Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/limonatapiccante

Marketing

Pacifizam...izgubljena bitka?

Angelo Frammartino je 10 kolovoza preminuo u Jeruzalemu, nakon sto je bio izboden tri puta od jednog oko-18-godisnjaka. Angelo je bio pacifist, zalagao se za mir, vjerujuci da je svijetu potrebno samo malo njeznosti i paznje da bi topovi utihnuli. Volontirao je u Jeruzalemu - s djecom je igrao mali nogomet, rukomet, kosarku - i tamosnji ga je narod volio. Iako odredjene persone na visokim polozajima sumnjaju da se radi o teroristickom napadu, Angelove kolege u to ne vjeruju - Angelo je bilo ime koje mu je i vise nego odgovaralo - bio je poput andjela djeci za koju se brinuo, a tamosnje obitelji su drage volje njemu povjeravali svoju djecu.
Angelovi roditelji su bili ponosni na sina kad im je rekao da ide volontirati u Palestinu, i iako preplaseni i zabrinuti, mada s razlogom, pustili su ga. Vjerovali su u njegove snove i ciljeve, a grad kojem je on otisao pomoci, ga im je vratio u drvenoj kutiji.
Insomma, uz ove ratove, konstantne teroristice prijetnje i patnju koja je jos uvijek prisutna u nas, iako se opisujemo kao "inteligentan zivot", ima li jos nade za pacifiste? Ili ce i oni umrijeti sa svojim snovima, kao sto je to ucinio Angelo?

Post je objavljen 03.02.2007. u 11:15 sati.