Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhinjica

Marketing

BUZARA OD DAGNJI









(vrijeme pripreme; oko 30 minuta, za 2 osobe)

Sastojci:
60 dag dagnji
0,5 dl maslinovog ulja
1 kavena žličica finih prosijanih mrvica
2 žlice sitno kosanog peršinovog lista
4 manja režnja češnjaka
1 dl finog suhog bijelog vina
sol, papar

Priprema:
Ulje zagrijati, pa staviti dagnje da se otvore. Dagnje će pustiti svoj sok. Posuti ih mrvicama, dodati vino i malo vode da umak ne bi bio pregust. Posuti češnjakom i peršinovim listom. Po potrebi posoliti i popapriti po ukusu. Pustiti da prokuha 2-3 minute. Ovako pripremljene dagnje svojim će izgledom, ali i okusom razbuditi tijelo, a tek vino, koje će se popiti, naravno, ono isto koje smo dodali i buzari.


Post je objavljen 20.04.2006. u 11:43 sati.