Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/taekwondogirls

Marketing

Problemi današnjeg svijeta: Svađa između crnaca i bjelaca

Crnci i bjelciTa svađa između rasa je jedan od večih problema današnjeg svijeta. Neki kažu da su crnci niža rasa od bjelaca, neki obrnuto i tako tvrdnja protiv druge i eto ti stoljetne svađe. Meni je recimo svejedno hoće li mi prijatelj ili dečko ili mama ili bilo tko biti crnac ili bjelac. Važno mi je kakav je izunutra. Ne vidim nikakvu bitnu razliku između crne rase i bjele rase. Jedine razlike su što bjelci imaju bjelu boju kože, a crnci crnu. Mnogi bjelci znaju crnce ponižavati javno, no i u društvu. Najgora riječ koju sad u tom kaosu čula je "crnčugo", to me tako pogodilo. Jedva sam ju napisala, pa znate kako mi je bilo kad sam je čula. Do sada koliko sam barem ja čula uvijek su bjelci pokretali "ratove" protiv crnaca, tako da se kad-kad sramim što sam bjele rase. Kroz svoj razred sam provela istraživanje. Pitanja su bila:1. Imaš li šta protiv odnosa crne i bjele rase?
2. Imaš li šta protiv crnaca?
U oba pitanja 24 odgovora ne, nemam ništa protiv, a 4 odgovora da, imam protiv. U razredu nas ima 28. Nikako nisam shvatila ona 4 odgovora, nitko od njih mi nije htio objasniti. Rase razlikuju ljude samo po boji i običajima, ali ne i po pameti i vrijednostima. Tako da se ne morati shvaćati vrijednijima ili manje vrijednijima od drugih.

p.s: oprostite što kasnim sa postom. Trebala sam naći neku prigodnu sliku i trebalo mi je vremena za tekst i istraživanje. Do čitanja. Vaša Masica. Bye...

Post je objavljen 26.01.2007. u 14:08 sati.