Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirela

Marketing

KAKO PREŽIVJETI VRUĆINU?

Dobih inspiraciju za ovaj post od ovih nadprosječnih temperatura. Dat ću vam savjete, što i kako u ovoj vrućini.

VODA
-neki kažu kako najcjenjenija tekućina nije voda nego krv, al' za ovaj slučaj baš to i ne vrijedi. Ako želite preživjeti morate piti vodu i to u ogromnim količinama.
Savjet plus: uzmite bocu od litre ili malo više i stavite vodu u nju. Najbolje je tako piti.

ODJEĆA
-prozračna i bijela. Zašto bijela? Zato što crna privlači sunce, a to ne želimo, pogotovo u ovoj vručini. Zašto prozračna? Zato da se ne vidi znoj, ali uglavno sve ovisi o materjalu kojeg kupite.

KLIMA
-doma je najbolje imati nešto poput klime. Svi znamo da je klima štetna i da nije zdrava, no ako je pravilno koristite rezultati su zajamčeni, i još k tome dobri rezultati.
Savjet plus: ni u kojem slučaju ne smijete više od 10 stupnjeva imati razlike u vašem stanu i razlike vani. Može doći do glavobolje i ostalih neugodnih poremećaja.

VENTILATOR
-iako je klima popularna u ovo vrijeme, neki su ipak ostali vjerni ventilatoru. Da li je to zbog toga što im je novčanik tanak ili zbog toga jer im tako odgovara, ne znamo.
A može biti i jedno i drugo!

KUĆA
-po mogućnosti ostanite doma kada sunce najjače prži. To je otprilike od oko 11:00 do 16:00 sati.

TUŠIRANJE
-higijenu u ljetu najmanje smijemo zaboraviti. Svaki dan se morate tuširati najmanje jednom, ne samo zbog higijene nego i zbog užitka. Ma tko se ne bi malo rashladio na +35?

HRANA
-najgore bi bilo da sad odete u McDonalds. Uživajte u voću i povrću. Nemojte previše jesti nezdravu hranu jer bi mogla poticati neke negativne poremećaje.
Nije ni čudo da je došlo na stotine poziva u Hitnoj pomoći, jer se bakice i dedeki ne žele pridržavati takvih pravila. E pa naučite to!
Savjet plus: voće bi bilo idealno staviti u hladnjak.

SLADOLED
-umjereno, no ne pretjerano. Mnoga količina sladoleda uzrokuje podosta veliku žeđ, a vi vjerojatno (kao i obično) nećete imati vode pokraj sebe.

PIĆE
-voda je najbolje. Pokušajte izbjegavati sokove, jer to uzrokuje samo dodatnu žeđ.
A i također je alkohol zabranjen! Dok mnogi misle da hladna piva će dobro doći, liječnici to striktno zabranjuju!

Eto, mislim da je to sve. Ako znate i vi koju foru za ovu vrućinu, kliknite 'komentari'
i samo se vi raspišite... :-)
Pozdrav!

Post je objavljen 27.06.2006. u 08:27 sati.