Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvija1706

Marketing

Kondom protiv silovanja

Jedna je Afrikanka izumila kondom za koji tvrdi da služi sprečavanju silovanja. Kondom se pričvršćuje za nasilnikov penis, a može se odstraniti jedino operativnim putem. "Nikad ništa nije učinjeno da se pomogne ženi da ne bude silovana i smatrala sam da je vrijeme da to učinim", izjavila je 57-godišnja Sonette Ehlers, izumiteljica tvz. Rapexa. Naziv kondoma zapravo je složenica dviju engleskih riječi rape (silovanje) i sex. Ovaj bi zaštitni kondom, koji se nosi kao tampon, mogao drastično smanjiti broj silovanja u svijetu, nada se izumiteljica.
U Južnoafričkoj Republici, zemlji gdje se godišnje prijavi oko 50.000 silovanja i koje je nedavno proglašeno "svjetskim glavnim gradom silovanja", Rapex je postao stvar kontroverze, jer ga mnogi smatraju barbarskim izumom. Rapex se priljubi za kožu silovatelja, što ga zaboli i odvuče mu pažnju, dopuštajući tako žrtvi da pobjegne. Silovatelju će, tvrdi izumiteljica, tada jedino biti na pameti potražiti liječničku pomoć, nakon čega će i policija moći djelovati. Ovaj kondom, izrađen od lateksa, može se ukloniti jedino kirurškim putem. Osim preventivnog djelovanja od silovanja, ovaj kondom zaštitit će tako žene i od neželjene trudnoće i spolno prenosivog AIDS-a, kojeg ima svaki deveti stanovnik Južnoafričke Republike. Kondom još uvijek nije isproban na muškarcima.

Znači, svima koji želite probati taj začuđujući proizvod, znate gdje ga možete pronači. A vi, dečki, ako želite biti prvi muškarac na kojem će kondom biti isproban, slobodno potražite koju informaciju više o tome i prijavite se...

Svima, sa zakašnjenjem, želim sretan Božić. Pozz svima.

Post je objavljen 27.12.2006. u 15:23 sati.