Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sizematters

Marketing

Srećom se danas sve može platiti

Danas sam se (konačno) upisala u Weightwatcherse.
Platila sam nekih 120 eura i za to dobila:
- knjižicu s opisom programa,
- kuharicu sa stotinjak zanimljivih recepata (dobrih za mršavljenje),
- formular za vođenje dnevnika prehrane,
- posebnu tablicu za računanje bodova (koji se baziraju na kalorijama, masnoći i vlaknima - onim brojčicama na pakiranju),
- vodič za kupovinu namirnica (nabrojano je oko 6.000 proizvoda, po markama, za koje su već izračunati bodovi), te
- 8 tjedana sastanaka.

Ovo zadnje je ono meni bitno, ono zbog čega sam bila spremna izdvojiti novce. Jer, naime, znam i ja paziti na unos kalorija, kupovati namirnice s manje masnoće, mogu i voditi dnevnik prehrane u bilo kojoj bilježnici. Ali ono što mi treba je netko tko će me vagati, tko će me pohvaliti ili pokuditi, tko će razgovarati sa mnom o zdravim navikama. A za to su najbolji ljudi koje plaćamo - em nije toliki neugodnjak kao s nekim koga znaš, em će biti stroži (jer ne postoji opasnost narušavanja odnosa), a i kad već dajem novce, bogme ću se potruditi.

Inače, program mi izgleda dobro, zanimljivo, i zdravo. Bazira se na već spomenutim bodovima - za svoju težinu dobiješ dnevni broj bodova, koji određuju koliko smiješ pojesti. Uz to dobiješ još nekoliko tjednih "flexi"-bodova (da se malo nagradiš, ili za slučaj da imaš neku društvenu obavezu ili sl.). Propisano je pet voćnih i/ili povrtnih porcija dnevno, te šest čaša vode. Osim toga, ako se držiš bodova, smiješ jesti što god hoćeš (naravno, preporuča se uravnotežena prehrana, bjelančevine, ugljikohidrati i sve to). Na kraju dobiješ sasvim pristojan jelovnik, koji je zdrav, potiče mršavljenje, a uz koji nikad ne bi trebao biti gladan. Ne zvuči loše, zar ne?
Tjelesna aktivnost nije čvrst dio programa, ali se preporuča 30 min, pet puta tjedno (na raspolaganju je i nekoliko tečaja aerobica u njihovoj organizaciji, koji se doduše moraju nadoplatiti - ja ću se držati svog plivanja, a i dalje se namjeravam upisati u onaj fitness centar).
Na koncu, treba napomenuti da Weightwatchers cilja biti dugotrajni program, koji mijenja navike i podučava motivacijske metode (one se raspravljaju na sastancima). O tome više u slijedećem postu.

Danas je bio dobar dan. Jej! smijeh

Post je objavljen 04.09.2006. u 22:34 sati.