Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kumfather

Marketing

Ružni smo roditelji :(

Dobio sam neki dan link na članak u kojem se objašnjava zašto netko prvo rodi djevojčicu, a netko dječaka. Evo LINKA! Naravno link mi je poslao frend koji je «rodio» curicu.

Prvorođeno dijete lijepog para bit će u većini slučajeva djevojčica, a ne dječak, pokazuju rezultati jedne britanske studije.


Eto mi ga sad na…prema tom istraživanju, a obzirom na činjenicu da sam «rodio» dječaka, sparen sam u nelijepom paru??! Ne brine me to previše. Obzirom na poslovičnu britansku ljepotu, broj prvorođenih dječaka (dakle ružnih roditelja) u otočana uvelike nadmašuje broj djevojčica (dakle lijepih roditelja). Ako je za vjerovati tim otočnim znanstvenicima vjerojatnost da će lijepi roditelji prvo dobiti kćerku je za 26% veća od mogućnosti da prvo dobiju sina.

Obrazloženje za tu teoriju autori studije pronalaze u različitim "evolucijskim strategijama" koje su spolovi razvili tijekom postojanja ljudske vrste kako bi preživjeli. A pazi teoriju:

Lijepi roditelji imat će više kćeri od ružnih roditelja jer je tjelesna privlačnost nasljedna, a kćerke od nje više profitiraju no sinovi. Kod muškog potomstva, navodi se u studiji, važniji je socijalni status oca, a kod kćeri dobar izgled.


Vidi ti pametnih spermića! U bjesomučnoj jurnjavi (tko prvi, njegovo jaje) kroz bespuća ženske nutrine stignu se prije polaska dobro informirati o mojim financijama i nekretninama u vlasništvu i procjeniti da nisam zgodan al' sam njihovu pogledu, na moj bankovni račun, ugodan. Ne kužim.

*Zar prije lansiranja pohode neki info pult gdje prikupljaju informacije o izgledu i materijalnom stanju subjekata koji se spremaju na izmjenu genetskog materijala?
*Osim toga, kako znaju da će krenuti pravim putem, a ne neslavno završiti u nekakvoj gumenoj navlaci, kupaonskim pločicama, na krivoj oralnoj adresi ili nekom drugom neplodnom mjestu?
*Nadalje, kako znaju da će jajašce dijeliti njihovo mišljenje (i početi s diobom) ili se pouzdaju u svoje muško, autoritativno porijeklo?
*Postoji li neka banka podataka ili www.zgodni/ružni.com gdje se mogu dobiti opisi/profili sparivanja željnih individua?
*Što se događa kad je samo mama ili tata lijep/a, kako se onda rješava dvojba muško/žensko?

Anybody...??? Eto tako...





Post je objavljen 06.08.2006. u 14:10 sati.