Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travelfreak

Marketing

trazi se...

Kad dodem u knjizaru na odjel za putovanja osjecam se kao Charlie u tvornici cokolade. Tamo mogu sate provesti. Proucavam velike karte svijeta i pojedinih kontinenata, prelistavam knjige i sanjarim kako cu jednog lijepog dana posjetiti sva ta prekrasna mjesta. Tako i prosli tjedan. Isla sam kupiti Rough Guide Vietnam, ali to me nije sprijecilo da zavirim i u vodice o Australiji, Kini, Novom Zelandu, Indiji, Kanadi, Islandu, a cak sam sam pogledala i par knjiga o Hrvatskoj.

Ovdje mozete vidjeti Rough Guides koje sam u zadnje vrijeme kupila. Fali mi jos Laos, ali cu s njegovom kupnjom jos malo pricekati. 19. prosinca izlazi novo izdanje, a buduci da je staro jos iz 2002. isplati se pricekati.

Photobucket - Video and Image Hosting

Moji planovi se polako, ali sigurno kristaliziraju. Kao sto vjerojatno i sami mozete pretpostaviti na osnovu gornje fotografije, ide se u jugoistocnu Aziju. Moja daleka putovanja su dosad bila samo u Latinskoj Americi i sad zelim nesto potpuno drugacije: novu kulturu, religiju, arhitekturu, itd. Zato zelim ici u Aziju, a njen jugoistocni dio sam odabrala zbog dva razloga:
1. koliko sam cula cijene su jako niske, a to je dosta vazno buduci da planiram putovati punih 12 tjedana
2. u ovim zemljama zene mogu bez problema samostalno putovati. To mi je vazno jer cu neke dijelove puta mozda morati prijeci sama ili u zenskom drustvu. Indija mi se npr. isto cini zanimljiva, ali tamo te muskarci capaju gdje i kad stignu, pa mi se cini bolje posjetiti je iskljucivo u muskom drustvu.

Krecem gotovo sigurno 14. travnja, a vracam se vjerojatno oko 8. srpnja. Prva 4 tjedna cu putovati s Bartom kroz Tajland i Kambodzu. Bart nakon toga nazalost mora doma. Nedostajat ce mi i osjecam se krivom da on nece vidjeti neke stvari koje ja hocu, ali sto se tu moze. Moj najveci zivotni san je otici na jedno dugo putovanje i ovo je prvi put da mi se takva prilika stvarno i pruza. Mislim da Bart to treba razumjeti kao sto bih i ja razumjela kad bi se njemu pruzala takva prilika. Je li tako Bart? no Nakon sto on ode doma ja zelim ici dalje kroz Vijetnam i Laos, mozda u jos neke druge dijelove Tajlanda ili Kambodze ili mozda u neku sasvim trecu zemlju u toj regiji. Meni odrediste nije vazno, nego sam put. Ali nisam osoba koja voli biti sama i zato sam trenutno u potrazi za suputnicima koji bi sa mnom htjeli putovati bar jedan dio puta. Nizozemci masovno putuju, pa se nadam naci nekoga tko ima slicne planove i zelje.

Ali pitam se ima li mozda medu korisnicima i citateljima blog.hr-a nekoga tko ima slicne planove i zelje.... Ne bi bilo toliko lose zajedno s jednim Hrvatom putovati dalekim bijelim svijetom... Pa ako vas ima procitajte donji tekst i javite se!

Trazi se:

- netko tko je zaljubljenik u putovanja
- netko tko svijet ne zeli upoznati samo preko televizije i knjiga, nego ga zeli vidjeti, cuti i iskusiti svojim vlastitim osjetilima
- netko tko se ne boji nepoznatog i spreman je baciti se u veliku pustolovinu na drugom kraju svijeta
- netko tko ne daje izjave tipa "Hrvatska je najbolja zemlja na svijetu" bez da je bio igdje drugdje osim u Hrvatskoj
- netko tko smatra da je svaka zemlja lijepa na svoj nacin
- netko tko je fleksibilan, prilagodljiv i otvoren prema novim kulturama i narodima
- netko tko nece pobjeci kuci cim stvari ne idu tocno onako kako si ih zamislio
- netko tko zeli putovati neorganizirano, unaprijed odrediti globalnu rutu, ali je tijekom putovanja po potrebi prilagodavati
- netko tko zeli putovati s ruksakom, kome nije potreban luksuz, ali ipak zeli odreden komfor
- netko kome je za vrijeme putovanja najvaznije vidjeti i dozivjeti sto vise, a ne se zatvoriti u svoju hotelsku sobu
- netko tko zeli doci u blizi kontakt s lokalnim stanovnistvom i obicajima kroz npr. volontiranje, kuharski tecaj, boravak u budistickom samostanu ili kod ljudi doma
- netko tko zeli uzivati u kulturi, ali takoder i prirodi, plazama, hrani i svemu ostalom sto jedna zemlja nudi

Prepoznajes li sebe u ovome? Zelis li ici u jugoistocnu Aziju? Imas li za to mogucnosti, ali ne mozes naci suputnika jer tvoja obitelj i prijatelji ne mogu razumjeti zasto ides u tako "necivilizirane zemlje"' i ''bezveze bacas lovu umjesto da je potrosis na nesto korisno"? Javi se onda meni!

Post je objavljen 21.11.2006. u 16:38 sati.