Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/labrador

Marketing

Orehnjača, ukusna slastica podravskih ravni


Image Hosted by ImageShack.us


Sastojci:
Tijesto:
50 dg brašna
3,5 dg kvasac
1,5 dl mlijeka
6 dg šećera
1 jaje
1/2 limuna
10 dg maslaca
2 žumanjka
Nadjev:
50 dg oraha
20 dg šećera
2 dl mlijeka
1/2 limuna
1/2 dl ruma
Opis:
Kvas rastopiti s malo brašna u 1 dl mlakog mlijeka. Ostaviti da se digne. Prosijati brašno, dodati kvasac, doliti preostalo mlako mlijeko, šećer, malo soli, jaja, rastopljeni maslac i nastruganu podravsku limunovu koricu. Tijesto tući drvenom žlicom sve dok se ne počne odvajati od žlice. U međuvremenu pripremiti nadjev. Samljevene orahe i šećer preliti vrućim mlijekom, dodati nastruganu koricu limuna i rum. Tijesto razvaljati, nadjenuti, saviti i ostaviti u tepsiji još 30 minuta da se diže na toplom. Orehnjaču premazati žumanjcem i peći 45 minuta u pećnici.



Post je objavljen 15.01.2007. u 16:35 sati.