Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okruglalopta

Marketing

24./26.4.2007.

24.4.2007.

Fleetwood – Mossley 1 (1.30 @StanJames) 9/10

Fleetwood
je trenutno na 7. mjestu Unibond lige, no jos uvijek imaju realne sanse za play-off mjesto. Ako pobjede oba preostala protivnika, a Matlock i Guiseley izgube barem jednu, evo njih u borbi za ulazak u visu ligu.

Fleetwood je treca najbolja domacinska momcad u Unibondu, omjer im je 13-3-4 (gol razlika 41:20), imaju dvije hendi pobjede zaredom, a od posljednjih 8 domacinskih tekmi imaju 7 pobjeda i jedan sokantni poraz ciji je najvazniji razlog velika iscrpljenost (sesta utakmica u 14 dana, dogodilo se to 9. travnja).

Nakon toga su u gostima hendikepom izgubili i od prvog Burscougha, no nakon toga su se uspjeli dovoljno koncentrirati i pobjediti uvjerljivo zadnjeg Granthama u gostima, zatim su slavili u finalu lokalnog liga-kupa protiv rivala iz Matlocka, a onda su u subotu doma rasturili 11. Ilkestona 4:1. Odmorili se jesu, u zadnjem kolu idu u goste predpredpredzadnjem Ashtonu i jednostavno nemaju sto izgubiti.

Mossley je predpredzadnja, vec relegirana momcad. Gostujuci omjer im je otuzan, 4-3-12 uz gol razliku 23:37, imaju cetiri poraza zaredom (u subotu su doma izgubili 0:2 od 10. Ossetta koji ne moze niti gore niti dolje na tablici), takodjer i tri gostujuca poraza zaredom, tako da stvarno ocito pokazuju da im se ne da igrati za ponos kad su ionako vec u nizoj ligi. Jedine 4 pobjede iz 2007. godine ostvarili su protiv najlosijih momcadi u ligi – Granthama, Radcliffea i Leeka, uspjeli su remizirati doma s 15. Prescotom, a sve ostalo su porazi, velika vecina s hendikepom. Dakle, 2007. im je omjer 4-1-11, ali i taj im omjer laska kad su im jedine zrtve kolege jadnici.

Mossley ima i organizacijskih problema, iz uprave kluba nakon deset godina odlazi obitelj Rigby i trenutno je u tijeku rasprodaja klupskih dionica po popularnoj cijeni od 10 funti (sto kuna) po dionici.

Mossleyju ce nedostajati suspendirani branic Sheil, a Fleetwoodu Milligan. Ove dvije momcadi igrale su nedavno, 6. travnja – na livadi Mossleyja bilo je 0:1 za goste iz Fleetwooda.

Fleetwoodu je ovo posljednja domacinska tekma u sezoni i ocekuje se blizu tisucu promatraca. Puno je to za Unibond Premier ligu, a prije nego sto se nasmijete, sjetite se koliki je prosjek 1. HNL.

FT 0:1



Histon – Thurrock X2 (1.95 @Stanleybet) 3/10

Histon
je vec osigurao naslov prvaka Juzne konferencije, u subotu su takodjer na svom terenu izgubili s hendikepom od Bishop's Stortforda koji se bas kao i Thurrock, itekako ima za sto boriti. No za razliku od Bishop's Stortforda koji zeli ugrabiti posljednje play-off mjesto, Thurrock se bori za goli zivot.

Thurrock je trenutno u zoni smrti, na predpredzadnjem mjestu, ali s utakmicom manje od izravnih konkurenata za opstanak, 19. Hayesa i 18. Basingstokea. Obje te momcadi u zadnjem kolu gostuju kod kandidata za play-off, a imaju samo bod vise od Thurrocka, dok Thurrock ima znatno bolju gol razliku od Hayesa, a u zadnjem kolu ih ceka 12. Sutton koji ne moze ni gore ni dolje, a i igra se na livadi Thurrocka. Bod kod Histona dao bi im malo mirnoce, zbog gol razlike bi se pomaknuli tik iznad relegacijske zone i znali bi da u slucaju pobjede protiv Suttona u zadnjem kolu ostaju u ligi – bez obzira na rezultate Hayesa i Basingstokea, a ne bih se zacudio da obje te momcadi u subotu izgube ili osvoje samo bod.

Thurrock je nelosoj formi, u zadnjih 8 tekmi imaju samo dva poraza (doma protiv Hayesa i sad u subotu u gostima kod 3. Havanta kojem je ta pobjeda itekako trebala kako bi osigurali play-off), 4 remija (u gostima kod 2. Salisburyja, doma protiv rivala Basingstokea, doma protiv 13. Bognor Regisa, doma protiv 7. Newporta koji i dalje ima sanse za play-off zbog dvije utakmice manje) i dvije pobjede, obje gostujuce (kod 6. Wellinga i 4. Braintreeja).

Thurrockov gostujuci omjer 4-5-10, no ovo su specificne okolnosti. Histon ce barem djelomicno mislima biti u Mocnoj Nationwide Konferenciji, a Thurrock se bori za goli zivot i to uz pomoc nekih igraca na koje trener u zadnje vrijeme nije mogao racunati (zbog suspenzija, ozljeda i poslovnih obaveza).

Par zanimljivih komentara navijaca Histona nakon domacinskog poraza od Bishop's Stortforda:

'... Didn't look like we even wanted to play! Had a couple of chances but never really seemed to want to actually compete against stortford...'

'... Team looked like they'd lost the hunger and the crowd couldn't be got going - same old core choir were there trying, but the rest wouldn't join in. Suppose its understandable to lose the edge once you're past the winning line - just a shame we couldn't lift the trophy after a winning performance. Never mind, many congratulations to the team and club on an outstanding season...'

'... I too was disappointed but on the day the better, hungrier team got what they deserved and we didn't. Maybe they didn't want to risk injury with a holiday coming up but they were certainly second to the ball...'


FT 3:1



Slough – Staines OVER 2.5 (1.63 @Stanleybet) 6/10
Slough – Staines OVER 3.5 (2.69 @Stanleybet) 2/10


Ne da mi se opet pisati knjige o relegiranim luzerima iz Slougha. Ako uzivate citajuci o tudjoj nesreci, imate ovdje arhivu svih mojih tipova, pa se zabavljajte. Oprez, cesto sam se ove sezone kladio protiv Slougha, ima dosta stiva. Zajebali su me samo tri puta u malo manje od pet mjeseci i zato cu vjerovati i dalje, odnosno vjerovat cu da ce ostvariti jos jedan uvjerljivi poraz.

Gol razlika Slougha u zadnjih 10 tekmi je 3:44 (4.7 golova po tekmi u prosjeku, ovo sam izracunao bez kalkulatora!), svaka od tih tekmi je otisla u OVER 2.5 osim one gostujuce kod loseg Ashforda. Pa nece nas valjda razocarati u predzadnjem kolu.

Staines je na sigurnom 12. mjestu i ovu bi tekmu mogli odigrati bas za gust. Slough ih je pobjedio usred Stainesa sredinom listopada (tada je Slough imao puno jacu momcad) i osveta bi mogla biti slatka i obilna. Mami me i koeficijent 21.8 za 7+ opciju, mozda pokusam u zadnji cas s nekih pola unita...

Staines zabija i prima puno golova (3.1 gol po tekmi kroz cijelu sezonu, za ovo mi je vec trebao kalkulator), gostujuci omjer im je 6-4-9, a od posljednjih 8 tekmi, na njih 5 su pala barem 4 gola. Uvalit ce oni barem tri komada Sloughu skoro pa sigurno, a mogao bi i Slough konacno zabiti nekome...

Obje ce momcadi biti bez jednog suspendiranog igraca, Sloughu nedostaje Moleski, a Stainesu Newton.

FT 0:2



26.4.2007.

Maidenhead – Banbury 1 (1.73 @Stanleybet) 7/10
(-1) Maidenhead – Banbury 1 (2.89 @Stanleybet) 2/10

Maidenhead
je trenutno na 7. mjestu Southern Premier lige, no imaju utakmicu manje od svih svojih konkurenata za zadnje play-off mjesto i to je upravo ova tekma. Ako dobiju, dolaze na 5. mjesto, dakle 'unutra su', imaju puno bolju gol razliku od 5. Halesowena i ako pobjede i u zadnjem kolu (kad ce ponovo igrati protiv Banburyja, ali u gostima), nitko ih ne moze izgurati iz play-off zone.

Maidenhead ima 10 pobjeda u zadnjih 12 tekmi, pobjedile su ih samo dvije najbolje momcadi, Bath City i Team Bath, a gol su im od svih tih 12 protivnika uspjele zabiti samo dvije vec spomenute ekipe i Clevedon (kod kojeg su gostovali, dakle domacinska gol razlika u zadnjih 8 tekmi im je 15:2, s tim da su ta dva dobili od sjajnog Team Batha). U subotu su na svojoj livadi slavili protiv 10. Mangotsfielda 3:0.

Banbury je na 9. mjestu, daleko od play-off zone i u principu mogu igrati samo za dojam. U subotu su u gostima pobjedili Cirencestera, no Cirencester je trenutno u velikim problemima i katastrofalnoj formi. Prije toga ubiljezili su jedan remi i dva hendi poraza (u te tri tekme nisu zabili niti jedan gol) i tada su shvatili da vise nemaju ni teoretske sanse za play-off mjesto. Jest da Banbury ove sezone u gostima igra vrlo dobro, no isto tako znaju izgubiti kod 19. Wealdstonea 0:4 (9. travnja). Da, bilo bi se lakse odluciti za ovaj tip kad bi Banbury bio nesto slabiji gost, ali ipak mislim da ce motivacija domacina presuditi. Banburyju ce nedostajati i standardni branic Blossom, a uprava kluba je ponovo upala u neke dugove...

Maidenhead kod kuce ima omjer 10-6-4 (gol razlika 29:17), dok je Banbury u gostima takodjer vrlo dobar (9-4-7, gol razlika 27:29), no domacin je ipak domacin - Maidenhead igra pred svojim navijacima koji zasigurno zele svoj klub vidjeti u Juznoj konferenciji. Ova domacinska pobjeda treba im i zbog bodova i zbog samopouzdanja.

Pogledajmo za kraj sto pisu navijaci Banburyja na svom forumu:

'... We have a Senior Cup Final on Tuesday perceived by the Club to be very important + we have a very small squad. Several of our players will struggle to play 4 games in 8 days - think it is sad that play-off positions might be decided in this way. We would struggle away to Maidenhead anyway if fresh - hope we can at least do something at home on Saturday to be fair to all...'

FT 2:0



Post je objavljen 23.04.2007. u 16:39 sati.