Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhanje

Marketing

Zeleni rezanci sa šampinjonima









Sastojci:

4 žlice maslaca
1/2 kg šampinjona
sol
papar
3 žlice brašna
4-5 dcl mlijeka
4 velike žlice bijelog vina
peršina
2 velike žlice vrhnja
1 vrećica parmezana
1/2 kg zelenih rezanaca


Način pripreme:

Zagrijte maslac i unutra stavite šampinjone da se pirjaju, a možete ih i dinstati na luku. Posipajte sve s brašnom i popržite otprilike minutu. Cijelo vrijeme miješajte i polako dodajte mlijeko, kuhate dok se taj umak ne zgusne. Dodajte vino, sol, papar, peršin i vrhnje.
Kad ste napravili umak, prelijte ga preko ranije skuhanih rezanaca i posipajte parmezanom.


Post je objavljen 05.09.2006. u 01:04 sati.