Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/haziza

Marketing

Grad od 4,5 milijuna stanovnika...

Država koja će se u drugoj polovici desetljeća zvati Zagreb jer će jedino tamo i biti uvjeta za život. Svi će ići u preriju Zagreba da bi imali normalan suvremen život! A ne ovaj seljački u okolici Zagrebačke županije i diljem bivše države Hrvatske preimenovane u država Zagabria!
Ne to nije centralizam, neee, dapače takva budućnost je neizbježna samim tim činom podjele kapitala i resursa!
Toliko toga mora proći kroz ruke Zagreba, da čak i onaj jado koji živi od turizma, a znamo da turizam je hrvatska najjača grana, jer drugih bogme ni nema, mora dati lovu u glavni grad, pa možda mu se nešto i vrati.
Ustvari naša najjača turistička zajednica je Zagreb, sve dobijaju od turizma, a na primjer Split, 2. grad u državi dobije toliko koliko Vladimir Šeks potroši na cugu! A ni to nije malo, valjda je tako!
Ostale gradove ni ne želim spominjati jer bi u budućnosti prije nego što napustimo sve županije i preselimo se u grad koji se rapidno širi u godini dana grad veličine Zadra je ošo gore, svi gradovi trebali imati sponzora, zato jer država i ne voli obveze prema ostalim gradovima!
Budžet je malen, božićnice penzionera iznose koliko jedan bakalar!
I samo se pitam ko će raditi ovdje na jugu! Talijani ili Slovenci, pošto će sve izgledati napušteno kao i većina sela u dalmatinskoj zagori i neki od otoka! Valjda ćemo prodati obalu, a Slavonija, Slavonija nam ni ne treba, možemo uvoziti! Što će nam naša hrana, kad je strana stranija od naše i čudnijeg okusa! Samim tim je bolja, jer je čudnog podrijetla, što će nam more, kad imamo Zagreb da nas štiti i jede ulovljene škampe i jastoge, jer mi ovdje nemamo za to para, što će nam turizam, kad te pare i ne vidimo.
Vrijeme je kada odem u zahod da se ispraznim sjedeći, odmah faxom pošaljem u zg svoj uzorak na toalet papiru, da mi objasne što me danas očekuje u svezi s probavom! A pritom im i pošaljem par kila srdela i 3 cifrenu svotu, eura. A onda pokupim kufere iako ne želim biti posljednji gorštak u okolici Zagreba, koji je za nas Europa i kao Izrael židovima, odem se preseliti gore, jer valjda je jedina budućnost gore!
A i azbest nas ubija, daje nam rak svake godine. Bolje bi bilo da zatvorimo granice oko Zaprešića, Dugog Sela i Zagorja, jer ovdje gdje sam ja sad budućnost polako odlazi na spavanje i ugasit će svjetlo za sobom.

Post je objavljen 04.01.2006. u 22:31 sati.