bdsm_blog

utorak, 30.05.2006.

Ispirači mozgova, nazovi gospodari i psihopati

Da se nadovežem na colombinu i princes… No prvo mali uvod. Osim ljudi koji su u bdsm-u ovaj blog čitaju i oni koji su neiskusni, oni koji će tek probati jednog dana, naravno i oni kojima je ovo zanimljivo ali ih bdsm kao takav ne privlači. Znate ciljeve ovog bloga a jedan od njih je svakako i svojevrsna edukacija i sprečavanje loših iskustava i doživljaja a njih nažalost ima :(… i to relativno dosta.
Poradi svoje specifičnosti bdsm je mjesto koje, nažalost :(, privlači svakojake likove. I da ne bi ispalo da vas plašim… velika većina Domova jesu dobri i divni i pažljivi i… i sve ono što čini dobrog Doma ali ne i svi… Neki pod krinkom bdsm-a rade stvari poradi kojih bi mogli završiti na robiji… Neki to ne rade nasilno, direktno i otvoreno ali više ili manje suptilnim ispiranjem mozga mogu itekako nauditi nečijoj psihi… I da prvo krenemo s takvima…

Bdsm nije slijepa i bespogovorna poslušnost… bdsm nije pristanak na nešto što bazično ne želite… mada budite sigurni da će vas neki uvjeravati u to. U bdsm-u se ništa ne mora ako se to stvarno i ne želi…
Na jednom mjestu pročitah post od jednog nazovi gospodara koji tvrdi kako subica/robinja mora osjetiti bol, patnju, samoću, muku i tome slično i da je tek onda "prava" subica, robinja… da je tek onda ušla u bdsm. Znate kaj sam napravio? Replicirao sam mu na takav način da se više nikad nije tamo pojavio. To nije bdsm. To su šuplje riječi opravdanja jednog psihopata.

I da, uvjeravat će vas kako su oni iskusni, kako neke stvari naprosto moraju biti takve kakve jesu sviđalo se to vama ili ne, kako nešto je bdsm a nešto nije, kako nekad treba stisnuti zube i trpiti, kako se vaša submisivnost, privrženost, odanost mora pokazati na ovaj ili onaj način… gluposti. Floskule za mazanje očiju.
UVIJEK imajte na umu da ne postoji neka striktna definicija bdsm-a. Sve je to jako subjektivno iskustvo. Koliko ljubitelja bdsm-a toliko i bdsm-ova :). Ako vam netko veli nekaj u stilu: "prava subica, ili prava robinja bi napravila ovo ili ono… mora pristati na nešto, otrpjeti nekaj…" slobodno mu se nasmijte u facu i recite kako baljezga. Subica, robinja jedino što mora je osjetiti da nešto želi, da je za nešto spremna i voljna i tek onda se u to upustiti. Ima mnogo opisa i definicija onoga što jest bdsm, ali samo jedna definicija onoga što nije. Bdsm nije prisila. U bdsm-u se ništa ne mora protiv svoje vole i želje. Sve one koji drugačije tvrde izbjegavajte u širokom luku. Ne postoje određene radnje koje morate usvojiti, napraviti, proči, naredbe koje trebate izvršiti da bi "stvarno ušli u bdsm".

Domovi upravljaju, Domovi naređuju, Domovi pokoravaju i kažnjavaju.. ali nikad ne smetnite s uma da mi samo popunjavamo okvir koji ste nam vi zadale i da je vaša zadnja. Doduše dobar Dom će taj okvir širiti… pokazati vam stvari o kojima niste niti sanjale, pomicati vaše granice ali UVIJEK polako, pametno, odgovorno i na obostrano zadovoljstvo i baš nikako drugačije. Znajte da u bilo kojem trenutku možete prekinuti bilo koju radnju. I ako vam se dogodi da netko samo jedan put nije poštovao safe word ili je napravio nešto što vi niste željeli i dali mu do znanja-klonite ga se zauvijek. Zaboravite ga.

Budimo realni… bdsm je žestok… kako je i colombina napisala prva iskustva su često puta debelo ispod onog što neko očekuje ili misli da će biti… ali isto tako sve skupa vas može odvesti u pravcima o kojima niste niti sanjali ili pak bili duboko uvjereni da vas to ne pali, ne zanima, ili vam je čak i odbojno… no da ne skrećem s teme.
Ima domova (namjerno malim slovom) koji bi trebali biti ili u Lepoglavi ili na zatvorenom odjelu neke psihijatrijske ustanove. To su mahom psihopati kojima je stalo samo do vlastitog užitka ili pak isti pronalaze u mučenju i zlostavljanju-u doslovnom smislu. Takvima je bdsm privlačan jer mogu više ili manje nesmetano djelovati jer ih gotovo niti jedna cura neće prijaviti prvenstveno da sama sebe ne razotkrije… :(. To je sve jako tužno i ružno ali i istinito. Dosta sam priča o raznim negativnim iskustvima čuo a neka od njih su bome i krivična djela. Nažalost nikad prijavljena :(
Kako razotkriti i prokužiti takve… nažalost nikad i u nikog ne možete baš 100% biti sigurni (uostalom kaj je na ovome svijetu 100% sigurno??? ) ali postoje načini da se mogućnost susreta s nekim takvim svede na najmanju moguću mjeru.

Prvo i osnovno-strpljen spašen. Nikud ne brzajte i ne žurite… i izbjegavajte nestrpljive ili nasrtljive likove. Isto tako i one koji su jako tajnoviti, ili ne odgovaraju na direktna pitanja.
Razgovarajte. O svemu. Nek vam bdsm bude samo jedna od stvari o kojoj će biti riječi. Doznajte što je moguće više o svom potencijalnom partneru. I ne odmahujte rukom i ne budite ubjeđeni kako se ništa loše ne može baš vama dogoditi. Tko tako razmišlja kocka se sa samim sobom a svi znaju da svaki kockar u konačnici gubi.
Čim vam je bilo što sumnjivo-otiđite. Vjerujte svojim instinktima. Ako vam bilo kaj izgleda sumnjivo ili se u bilo kojem trenutku s konkretnom osobom ne osjećate ugodno, ili vidite da na vas vrši bilo kakav pritisak-otiđite. Kad osjetite da nešto nije u redu, to je stvarno tako. U svog partnera morate imati apsolutno povjerenje. Apsolutno. Mora zračiti sigurnošću i morate se osjećati potpuno zaštićene. Tu ne smije biti ni traga bilo kakvoj sumnji, premišljanju ili lošoj slutnji. Kako je i colombina rekla-manijaci najčešće brzaju i žure i duboko su uvjereni da je «lovina upecana». Takvi gotovo u pravilu nemaju vremena i sve bi na ho ruk, što se kosi sa osnovnim pravilom a to je NE BRZAJTE…
Uvijek dobro razmislite s kim se u kaj upuštate. I još jedna jako bitna stvar, porazmislite, doznajte koliko je on usvojio i zapamtio od onoga što ste vi govorile. Koliko mu je to ostalo u glavi. Koliko vas je slušao. Dom MORA itekako dobro usvojiti ono što mu govorite, poglavito glede vaših želja i pogleda na bdsm. Dom takve stvari mora uzeti u obzir, a da bi ih uzeo u obzir mora ih znati i zapamtiti i razmisliti o njima. To se vrlo lako provjeri… jednom mu kažite jedno a neki drugi put suštu suprotnost, a može i samo donekle drugačije. Ako ne ragira, ako na primjeti e to bome znači da vas nije slušao, da nije zapamtio… u konačnici da ga nije briga. U tom slučaju uputite mu lijep pozdrav. Naravno da to ne treba biti kaj ste jučer imali za ručak :) već nešto vama jako bitno. A zapamtite… što je vama jako bitno i njemu mora biti isto toliko bitno.


- 23:28 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

  • Domu se možete javiti na :
    bdsm_bloger@yahoo.com
    a suurednici na:
    colobina2006@yahoo.com











  • OBAVEZNO ŠTIVO
    Branko Čopić
    Ježeva kućica

    Po šumi širom bez staze puta,
    Ježurka Ježić svaki dan luta.
    Lovom se bavi, često ga vide
    S trista kopalja na juriš ide.

    Vuk i Medo pa čak i Ovca,
    Poznaju Ježa slavnoga lovca…

    …Jež se veseli, na gozbu veli,
    Tu šale nema hajd da se sprema….

    …Kućica glupost, veli vuk zao,
    Pa ja bi svoju za janje dao.
    Idem sa vama, baš sam za šalu,
    Hoću da vidim Ježa budalu…

    I kad ste zadnji put imali u rukama Ježevu kućicu? To je obvezna literatura. Kakav Marquise, kakva Story of O :)))
    Prvo apsolvirati Ježurku Ježića a tek onda možemo dalje :))