Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

My email pet peeves

Dolazi mi jutros email od klijenta kao odgovor na moj koji sam poslala juče – pitala sam je da ugovorimo appointment i izmedu ostalog napisala:
Any time tomorrow or Friday would be good for me; also, any time next week, except for Wednesday morning would be fine.
Evo šta ona meni odgovara:
How would Tuesday the 8th be around 2:30???
Da, to je čitav email – jedna rečenica, bez pozdrava, bez potpisa, ali sa 3 upitnika! Zašto 3 upitnika, pitam se ja. Jedan nije dovoljan?

Jedna druga klijentica voli da piše SVE VELIKIM SLOVIMA. Pošalje mi emails od dva lista i sve je CAPS – glava me zaboli dok pročitam.

Jedna koristi tabs i crtice umjesto tački. Čitav email je jedna rečenica isprekidana sa crticama i tabs, a da ne spominjem da joj je gramatika na visokom nivou. Nisam mogla da odolim a da ne copy-paste njenu poruku od ponedeljka:
It was so long ago I don't know who we sent on the list - please fax to me so we can update(have a number of changes) - I know they will all change once they enter the first time this was just a baseline to get started - Norm is in Texas - will call when he returns.

Bas mrzim kad ljudi nemaju ni malo email-kulture. Ja svaki email, fax i telefonski poziv koji pošaljem ili napravim smatram kao odraz mene i moga poštovanja prema osobi s druge strane žice. Poruku nikad ne pišem bez neke vrste greeting-a, jako se trudim da poštujem sva gramatička pravila, spelovanje uvijek provjerim (nekad čak i dva puta), a svaku poruku završim sa potpisom (često dodam i jedan “thanks” ili “thank you”). Ako želim da me osoba kontaktira, a ja joj šaljem email po prvi put, onda obavezno napišem email adresu u poruci, dodam broj telefona (iako je to dio mog signature) i vrijeme u koje me mogu naći u office.

Neke ljude izgleda nije briga. Zar je toliko teško napisati “Hi Jasminka”, koristiti gramtički ispravne rečenice i potpisati se na dnu poruke? A ni spell check nije teško upaliti, ili možda jeste?


Post je objavljen 03.05.2007. u 17:20 sati.