Ukoliko vam je ostalo idlija od prethodnog dana, Tarla kaže da je ovo recept za vas!
Osobno, za ovaj recept uvijek kuham nove idlije jer volim svježe kuhanu hranu.
Rajčice možete zamijeniti sosom od rajčica. Vidjet ćete da su moji idliji namočeni u dosta sosa. Ako stavite prave rajčice bit će manje crveni, suši i žući – da vas ne iznenadi rezultat. Luk sam zamijenila asafetidom. Za one koji koriste luk u svojoj kuhinji – umjesto asafetide stavite nasjeckanu jednu glavicu luka.
Pav bhaji masala dolazi iz Mumbaja. Za one revne prilažem recept. Ukoliko je nemate – preskočite!
TAVA IDdLI
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja:15 minuta
Količina: za 4 osobe
Sastojci:
4 idlija od prethodnog dana (ili 4 nova)
Prstohvat asafetide
2 rajčice, nasjeckane
1 žličica đinđera
1 žličica kurkume
1/2 žličice crne soli (kala namak)
1/4 žličive pav bhaji masale
1 žličica limunovog soka
1 žlica maslaca
1 žlica ulja
prstohvat-dva soli ili po želji
2 žlice nasjeckanog korijandera ili peršina
Postupak:
1. Narežite idlije.
2. U tavi zagrijte maslac i ulje. Ubacite asafeditu, a odmah nakon nje rajčice, đinđer i kurkumu. Kuhajte dok se ulje ne izdvoji od umaka.
3. Dodajte crnu sol, masalu, sol i limunov sok i pomiješajte.
4. Umiješajte narezane idlije. Ukrasite nasjeckanim korijanderom i peršinom.
PAV BHAJI MASALA
50 g crvenog čilija
25 g kumina u zrnu
25 g cimeta u kori
4-5 mahuna crnog kardamoma
10 g fenela u zrnu
50 g korijandera u zrnu
25 g crnog papra u zrnu
25 g klinčića
25 g amchur praha (sušeni mango)
1 žlica kurkume
Svaki od začina prepržite na suhoj tavi. Ohladite i sameljite. Umiješajte amchur i kurkumu. Spremite u staklenku.
Post je objavljen 11.05.2007. u 08:34 sati.