Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/placeformakeingnoises

Marketing

Jučer sam konačno dobila Sate na DVD-u. Sati i Dečki nikada ne plaču su mi 2 najdraža filma ikada snimljena. Potresni su i jednostavno te na neki način tjeraju da suosjećaš s likovima. U mom slučaju ja suosjećam s Virginiom Woolf iz Sati i Lanom iz Dečki nikada ne plaču. Virginia je bila umjetnica koja je živjela u svom svijetu. Čula je različite zvukove u glavi, bila je nesretna i htjela se ubiti. Zaista mogu suosjećati s njom dok gledam taj film, a i općenito. Svi su je osuđivali zbog bolesti i govorili joj da nešto s njom ne valja, a nikada se nisu zapravo zapitali kako se ona osjeća. Recimo ovaj dijalog me se posebno dojmio.

Leonard: Da te ne poznajem bolje mislio bi da si nezahvalna.
Virginia: Ja, nezahvalna? Ti nazivaš MENE nezahvalnom? Meni je ukraden vlastiti život, živim u gradu u kojem nemam volje za životom... Živim život koji nemam volje živjeti... Kako se ovo dogodilo? Umirem u ovom gradu.
Leonard: Da razmišljaš svojom glavom, Virginia, vidljela bi da te je London doveo ovdje.
Virginia: Da sam razmišljala svojom glavom? Da sam razmišljala svojom glavom?
Leonard: Doveli smo te u Richmond da imaš mira.
Virginia: Da sam razmišljam svojom glavom, Leonarde, rekla bi ti da se sama borim u mraku, u mrkolom mraku i da samo ja to znam. Samo ja mogu znati kako se osjećam. Ti živiš s prijetnjom, s prijetnjom da ću otići. Leonarde, ja također živim s tim.
To je moje pravo, to je pravo svakog čovijeka. Ja ne biram mir sela, nego žamor prijestolnice, to je moj izbor. Najgori pacijent,čak onaj koji se najgore osjeća ima pravo reći ono što im odgovara. A ako moram birati između Richmondai smrti, Leonarde, ja biram smrt.

Tko su drugi da joj govore kako bi se trebala ponašati? Tko su drugi da sude o tome šta je dobro za nju? Tko su drugi da joj govore kako se ona osjeća? Nitko ne zna kako se neka osoba osjeća izunutra. Svako treba razmiščjati za sebe. Čak i ako želi umrijeti treba ju se pustiti jer to je njen izbor. A ne da joj muž prigovara zbog njezina vlastita izbora i govori joj šta je najbolje za nju. Super mu je odgovorila. Isto tkao i ova rečenica.

Virginia: Okružena sam doktorima koji me informiraju O VLASTITIM INTERESIMA.

Ovo je drugi put da sam gledala taj film i opet me potresao i opet razmišljam o njemu.

Drugi film je bio na TV-u prije par dana. Prvi puta kada sam ga pogledala mislila sam da je bolestan. Pogleala sam reprizu. Ovaj put sam se uživjela u Lanin lik i promijenila sam mišljenje. Mada nikada neću shvatiti osobu koja želi promijeniti spol, znači Teenu, Lanu mogu shvatiti jako lagano. Živi u malom gradu i mrzi svoj život. Onda dolazi potpuni neznanac koji je tao drugačiji od svih ostalih kretena s kojima je okružena i ona se zaljubi u tu osobu. Misli da je muško i sve je super. Voli ga, kao što nikoga do tada nije voljela. I po prvi put uživa u svom životu. Stvarno joj je ljepo. No, istina se otkriva. Nom njoj svejedno i dalje ništa nije važno. Ona voli Brandona kakav on je, zbog svoje osonosti i zbog toga što on (ili ona) voli nju. I kada je već s njim toliko toga prošla jednostavno odlučuje biti s njim (točnije s njom) i dalje u vezi. Kada bolje razmislim, vjerojatno bi i ja napravila isto. Da mi dođe neka osoba, koja mi se čini kao da je stvorena za mene. Izgelda kao muško i svi misle da je muško. I da mjesecia živim u uvjerenju da je ta osoba muško, mislim da mi onda, kao ni Lani, ništa ne bi bilo važno. Samo bi htjela biti s njim zbog toga što ga volim kao osobu. I za mene bi on uvijek bio muško. Čudno je to za opisati.
Taj film nažalost nisam dobila na DVD-u jer ga nigdje nema, ali nabavit ću ga ja već, bar se nadam. Razmišljam o tome da opet promjenim dizajn bloga, ali ne znam kako da ga promijenim pa ću ga vjerojatno ostaviti ovakvim. Ako imate ideju slobodno mi recite. Druga stvar, ona zbog koje sam i počela pisati post koji se pretvorio u post o filmovima ja moja kolekcija CD-ova. Listo sam napravila u Excelu još prije i ovdje su nabrojani samo neki o CD-ova. Imam još oko 800 kod staraca i nešto mp3-ca. Pa evo lista (nadam se da ćete se snaći. Ako vam koji album treba, samo mi ostavite komentar. I druga stvar, kada piše Everything to znači da je mp3 CD sa svim albumima.
http://rapidshare.de/files/28905892/Lista.xls.html

Na tom linku možete skinuti listu mojih albuma. Ima samo par kilobajta, tako da nije problem čak ni s običnim modemom.

Post je objavljen 24.08.2006. u 13:24 sati.