispao u Ligu za ostanak, a Inter se nije uspio zadržati na prvom mjestu, i završio kao doprvak Hrvatske. No, nakon velikih promjena u i oko momčadi, Dinamo je krenuo u jednu od svojih najuspiješnijih sezona u povijesti, te praktički tokom cijele sezone držao prvo mjesto koje mu nije pobijeglo. Desetka Modrić bio je jedan od najvažnijih igrača Dinama uz kapetana Mamića i nesavladiv napadački dvojac Bošnjak-Eduardo. Svojim pogocima rješio je 2 derbija sa Hajdukom, jedan na Poljudu, a jedan na Maksimiru, uključujući pogodak najvećem konkurentu sezone Rijeci na Kantridi. Sjajnim igrama u klubu dobio je poziv za reprezentaciju. No, navodne su ponude tih klubova odbijene i Modrić je ostao u Zagrebu, potpisavši desetogodišnji ugovor sa Dinamom, koji završava 2015.


Reprezentacija hrvatska
U debiju protiv Argentine u švicarskom Baselu, gdje je Hrvatska pobijedila 3:2, Modrić je bio možda i najbolji igrač na terenu, te su započele špekulacije o zainteresiranosti Bayerna i Werdera za tog mladog igrača. No, na SP-u u Njemačkoj izbornik Kranjčar dao mu je malo minuta u utakmicama sa Japanom i Australijom. Dolaskom Slavena Bilića na mjesto izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Modrić je stekao status nezamijenjivog, te u debiju novog izbornika postigao pogodak rezervama Italije u Livornu za konačnih 2:0. Bio je to, ujedno, i njegov prvijenac u kockastom dresu. Bilić ga koristi na poziciji zadnjeg veznog, i dosad nije odigrao niti jednu lošiju utakmicu, štoviše, uvijek se nalazi među najbolje ocjenjenim igračima reprezentacije. Kasnije ga je izbornik uz Roberta i Niku Kovača, te Milan Rapaića prozvao najbitnijim igačem reprezentacije.

Luka Modrić je vrlo specifičan po pružanju najboljih igara isključivo protiv najjačih. U dresu reprezentacije bio je najbolji igrač u pobjedama nad Argentinom ( 3:2 ) i Italijom ( 2:0 ), dok je kao igrač Dinama najbolji bio uvijek u derbijima sa Hajdukom i Rijekom, te u srazu sa moćnim Arsenalom. Svejedno, i protiv znatno slabijih suparnika, nikada ne odigra lošije od barem dobrog, dokaz čega su skauti inozemnih klubova koji ga prate na svakoj većoj utakmici.


Post je objavljen 10.06.2007. u 03:54 sati.