Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Boys had better beware, you could seem a wasted affair

Boys had better beware, you could seem to colour your hair. Or on a wig, you already spent all the dough to cover your rent.

Hmm, dao mi je ideju Jurop, tako da se njemu (i upravi vodovoda, naravno) mozete zaliti zbog toga sto cu danas okaljati sveto ime sljakera. Pri tome ne mislim na obicnog sljakera, vec na onog britanskog, koji spada u posebnu vrstu. Ovdje postoji kolektivni naziv za goreokarakteriziranu osobu: white van man. Zasto bas covjek u bijelom kombiju? Zato jer vecina njih posjeduje takvo elitno vozilo zvano Ford Transit kojim upravljaju ko seljak s traktorom koji ore njivu: dakle, prvo i osnovno kod sljakera jest da voze ko da su jedini na cesti. Da li su polozili vozacki ili im kombi ima kasko ili je prosao tehnicki, ili im je kombi toliko izjeden od rdje, to su sve minorne i usputne cinjenice. Moram priznati da su mi takvi posebna poslastica za preteknuti na cesti. I ovako ne podnosim da je netko ispred mene, a jos kad skuzim da je pod a) ili sljaker s bijelim kombijem, ili b) penzic koji vozika 3km/h, ili c) zena vozac, napadam bez ikakvog pardona i ne sramim se zbog toga.

Osim ovakvog izuzetno sofisticiranog prijevoznog sredstva (za raznorazni alat, skele, vrece cementa, svinjske polovice i hrpe starih brojeva Daily Sporta), britanski sljaker voli sebe vidjeti kao jednog sofisticiranog muskarca koji debelo vodi u modnim vodama ispred nas obicnih smrtnika. Pod obaveznu odoru tu spadaju prekratke hlace koje mu pokrivaju pola guzice pa nas onda zaslijepe gornjom polovicom dupeta. Jos pogotovo kad se onako lezerno-seretski sagnu: zenska srca brze kucaju, feromoni se bahate.

Mogu garantirati da se barem 50% britanskh sljakera odaziva na plemenita imena poput Dave, Mick, Steve, Gaz. U mojoj pripizdini postoji neka sljakerska firma (ono, opcenito rusenje starih zgrada, gipsanje, opituravanje i soboslikarstvo) koja se zove Mick Cave. Vec pocnem biljezit broj telefona da ih nazovem i na narucim da mi dovedu sefa da mi on osobno omalja zidove, kad ono... Vidim da je M, a ne N...

Britanski sljaker NEMA plocice. Nema isklesan torzo poput onog frajera u Diet Coke reklami otprije pet-deset godina. Sise koje vise: to ima. Trbusinu, koja se razlijeva ispod prekratke majice, isto tako. Ako ste ikada culi ista suprotno, lazu vas. Isklesan torzo postoji samo kod onog clana Village People koji se predstavlja kao kvazi-sljaker.

Obrijana glavurda je jedan od vaznijih modnih detalja. Ako nemas obrijanu glavu nisi nitko i nista u sljakerskom svijetu. Jos ako se nadje par tetovaza na raznoraznim dijelovima tijela, to bolje. Piercings nisu bas nesto jako popularni. Mislim da je to znak gejpederstva u svijetu BS.

BS (britanski sljaker) dan zapocne sa engleskim doruckom: krvavice, spek, przena jaja i przeni kruh, przene gljive i paradajz. U caj obicno stavi 9 zlicica secera. Loce pivo bez pjene (lager). Jos uvijek je popularna i cackalica, onako neobavezno klateci se u ustima Obrazuje se citajuci raznorazna stiva poput Daily Sporta i The Suna, a vikendom je tu i News of the World. Na svom bijelom kombiju ljeti zna razvit i Englesku zastavu. Oni malo vise inteligentniji tu zastavu i opituraju na haubi kombija.

Ipak, nema ljepseg nego cuti poetske komplimente (Corr blimey!) ako se kojim slucajem nadjete u blizini gradjevinskih i inih radova. Takvu izuzetnu cas i srecu imadoh prije neki dan kad se vracah s posla mrtva izubijana. Na sebi imah natandrceno ovo (u desert boji). Stvar je u tome da ja 'vakve stvari rijetko kad tandricm na sebe. A po svemu sudeci nikada vise ni necu. Slijedilo je milozvucno komentiranje: ni sam Sheks-pir se ne bi mogao elokventnije izraziti. Da me je 'vako iskomentirao Courteney Taylor, autor gorespomenutih (na pocetku) rijeci kupila bih si jos barem nesto 'vakvog. Ah. Nikad srece!





Post je objavljen 28.06.2005. u 11:08 sati.