Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pastel

Marketing

Lupine

Dok je jedna zamišljala riječi koje želi reći, kao da su mjehurići izlazili iz kipućeg griza i rasprsnuli se i prije nego su bili oblikovani – sve su formulacije bile beskrajno krhke i rasplinjavale se lakše nego mjehuri od sapunice. Očajavala je sada: jedan je sustav netragom nestao i ustupio mjesto dogovaranju povratnim vezama s novom stanarkom, u dodiru s egzemplarom bivšeg svijeta se partnerica povukla ostavivši svoje ostatke koji samo smetaju, kao klinovi priječe povratak u poznato. Dvojila je: pokazati rukom na izlaz ili grcati dok nešto ne uspije izgovoriti.

Čemu grcanje? Govori, govori, govori!


Dlakavica je sjedila na dnu zdjelice, nečujna i dalje i sama iznenađena svojom sposobnošću prikrivanja energetskom mimikrijom. Poprimila je vanjska obilježja, ritam pulsiranja Anjinog tijela i potpuno se stopila s okolinom. Čekat će, još nije spremna za objavu ljudima koji «vide kroz», lakše joj je svoje postojanje očitovati kroz modificiranje Anjine čiste pragme i toga će se i dalje držati. Ona se boji i više nego Anja, ona se boji do samouništenja svojevoljnom hibernacijom, najradije bi se začahurila u čelične lupine, a Silvija ne pomaže, ne pita prave stvari, ne navodi na pravi put. Anja je šutjela svoje misli:

Ludo jedna, gdje je sada tvoja moć zapažanja, gdje je tvoje čitanje misli. Pročitaj ove, ako si takva genijalna!

Silvija je i dalje samo mozgala gledajući Anjine oči iza kojih je i dalje preko cijele površine cortexa bjesnila hajka na pravu riječ ili barem odgovarajuće micanje glavom, a onda se ustala i sjela kraj nje, naslonila se na dvosjed i gledala ju iskosa, s leđa, nepomičnu i dalje. Stavila joj je ruku na rame i pogladila gotovo erotično. Nije imala nikakve namjere, jednostavno je osjetila glad dlana za ramenom i utažila dlanu glad.
Anja se ispružila postrance, noge prenijela na odmorište za ruke, a glavu stavila u Anjino krilo.
O, Bože, kako je ovo ugodno...,
tiho, najtiše, uzdahnula je Anja.




Post je objavljen 03.08.2005. u 12:36 sati.