Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Gay Traffic School

Država Californija dozvoljava brisanje jednog prometnog prekršaja iz policijskog dosjea svakih 18 mjeseci putem pohađanja vozačke škole. Osam sati slušanja predavanja briše prekršaj, a s njime i negativne posljedice poput povećanja premije osiguranja.

Nakon osam godina vožnje u Californiji bez kazne, uhvatili su me u vožnji 55 mph u zoni 35 mph. Taj prekršaj me stajao kojih $200, a da bih izbjegao udvostručenje premije osiguranja, kao i mnogi drugi vozači odlučio sam se za osmosatno predavanje o sigurnosti u prometu. Sud mi je poslao podugačku listu akreditiranih škola. Meni je odmah upala u oči škola pod nazivom "Finally... a Gay Traffic School!".

Prvo sam se dobro nasmijao ne vjerujući svojim očima. Vozačka škola samo za pedere??? Zar i to postoji! To sam morao iskušati. Tako sam danas sa dvadesetak ostalih queer prekršitelja slušao simpatičnog starog penzioniranog queer komičara kako nas nastoji zabaviti pošalicama iz svog vremena u pauzama između obnavljanja znanja prometnih propisa. Uz to nam je puštao video vrpce, srećom ne krvavih prometnih nezgoda jer je rekao da to smatra kontraproduktivnim, nego izvadke iz serija Will & Grace i sličnih TV emisija koje su ponekad imale neke veze s prometom, a ponekad baš nikakve nego im je osnovni cilj bio lakše prebroditi 8 propisanih sati slušanja predavanja.

Instruktor nam je priznao da drži tečaj i za str8 prekršitelje. Gradivo je isto (duh!), samo njima ne pušta Will & Grace nego druge komedije. Sve u svemu, nije bilo ni tako loše. Odgledao sam par epizoda Will & Grace i naučio čak pokoji prometni propis koji nikad prije nisam čuo. Npr. kada se smije voziti automobilom po pločniku? Nikad – bubnuli smo svi u glas. A onda je jedan pametnjaković rekao točan odgovor: samo kad se ulazi na kućnu stazu ili u garažu.

Post je objavljen 12.09.2005. u 08:28 sati.