veljača, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Veljača 2007 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Info

Tko: Limonata Piccante, 16godisnja Hrvatica koja prebiva, studira i zivi u Italiji.
Sto: Pise o svemu sto joj prodje glavom, sve sto je vrijedno pisanja: o aktualnim novostima u Italiji, o glazbi, o knjizevnosti, o umjetnosti, o sebi i ne samo.
Gdje: Gdje god se nadje.
Kada: Kad joj pukne.
Kako: ...zubima?

Linkovi

My Space
My Last.fm
My Info Centre

My Music

Pink Floyd, Dave Gilmour, Roger Waters, Rick Wright, The Beatles, Syd Barrett, Bob Dylan, The Small Faces, Alexander 'Skip' Spence, Creedence Clearwater Revival, Hawkwind, Indian Summer, Jennifer Gentle, Leonard Cohen, Roger Waters, Silver Apples, The Doors, The Soft Machine, Arthur Brown, Kevin Ayers, Procol Harum, Jefferson Airplane, Donovan, Tangerine Dream, The Zombies, Portishead, Silver Sunshine, The Velvet Underground, Johnny Cash, The Mills Brothers, Louis Armstrong, Kenny G, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Coleman Hawkins, James P. Johnson, Red Nichols, Kate Bush, Laura Veirs, Nick Cave and the Bad Seeds, Flogging Molly, Led Zeppelin, Belle & Sebastian, White Magic, Hot Hot Heat, Cat Power, Fiona Apple, Nina Nastasia, Morrissey, Orange Peels, Sugarplastic, The Smiths, Explosions In The Sky..

*.*













Blogovi koje posjecujem

Dejan
Jasna
Kajci
Mirtek
Tin

Svakodnevne mentalne diaree

Ovca izvan svog stada je uvijek tuzna.

subota, 03.02.2007.

Pacifizam...izgubljena bitka?

Angelo Frammartino je 10 kolovoza preminuo u Jeruzalemu, nakon sto je bio izboden tri puta od jednog oko-18-godisnjaka. Angelo je bio pacifist, zalagao se za mir, vjerujuci da je svijetu potrebno samo malo njeznosti i paznje da bi topovi utihnuli. Volontirao je u Jeruzalemu - s djecom je igrao mali nogomet, rukomet, kosarku - i tamosnji ga je narod volio. Iako odredjene persone na visokim polozajima sumnjaju da se radi o teroristickom napadu, Angelove kolege u to ne vjeruju - Angelo je bilo ime koje mu je i vise nego odgovaralo - bio je poput andjela djeci za koju se brinuo, a tamosnje obitelji su drage volje njemu povjeravali svoju djecu.
Angelovi roditelji su bili ponosni na sina kad im je rekao da ide volontirati u Palestinu, i iako preplaseni i zabrinuti, mada s razlogom, pustili su ga. Vjerovali su u njegove snove i ciljeve, a grad kojem je on otisao pomoci, ga im je vratio u drvenoj kutiji.
Insomma, uz ove ratove, konstantne teroristice prijetnje i patnju koja je jos uvijek prisutna u nas, iako se opisujemo kao "inteligentan zivot", ima li jos nade za pacifiste? Ili ce i oni umrijeti sa svojim snovima, kao sto je to ucinio Angelo?

- 11:15 -

Slovkaj (0) - Ako bas zelis.. - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.