Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing



Biznis

Eh, dragi moji, pun mi je kufer biznisa. A vratio sam se, treba nešto jesti :)
Povod ovom postu je vjerojatno pripravnik, nakon što sam to odgledao u meni tinja neki nemir...
Par ljudi me ovih dana pitalo što radim u životu pa ću vam ispričati jednu pričicu, glavni junak je neki momak, nazovimo ga Ddadd.

Bila su jednom davno vremena kad je Ddadd nosio odijela i kravate, stalno imao sastanke i često sjedio na čelu stola za kojim je sjedilo još dvadesetak ljudi.
U to doba Ddadd je stalno morao ići na domjenke i komunicirati sa ljudima, srećom on je oduvijek imao neki urođeni diplomatki dar pa je uspješno izvrdavao škakljive teme i sa svima je bio dobar - lijevo krilo na desnom kraju prostorije trača desno krilo na lijevom kraju prostorije, desno krilo mrzi lijevo krilo...a Ddadd balansira, nasmijava ih i nalazi im zajedničke interese. Da je Ddadd pričao sa Ivaniševićem i Pilićem, vrlo vjerojatno bi oni ipak zajedno vodili Davis cup i bili sretni pritom - nije da hvalim Ddadda, to je jednostavno tako...

Onda je jednom Ddadd sjedio na kavici. Bilo je to jednog lijepog ljetnjeg popodneva, na terasi prekrasnog kafića, u ugodnom društvu. Tog je dana Ddadd imao već 4 poslovna sastanka, odlučio je preko desetak važnih odluka, i to odluka koje su morale biti odlučene u trenu. Sad je, za promjenu, Ddadd sjedio i nije morao ništa odlučivati. Stvarno je uživao u tom osjećaju i kad je konobar došao Ddadd je naručio kavu sa mlijekom.

A konobar je upitao: "Sa toplim ili hladnim mlijekom?"

Ddadda je iznenada obuzeo strahoviti užas! Bila je to još jedna odluka u tom danu i Ddaddov mozak je jednostavno odbio misliti pa se Ddadd samo ukipio i ostao nepomično zuriti u konobara!
Svi su nijemo i zbunjeno gledali u Ddadda i on je bio toga svijestan, ali jednostavno nije više mogao odlučiti, čak se nije niti mogao sjetiti koje mu je točno pitanje bilo postavljeno!

"Svejedno." odgovorio je Ddadd nakon duge neugodne šutnje.

Ddaddu je tog istog dana za vrijeme večere zazvonio telefon u vezi nekog sutrašnjeg sastanka i odjednom je shvatio da dvije godine nije ništa uspio pojesti a da nije zazvonio telefon. Tada je odlučio:

Fučkaš biznis!

Sljedećeg dana krenuo je sa pripremama da se što bezbolnije povuče iz branše gdje su mu svi, ama baš svi prorekli blistavu karijeru...i nije zažalio :)


Nastavit će se, jedvo čekam ;)


Ddadd

Post je objavljen 15.01.2006. u 15:15 sati.