Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

Champions League.. Part 1

Da, pocela je nova sezona, sezona u kojoj favoriti bas i nisu trijumfalno poceli.
Real je potucen do nogu od Francuza, Milan i Chelsea su se jedva izvukli, Inter takodje nije briljirao, Olympiakos je prosuo bodove protiv neuvjerljivog Rosenborga...

U Lyonu je pocelo, mozda i neocekivano Realovom premoci. Prva dva slobodnjaka su fijuknula pored nemocnog Coupeta. Nakon toga Lyon polako uspostavlja igru iako je lopta vise u Realovom posjedu. Medjutim sve je promjenio prvi slobodnjak koji je bio negdje na udaljenosti od oko 35 metara. Lopta je u zidu pogodila jedinog igraca, Michela Salgada, koji je igrao rukom i slobodnjak je pomeren za 10 metara naprijed. Juninho Pernambucano je odapeo po sred gola, Carew je malo samo skrenuo loptu koja je prevarila Cassilasa i zavrsila u mrezi. Poslije 6 minuta, slobodan udarac sa oko 30-35 metara po sredini i Juninho fenomenalno pogadja u donji desni kut i Cassilas je opet nemocan.



Lyon nastavlja i pogadja za 3-0. Revalliere prolazi, daje Wiltordu koji se nalazi u idealnoj poziciji i pogadja za 3-0. Nesto prije kraja prvog djela, Juninho uzima loptu, niko ne moze da ga zaustavi ( da je zilav zilav je ) i konacno u sesnaestercu pada i sudija pokazuje na penal. Juninho odlicno puca ali Cassilas jos bolje brani. Odlicno prvo poluvrijeme ali drugo je bilo osjetno slabije. Jalova premoc Reala, Coupet skida sve lopte, Cacapa u odbrani neprelazan, sto po zemlji sto u zraku. Igrac utakmice je definitivno Juninho Pernambucano, jedan od najboljih izvodjaca slobodnih udaraca veceras me je ugodno iznenadio i igri u polju.Odlicno kretanje, kad uzme loptu vise niko ne moze da je dobije osim ako on drukcije ne odluci. Nesto kao Zidane prije 2-3 godine.
Lyon tako nastavlja sjajni niz ove sezone, u prvenstu 5 pobjeda i 1 nerijesena. Real s druge strane pocinje i ovu godinu u Champions League identucno kao proslu u kojoj su izgubili na startu od Leverkusena sa 3-0.

U drugoj utakmici ove grupe Olympiakos je neocekivano ispustio bodove u Pireju protiv ove sezone ocajnog Rosenborga. Rosenborg je na 10 mjestu na ljestvici u Norveskom prvenstvu. Grci tesko gube na svom terenu i protiv najjacih timova svijeta, ovog puta ih je savladao slabiji nego proslih sezona Rosenborg.

Grupa E je donijela ocekivanu pobjedu Milana od 3-1 protiv Fenerbahchea. Izgleda lagana pobjeda ali Rossoneri su pobjedu obezbedili u posljednje 4 minute susreta sa dva pogotka. Ista stvar se dogodila prosle sezone protiv Celtica kada je bilo 1-1 i u posljednjim minutama su pala dva gola. Kaka je odigrao briljantnu utakmicu.


Maldini u dvoboju sa Anelkom

PSV je pobijedio Schalke 1-0 u nezanimljivoj drugoj utakmici ove grupe.


U Grupi G pobjedila su dva Engleska kluba, Chelsea sa slabih 1-0 protiv Anderlechta koji je u posljednjim minutama mogao do izjednjacenja poslije stative Borrea. Liverpool je odradio odlican posao i spustio na zemlju Spanjolski Betis koji je najavljivao sigurnu pobjedu. Vec u drugoj minuti je Liverpool poveo golom Florenta Sinama-Pongollea, Luis Garcia je poslije odlicnog nabacaja Zendena samo podmetnuo nogu za 2-0 i to je bilo to. Betis je samo uspio da smanji ali ne i da izjednaci.


Grupa H je donijela najzanimljiviji mec veceri, Glasgow Rangersi su pobjedili Porto sa 3-2 u jedan pogodak Dade Prse.Rangersi su stalno bili u vodstvu prvo 1-0 pa onda 2-1 i kad sje Pepe po drugi put izjednacio svi su mislili daje gotova, svi osim Kyrgiakosa koji pogadja za 3-2 i slavlje na Ibroux stadionu.



U drugoj utakmici je Inter dobio slabu i impresioniranu Artmediju Petrzalku golom Cruza, poslije akcije Stankovica i Adriana. Pola sata prije kraja Veron je zbog banalnog razloga dobio drugi zuti ali Slovaci nisu znali da iskoriste igraca vise i Inter je zasluzeno pobijedio.


Toliko za sada


Rodman


Post je objavljen 14.09.2005. u 00:43 sati.