Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojdomjehrvatska

Marketing

Skočić: Bobič potvrdio golgeterske kvalitete

Sinišu Linića napala je viroza, nije igrao protiv Novalje. Nakupilo se umora, u tjedan i nešto dana proveo je u zrakoplovu 32 sata (Zagreb-Hong Kong-Jerez-Ljubljana...).

Davor Vugrinec je još jednom bio arhitekt riječke igre, geometrija i mašta, bez obzira na mekan (loš) teren stadiona na Krimeji. Dario Knežević - Rio u zadnjoj liniji djeluje samouvjereno goropadno.

Tri "novopečena" reprezentativca bitne su karike u Skočićevu lancu proljetne momčadi. Njihova forma određuje kvalitetu igre momčadi. Skočić je kao lijevu polušpicu umjesto Linića isprobao Krpana (zadovoljan je!), u sustavu 4-2-3-1, a u drugom poluvremenu na tom je mjestu igrao Vugrinec (desno Novaković), u 4-3-2-1, za one koje vole "brojke i slova" rasporeda igrača na terenu. Tadić i Prišć zadnji vezni u idealnoj postavi, a kasnije trojka Brkić (Anas Sharbini), Tadić, Kerkez (veoma dobar).

Dobra provjera pred prepunim gledalištem, jer glavna atrakcija bio je Fredi Bobič. Riječkoj se publici, kako dolikuje rasnom strijelcu, predstavio pogotkom. Već na otvaranju utakmice, i tako razoružao one koji su bili uvjerenja da je nekadašnji prvi strijelac Bundeslige za - staro željezo. Imao je još poteza, i jednu promašenu prigodu, ali kada sve saberemo, u 55 minuta igre, za zadovoljavajuću ocjenu.

- Bobič je potvrdio svoje golgeterske kvalitete, ali je još uvijek nespreman. Očekujem da će njegova forma rapidno rasti, jer prisutan je voljni moment, profesionalac je koji se ne želi kockati sa svojim imenom. Na trenutke pokazuje da može biti opasan za gol, ali od njega očekujem mnogo više - govori trener Skočić.

Bobiču 55 minuta, a ostalo Ahmadu Sharbiniju na poziciju srednjeg napadača. Svatko po jedan gol. Sharbini je nastavio tamo gdje je stao na kraju jeseni (11 pogodaka u prvenstvu i kupu), u dosadašnjim pripremnim utakmicama postigao je šest golova. Zanimljiva borba vodit će se za jedno mjesto, Skočićeva dvojba do pred sam početak susreta s Hajdukom 18. veljače na Kantridi.

- Ahmad Sharbini igra točno onako kako očekujem. Dobro je svladao linije kretanja, ulazak u prazan prostor, a ima naglašen osjećaj za gol - tvrdi Skočić i jasno daje do znanja da je Ahmad Sharbini trenutačno u prednosti ispred Bobiča.

Ali, novi ljubimac riječke publike ima pred sobom još deset dana priprema.

Ivančić umjesto Šarića

Rijekin je trener zadovoljan prikazanim u prijateljskom ogledu s uvijek tvrdim i neugodnim Novaljcima. Kaže, "bilo je smišljenih akcija uz dobar protok lopte". Hvali Rendulića, veliki je posao obavio na poziciji lijevog bočnog u obrani četiri (za vrat mu puše Bosnar...), a od 55. minute na suprotnoj strani obrane isprobao je Ivančića umjesto kapetana Šarića, koji nema pravo nastupa protiv Hajduka. Šteta, jer Šarić je trenutačno igrač Rijeke koji je u najboljoj formi.

- Ivančić je prva opcija, ali za sada samo jedna od varijanti - tvrdi Skočić.

Rijeka je cijelu utakmicu odigrala u jednom dahu, nije bilo pada kao na španjolskim utakmicama u posljednjih pola sata, Bobič je zabio svoj prvi gol. Uglavnom, na Kantridi caruje zadovoljstvo, od predsjednika Ježića preko direktora Koljanina do trenera Skočića. (Orlando Rivetti, Jutarnji list)



Post je objavljen 09.02.2006. u 16:46 sati.