Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ketcha

Marketing

[Trogir...part two]

*Dan 3. i prži se ..(ne srce moje)smijeh*

Dana br. 3 krenuli smo na more..prženje na plaži! Kupanje u "mulju" (ne znam dal sam prezahtjevna al me travulje u moru ne privlače). Uz prženje kože uz miris kreme..prženje i živaca uz zvuke Slovaka! Ma jesam bezobrazna al nek me vrag odnija : MRZIM TURISTE! puknucu Naravno ne sve..al mrzim one koji se ponašaju kao carevi a ne turisti! Slovaci zauzeli cilu plažu, glasni ko cili obor svinja, prže se na suncu uz Karalovačko i naravno bacaju škovace ( = smeće) di stignu! Jao! A tek kad stavite svoj šugaman ( = ručnik) na plažu bez pardona koriste prilku da ga gaze ili da na njega ostavljaju svoje mokre luftiće! No, ono što me najviše bijesni što se uokolo jurcaju u Hondama i Toyotama a ja nemam love ni za Fićuburninmad!

No, unatoč turistima, a i sama turist, uživala sam se pržeći se! Svinjica ( = jarofl) sam dobila finu kožicu ( ne hrskavu rofl) i nebi se makla sa plaže da Ljubimac nije svako malo zanovijeta: " A kad ćemo u grad? A zašto tek tad? A zašto ovo, a zašto ono?" Joj, joj, jojblabla. Imam samo 15 dana na moru i naravno da mi je želja samo biti na moru..ne zanimaju me znamenitosti ( a koga i bi u mojoj situaciji)cerek.. No , opet..nakon natezanja i svađa, krenuli smo u grad. Razgledati sve što se može, ući svugdje gdje se može! Prva postaja je bila kula Kamerlengo! Kula je sastavni dio tvrđave - upad samo 10kn. Popeli smo se do najviših točaka i razgledavali grad iz visina! Sunce je pičilo 100 na sat. Kad smo sišli, sunce je već palo na 70 na sat! Ipak, vridilo je uživat u pogledu na grad! Jednom sišli..krenuli smo uskim uličicama grada. Ulaz u Samostan? ne. Ulaz u Katedralu? ne. Ulaz u Muzej grada? ne. Dakle, već ste i sami skužili - sve ostalo smo jednostavno pogledali izvana, guštajući se uz ogromne kugle sladoleda njami No, mislim da nismo ništa propustili jer je i doživljaj "izvana" dovoljan da se jednom i vratimo u Trogir! Sunce je već padalo na 40 na sat i vridilo se vratit u kamp!

Kamp sa jednom zvijezdicom i navodno toplom vodom. hm... Poslala sam naravno Ljubimca da ispita mogućnosti tuširanja. Vratija se vrlo brzo sa rečenicom : " Voda je hladna ka i na Fratarskom!" Ou shit eek a moja duga kosa, a ja zimogrozna.. Luda kakva jesam..skupila sam sve "sitne radosti" i kriomice ušla u Paviljone za spavanje. Paviljoni su naime bile dvije zgrade sa sobama za turiste i sa jednim kupatilom po katu. Za mene srećom - sve je bilo otvoreno i spremno da se ja kriomice uvučem cerek Fini topli tuš, voda koja isparava oko mene, feniranje i brzinski hod prema gradu. U gradu nas je čekala Trogirska noć sa Prljavcima i Zečićem. Što smo mogli nego kupiti cugu u dućanu, pojest Hamburger u Sarajevskom Čevapu i krenuti na koncert. Bilo je ljudi ko u priči, ali i pjevača kao u priči. Redali su se jedan iza drugog - Duško Lokin, Zečić....a naravno kad smo mi premoreni od "male" šetnjice ( = cca 10km) odlučili kreniti doma..krenuli su i Prljavci! Šteta. No, malen gradić imena Trogir i more oko njega prenosili su zvuke Prljavca do šatora i fino smo mogli usnuti uz zvuke Prljavaca! he hesmijeh


Post je objavljen 15.08.2006. u 20:16 sati.