Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travelfreak

Marketing

kulinarski vikend

U subotu smo Bart, njegove dvije sestre i ja pripremili veceru za njihove starce. To je bio nas poklon za njihovu 35-tu godisnjicu braka. Godisnjica im je zapravo bila vec u studenom, ali eto, tek sad smo se svi zajedno uspjeli dogovoriti da tu veceru konacno i realiziramo. Bolje ikad nego nikad.

Ja nisam bas kuhinjska princeza i zato ne volim pozivati ljude na veceru. Kuhanje zapravo volim, ali tesko mi je smisliti sto da skuham, a pogotovo kad ti dolazi vise ljudi i kad svatko ima neke svoje zahtjeve i prohtjeve. Tako je npr. jedna Bartova sestra vegetarijanka, a starci su mu teski mesojedi: ako ne dobiju komad mesa, to im je kao da nisu nista ni pojeli. I kako da onda nades nesto sto se svima svida?

Bart i ja smo morali napraviti glavno jelo i ja stvarno nisam imala pojma sto bi trebali skuhati. Srecom je Bart dobio dobru ideju: s obzirom da u svibnju idemo u Meksiko, napravit cemo nesto meksicko! Odlucili smo napraviti tortilje jer tu lako mozes varirati sa sastojcima: za vegetarijance povrce, za mesojede meso. Ja sam smislila uz to napraviti jos i guacamole – tipican meksicki umak od avokada koji se jede s tortilja chipsom (chips napravljen mislim od kukuruza, za razliku od drugih vrsta koje su napravljene od krumpira). Na kraju je vecera bila veliki uspjeh! A bilo je jednostavno za napraviti, posebno guacamole. Za zainteresirane evo recept:


Guacamole (za 6-8 ljudi)


- jedna manja kapula
- malo luka
- svjezi korijandar
- 4 avokada
- 3-4 rajcice (bez koze i sjemenki)
- 1-2 crvene chili papricice
- sok od jednog zelenog limuna
- sol i papar

Sve se isjecka, a zatim se sve zajedno izmiksa sa stapnim mikserom. Stavi se 1 h u frizider, a zatim servira sa tortilja chipsom.



Organizirati vecere je zapravo bas OK (usprkos ogromnom svinjcu u kuhinji!) i mislim da bih to cesce trebala raditi. Trebaju mi samo dobri recepti! Ima li itko koji dobar, isproban i uspjesan recept?

Post je objavljen 03.04.2006. u 15:22 sati.