Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ppipis

Marketing

Zadnja poruka Badena Powella

"Dragi izviđači,ako ste ikada gledali predstavu Petar Pan zapamtili ste kako je gusarski vođa uvijek pisao svoj smrtni govor, jer se bojao da, kada dođe vrijeme da umre, neće biti u prilici da ga napiše. Zako je i samnom, iako u ovom trenutku ne umirem, biti će to uskoro i zato vas želim pozdraviti.
Zapamtite, ovo je zadnje što ćete od mene čuti,zato dobro razmislite o ovom. Imao sam presretan život i želim da svaki od vas bude sretan također. Vjerujem da nas je Bog poslao na ovaj radostan svijet da budemo sretni i uživamo u životu. Sreća ne dolazi iz bogatstva, niti iz uspjeha u vašoj karijeri, niti iz samougađanja. Jedann korak bliže sreći je napraviti od sebe jakog i zdravog dečka, tako da kao čovijek možeš biti koristan i uživati.
Istraživanje prirode će ti pokazati kako je Bog stvorio svijet pun lijepih i sjajnih stvari da bi ti mogao uživati. Budi sretan s onim što imaš i iskoristi sve najbolje iz toga. Gledaj uvijek bolju stranu nečega umjesto one tužne i tmurne. Ali pravi način da budeš sretan je da dijeliš svoju sreću s drugima. Pokušaj i napusti ovaj svijet nalo bočljim nego žto si ga ti pronašao, i kada dođe tvoj red da umreš,možeš umrijeti sretno s osjećajem da nisi trošio svoje vrijeme, te da si dao sve od sebe. "Be Prepared"-na ovaj način živi i umri sretno-drži se svog Zavjeta uvijek-čak i kada odrasteš-i neka ti Bog pomogne da uspiješ u tome.

Tvoj prijatelj, Baden Powell"wave



Post je objavljen 14.04.2006. u 14:11 sati.