Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bdsm

Marketing

Ispirači mozgova, nazovi gospodari i psihopati

Da se nadovežem na colombinu i princes… No prvo mali uvod. Osim ljudi koji su u bdsm-u ovaj blog čitaju i oni koji su neiskusni, oni koji će tek probati jednog dana, naravno i oni kojima je ovo zanimljivo ali ih bdsm kao takav ne privlači. Znate ciljeve ovog bloga a jedan od njih je svakako i svojevrsna edukacija i sprečavanje loših iskustava i doživljaja a njih nažalost ima :(… i to relativno dosta.
Poradi svoje specifičnosti bdsm je mjesto koje, nažalost :(, privlači svakojake likove. I da ne bi ispalo da vas plašim… velika većina Domova jesu dobri i divni i pažljivi i… i sve ono što čini dobrog Doma ali ne i svi… Neki pod krinkom bdsm-a rade stvari poradi kojih bi mogli završiti na robiji… Neki to ne rade nasilno, direktno i otvoreno ali više ili manje suptilnim ispiranjem mozga mogu itekako nauditi nečijoj psihi… I da prvo krenemo s takvima…

Bdsm nije slijepa i bespogovorna poslušnost… bdsm nije pristanak na nešto što bazično ne želite… mada budite sigurni da će vas neki uvjeravati u to. U bdsm-u se ništa ne mora ako se to stvarno i ne želi…
Na jednom mjestu pročitah post od jednog nazovi gospodara koji tvrdi kako subica/robinja mora osjetiti bol, patnju, samoću, muku i tome slično i da je tek onda "prava" subica, robinja… da je tek onda ušla u bdsm. Znate kaj sam napravio? Replicirao sam mu na takav način da se više nikad nije tamo pojavio. To nije bdsm. To su šuplje riječi opravdanja jednog psihopata.

I da, uvjeravat će vas kako su oni iskusni, kako neke stvari naprosto moraju biti takve kakve jesu sviđalo se to vama ili ne, kako nešto je bdsm a nešto nije, kako nekad treba stisnuti zube i trpiti, kako se vaša submisivnost, privrženost, odanost mora pokazati na ovaj ili onaj način… gluposti. Floskule za mazanje očiju.
UVIJEK imajte na umu da ne postoji neka striktna definicija bdsm-a. Sve je to jako subjektivno iskustvo. Koliko ljubitelja bdsm-a toliko i bdsm-ova :). Ako vam netko veli nekaj u stilu: "prava subica, ili prava robinja bi napravila ovo ili ono… mora pristati na nešto, otrpjeti nekaj…" slobodno mu se nasmijte u facu i recite kako baljezga. Subica, robinja jedino što mora je osjetiti da nešto želi, da je za nešto spremna i voljna i tek onda se u to upustiti. Ima mnogo opisa i definicija onoga što jest bdsm, ali samo jedna definicija onoga što nije. Bdsm nije prisila. U bdsm-u se ništa ne mora protiv svoje vole i želje. Sve one koji drugačije tvrde izbjegavajte u širokom luku. Ne postoje određene radnje koje morate usvojiti, napraviti, proči, naredbe koje trebate izvršiti da bi "stvarno ušli u bdsm".

Domovi upravljaju, Domovi naređuju, Domovi pokoravaju i kažnjavaju.. ali nikad ne smetnite s uma da mi samo popunjavamo okvir koji ste nam vi zadale i da je vaša zadnja. Doduše dobar Dom će taj okvir širiti… pokazati vam stvari o kojima niste niti sanjale, pomicati vaše granice ali UVIJEK polako, pametno, odgovorno i na obostrano zadovoljstvo i baš nikako drugačije. Znajte da u bilo kojem trenutku možete prekinuti bilo koju radnju. I ako vam se dogodi da netko samo jedan put nije poštovao safe word ili je napravio nešto što vi niste željeli i dali mu do znanja-klonite ga se zauvijek. Zaboravite ga.

Budimo realni… bdsm je žestok… kako je i colombina napisala prva iskustva su često puta debelo ispod onog što neko očekuje ili misli da će biti… ali isto tako sve skupa vas može odvesti u pravcima o kojima niste niti sanjali ili pak bili duboko uvjereni da vas to ne pali, ne zanima, ili vam je čak i odbojno… no da ne skrećem s teme.
Ima domova (namjerno malim slovom) koji bi trebali biti ili u Lepoglavi ili na zatvorenom odjelu neke psihijatrijske ustanove. To su mahom psihopati kojima je stalo samo do vlastitog užitka ili pak isti pronalaze u mučenju i zlostavljanju-u doslovnom smislu. Takvima je bdsm privlačan jer mogu više ili manje nesmetano djelovati jer ih gotovo niti jedna cura neće prijaviti prvenstveno da sama sebe ne razotkrije… :(. To je sve jako tužno i ružno ali i istinito. Dosta sam priča o raznim negativnim iskustvima čuo a neka od njih su bome i krivična djela. Nažalost nikad prijavljena :(
Kako razotkriti i prokužiti takve… nažalost nikad i u nikog ne možete baš 100% biti sigurni (uostalom kaj je na ovome svijetu 100% sigurno??? ) ali postoje načini da se mogućnost susreta s nekim takvim svede na najmanju moguću mjeru.

Prvo i osnovno-strpljen spašen. Nikud ne brzajte i ne žurite… i izbjegavajte nestrpljive ili nasrtljive likove. Isto tako i one koji su jako tajnoviti, ili ne odgovaraju na direktna pitanja.
Razgovarajte. O svemu. Nek vam bdsm bude samo jedna od stvari o kojoj će biti riječi. Doznajte što je moguće više o svom potencijalnom partneru. I ne odmahujte rukom i ne budite ubjeđeni kako se ništa loše ne može baš vama dogoditi. Tko tako razmišlja kocka se sa samim sobom a svi znaju da svaki kockar u konačnici gubi.
Čim vam je bilo što sumnjivo-otiđite. Vjerujte svojim instinktima. Ako vam bilo kaj izgleda sumnjivo ili se u bilo kojem trenutku s konkretnom osobom ne osjećate ugodno, ili vidite da na vas vrši bilo kakav pritisak-otiđite. Kad osjetite da nešto nije u redu, to je stvarno tako. U svog partnera morate imati apsolutno povjerenje. Apsolutno. Mora zračiti sigurnošću i morate se osjećati potpuno zaštićene. Tu ne smije biti ni traga bilo kakvoj sumnji, premišljanju ili lošoj slutnji. Kako je i colombina rekla-manijaci najčešće brzaju i žure i duboko su uvjereni da je «lovina upecana». Takvi gotovo u pravilu nemaju vremena i sve bi na ho ruk, što se kosi sa osnovnim pravilom a to je NE BRZAJTE…
Uvijek dobro razmislite s kim se u kaj upuštate. I još jedna jako bitna stvar, porazmislite, doznajte koliko je on usvojio i zapamtio od onoga što ste vi govorile. Koliko mu je to ostalo u glavi. Koliko vas je slušao. Dom MORA itekako dobro usvojiti ono što mu govorite, poglavito glede vaših želja i pogleda na bdsm. Dom takve stvari mora uzeti u obzir, a da bi ih uzeo u obzir mora ih znati i zapamtiti i razmisliti o njima. To se vrlo lako provjeri… jednom mu kažite jedno a neki drugi put suštu suprotnost, a može i samo donekle drugačije. Ako ne ragira, ako na primjeti e to bome znači da vas nije slušao, da nije zapamtio… u konačnici da ga nije briga. U tom slučaju uputite mu lijep pozdrav. Naravno da to ne treba biti kaj ste jučer imali za ručak :) već nešto vama jako bitno. A zapamtite… što je vama jako bitno i njemu mora biti isto toliko bitno.




Post je objavljen 30.05.2006. u 23:28 sati.