Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/somethingelse

Marketing

You're so lucky...lucky, lucky, lucky...

Evo, život me naveo da u posljednja 24h opet moram biti u kontaktu s nekim državnim službama...
Jučer popodne ozlijedio sam šaku u dvoboju zida i iste...htio sam provjeriti tko je jači i....zid je pobijedio...koef.2,05:)
Mislio sam, proči će...ali kako je dan sve više odmicao, tako je i mene sve više boljelo...i odlučio sam otići na Hitnu...kakva pogreška...jasno mi je da neki slućajevi imaju prioritet, da su neke ozlijede teže od drugih, da su neki pacijenti stariji i sve to...ali ne mogu shvatiti da nema dovoljno osoblja..sinoć im je na Hitnoj bilo zaposleno...3 talijana su se spizdila s motorima i djelatnici hitne imali su pune ruke posla...sve je to ok...ljudima treba pomoč, treba ih zbrinuti, omogućiti im da prežive...stavimo na stranu sam izgled Hitne, zidove iz '83, pločice iz '76, plahte i deke iz predratnog (drugosvijetskog) razdoblja...ne mogu shvatiti da tehničara na RTGu čekam 2h...i nisam jedini...jedan postariji bračni par čekao je tehničara na RTGu od 3 i pol popodne....ja sam još dobro prošao...nemogu shvatiti da ženska u starijoj dobi skoro kolabrira od bolova i vrućine, a da joj nitko ne pomogne...užas...nakon što nas je tehničar poslikao (a bilo nas je desetak), rečeno nam je da moram čekati kirurga, da je na operaciji...koji faking kirurg s koje bladi operacije?!?! Nama treba ortoped, ljudi!!!! Nakon još nekih sat vremena, dolazi med.sestra i donosi mi slike s RTGa i govori mi, možete ići...gdje? Doma? Di je faking dr.sc.med. da mi kaže što mi je, da mi kaže šta da napravim s rukom koja me BOLI!!!! I nakon još nekih pol sata prilazi mi dr.sc.med. koja je btw. cijelo vrijeme tamo šetkarala i govori...tko ste vi? A, da...da vidim slike...hmmmm...odite doma, hladni oblozi, dva-tri dana mirovanja i to je to...pa mislim stvarno...i za to sam proveo 3 i pol sata čameći čekajući...što nije u redu, nije u redu...jasno mije da su im plaće manje od onih koje bi oni željeli, da ih je manje nego što bi sami željeli da ih je, ali zar stvarno pacijenti moraju zbog toga ispaštati? da nas je netko barem ponudio čašom vode, ne bih ništa rekao...
Ali to sinoć bila je pjesma prema današnjem danu...
Lijen kakav jesam, želio sam da mi netko drugi napravi prijepis auta...u ri ima firma koja se specijalizirala za to i koja svoje usluge naplaćuje 122,00 kn...ok, nije bed...ali...moram ispuniti punomoć i ovjeriti je kod javnog bilježnika (što košta cca.50kn) i onda mi oni mogu pomoći...ma nebu mene niki jebal! Nedam državi niti kune, sam ću to napraviti! Kakva greška...Mup..."preljubazna" djelatnica zaprima mi papire, nešto škraba i govori...na Općinu platit porez...dobro...na Općini me šalje da prvo napravim procjenu na Tehničkom...još uvijek miran, odlazim...na tehničkom prvo plati, dobi papire i odi natrag na Općinu...platim porez i opet se vraćam na Tehnički...sad je neka druga "preljubazna" teta na šalteru...ono što me je izbacilo iz takta je to da svakih 30sec ispuhuje svoju surlu (i to se uopće ne trudi barem okrenuti na drugu stranu), onakva sva stara, ružna, šmrkava i crvena nosa ona radi ispred mene (iza pulta) na šalteru...pa jebem mu mater, nisam došao ovamo po gripu,već na prijepis!!! 200kn, molim...Molim???? Za što? Za nove maramice možda? Ne, za prometnu i knjižicu vozila...Pa u staroj prometnoj i knjižici vozila imate mjesta za barem još jednog novog vlasnika upisati! Zašto ja sad moram plačati 200 jebenih kuna?!?!?! Pa znate, imamo novi software...Da, i...jeli to moj problem??? Jebem vam mater socijalističku! (to joj nisam rekao)...i onda opet na MUP...škrab,škrab...ajde sad ponovno na tehnički...pa mislim stvarno...cijeli dan čekanja u redovima, nerviranja, šugavih smrdljivih baba na šalterima...opet moram natrag na tehnički po pečat o ispravnosti vozila...pa mislim stvarno...da su oni meni na tehničkom kontrolirali ispravnost vozila, nebih ništa rekao...samo su mi udarili pečat...i ja sam zbog tog pečata koji sam mogao dobiti i na MUPu, morao se voziti natrag na tehnički, čekati u redu i opet se nervirati...pa mislim stvarno...i da, morao sam platiti kaznu jer nisam bio vezan i pričao sam na telefon! PA MISLIM STVARNO!!!!


Post je objavljen 09.08.2006. u 19:03 sati.