Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijskakuhinja

Marketing

Alu Vada



Ovaj gujaratski snack poslužite s chatnijem od kokosa kao predjelo ili uz sabji kao prilog za ručak.

ALU VADA

Vrijeme pripreme i kuhanja: 50ak minuta
Količina. 18 kuglica


Sastojci:

Nadjev od krumpira

2 i pol šalice kuhanog, zgnječenog i ohlađenog krumpira (oko 600-700 g)
2 zelena čilija
1/2 žličice sjeckanog đumbira
1 žličica smeđeg šećera
2 žličice limunovog soka
1/2 žličice soli
1 žlica sjeckanih grožđica
1 žlica svježeg ili suhog kokosa
1 žlica sjeckanog korijandera ili peršina

Tijesto

1/4 šalice slanutkovog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
prstohvat-dva praška za pecivo
1/4 mljevenog ajwaina ili kumina
1 žličica asafetide
1/2 žličice kurkume
1 žličica soli
oko 1 šalica hladne vode
ulje za prženje

Postupak:

1. Skuhajte i ogulite krumpir.
(Ako vam je ostalo pire krumpira od predhodnog dana možete iskoristiti i njega.)



Zgnječite ga i ubacite sve začine.



2. Podijelite na 18 dijelova i oblikujte kuglice.



3. Pomiješajte sve suhe sastojke za tijesto. Polako ulijevajte vodu i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesa treba biti gušća od one za palačinke.

4. Zagrijte ulje u woku ili dubljoj posudi. Isprobajte je li dovoljno vruće tako da stavite kap tijesta. Ako se odmah izdigne na površinu, ulje je spremno za prženje. Umočite 5-6 kuglica u tijesto i pažljivo ih stavite u ulje. Pržite 3-4 minute dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Izvadite i stavite na papirnate ručnike. Poslužite vruće


Post je objavljen 17.05.2007. u 08:21 sati.