Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

- Ja ne znam zbog čega ste se ovaj put porječkali, ali On je tvrdoglavo odbio da ukine zabranu Tvojeg prijelaza preko Armaghedonhe. Pokušali su Ga na to nagovoriti i sami Vitezovi vjetra, ali je na njih toliko bjesnio i urlao da su napokon odustali od toga. On i Njegova tvrdoglavost, Njegov divlji ponos jedina su zapreka koju moramo savladati pod svaku cijenu. – objašnjavala je No-Shi.
- Ja sam kriva, sama sam Ga otjerala svojim nepromišljenim potezima, uvrijedila sam Ga i otjerala Ga iz svojih odaja. – tiho je priznala Sonsyreya.
- Neka Ti vile Charysmhe budu u pomoći sestrice! Nemaš Njegove oznake koje si Mu glupo i nepromišljeno vratila. Kako misliš prijeći Armaghedonhu, pronaći put do Asgrada … Ptice i plahe šumske životinje bježat će od tebe, a divlje te zvijeri neće prepoznati u tim mračnim šumama. Snjegovi s Wyghene sakrit će ti Zimski bedem i zamesti putove, a Njegovi te Alanđani neće propustiti kroz svoje guste redove. – zabrinuto je pitala Antyopha svoju sestru.
- Sonsyreya je itekako potrebna tom našem «tvrdoglavcu», a to su mi potvrdili i Njegovi najvjerniji pratitelji, ali ako su oni nemoćni, mi nismo, mi smo Amazonke i lijepo ćemo ga nadmudriti da se sretne sa Sonsyrey, a onda je sve na tebi djevojčice. – riješena je u svom naumu bila No-Shi.
- Samo da mi je prići blizu Njemu, već bih Ga znala smiriti, ali On se okružio svim silama ovoga svijeta da se to ne dogodi. – žalosno izjavi Sonsyreya.
Daleko na sjeveru Alandije, u nepreglednim prostranstvima Sylenca, u najljepšim šumama srebrenog bora, mračnim šumama Mynechyza još uvijek lutao je Shagan praćen, ljubomorno i pozorno čuvan od najstrašnijih ratnika koje je to vrijeme zapamtilo. Veličanstvene vrhove ponosnog Wyghena polako su omatali oblaci u prve jesenske magle. Dugo toplo ljeto Alandsko bilo je pri kraju i daleki sjever Alandije već se pripremao za oštru Alandsku zimu koja samo što nije stigla nad prostranstva Sylenca. Nekoliko pokušaja No-Shi i Antyope da spoje Shagana i Sonsyreyu doživjelo je pravi fijasko, no prefrigane princeze nisu odustajale od svog nauma. Sve je izgledalo da su zaigrale na posljednju kartu, na starog, iskusnog i lukavog Panđu s kojim su cijelo vrijeme i bile u tajnim dogovorima.


Post je objavljen 23.11.2004. u 20:04 sati.