Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

punjena teleća prsa "Vila Zagorje"

punjena teleća prsa "Vila Zagorje"
Nije istina da je sve od teletine skupo. Recimo teleća prsa. Dušu dalo jelo kad imate 6-8 ljudi na objedu, želite da se svi " pošteno" (kod nas pošteno znači da je pun tanjur i da ima dosta mesa!) najedu, a da opet jedu nešto "extra" i da to bude još i jeftino.
Odvedite mesara na kavu, jer najbolje je da vam on "obradi" prsa tako da izvadi rebra i da vam napravi nešto kao "đep" u koji ćete stavljati nadjev. Ako mislite da to možete i sami, samo naprijed, ali nemojte masakrirati meso. To već spada u božji grijeh! Operite prsa i posolite iznutra i izvana. Sa nadjevom nema mnogo mudrovanja!
Lagano popržiti luk, češnjak i špek, sve vrlo sitno isjeckano. Prethodno natopljenu žemlju u mlijeku, istisnuti da nam nadjev ne bi bio premekan, i narezati na kockice. Dodati špeku i luku. Začiniti solju, paprom, malo Vegete, jajetom i sa puno sitno isjeckanog peršina. U sve to dodati još i pileću jetricu (svijet neće propasti ako je nema!!!) koju smo oštrim nožem istrugali, a ne narezali, na sitno. Dobro izmješan nadjev staviti u prsa koja smo par sati prije izvana nasolili i napaprili bijelim paprom, a iznutra posolili i možda malo Vegetirali. Otvor zatvoriti čačkalicama, staviti u nauljeni protvanj, dodati malo vode i dobro prekriti alu folijom. Peći na cca 190 sat do sat i pol, skinuti foliju pa još dobar sat peći, pomalo zalijevajući sokom od pečenja i malim količinama tople vode. Tko hoće može umak od pečenja malo zgusnuti Gustinom ili brašnom i poslužiti uz prsa. Vino suho i bijelo.
(cca 2-2,5 kg telećih prsa zajedno s rebrima i to po mogućnosti sam vrh telećih prsa, 20 dag luka,1-2 režnja češnjaka, 4 dag mesnog špeka, 2 žemlja, 1 dcl mlijeka, sol, papar, Vegeta, 1-2 jaja, peršin, 4 komada pilećih jetrica, ulje, 2 dag ulja, 1-2 dcl tople vode)


Post je objavljen 13.02.2007. u 18:38 sati.