PERKELT OD ŠTUKE
SASTOJCI( ZA DVIJE OSOBE)
1kg štuke, 0.5 kg crvenoga luka, 200 g slanine, ukuhana rajčica, sol , mljevena paprika , vegeta, biber, bijeli luk, ( dva režnja ) , tijesto, sir
PRIPREMA
Nakon što smo luk sitno nasjeckali, stavimo ga dinstati, ali samo do pola, nakon čega dodajemo sitno narezano slaninu koja se zajedno s lukom nastavlja dinstati dok luk ne dobije zlatno-žutu boju. Očišćenu i također narezanu štuku zapeći na slanini i luku 2-3 minute, nakon čega sipamo vode toliko da prekrije ribu. Dodati soli, vegete, bibera i kada baci prvu pjenu nasipati 2 dcl ukuhane rajčice. Kada sve skupa prokuha, dodajemo mljevenu papriku prema želji i nastavljamo kuhati do određene gustoće. Deset minuta prije skidanja s vatre dodajemo dva sitno naarezana režnja bijelog luka . Za vrijeme kuhanja nikako ne miješati sadržaj kotlića, nego ga lagano zavrtjeti ( da se riba ne bi raspala). Najbolje poslužiti uz domaće tijesto sa sirom.
DOBAR TEK !
Post je objavljen 07.12.2005. u 19:35 sati.