Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Amazonke Dyadonkhe svoje društvo dijele na: kneginje (časnice), ratnice, čuvarice, majke i muška pomoćna radna i ratnička snaga. Časnice i ratnice su veoma lijepe i privlačne, nose dugu kosu povezanu povezom kako im ne bi smetala u borbi ili tijekom jahanja. U kosi imaju divlju otrovnu orhideju koja opija i omamljuje svojim mirisom. Na desnoj ruci i dojci nose oklop kako se ne bi povrijedile tijekom odapinjanja strijela. Kratka mini suknjica pričvršćena je remenom na kojem se nalaze metalne zvijezde, koje uspješno bacaju na protivnika, a taj isti remen pridržava i dugi, tanki i lagani mač. Na desnoj nozi (butini) imaju pričvršćen tanki dugi bodež. Na nogama imaju obuvene lagane čizme koje sežu do iznad koljena, a ogrću se dugim ogrtačima. Dyadonkhe su uglavnom konjanici, dok su im pješaci muškarci, u borbi su jako opasne i lukave, a njihov kobni i fatalni privlačni izgled zbunjuje muškog protivnika. Za razliku od ratnica, časnice nose kratke haljinice koje im pokrivaju grudi, a pored mača naoružane su i strijelama kojima se izuzetno vješto služe.
Dyadonkhe čuvarice zadužene su za čuvanje muške pomoćne radne snage i stalni nadzor nad muškim dijelom populacije stanovništva Dyadonhe kako ne bi došlo do pobune i preuzimanja vlasti.
Dyadonkhe majke uglavnom su zadužene za rađanje i odgoj djevojčica koje odgajaju za poziv ratnice, čuvarice ili majke, dok je časnička titula nasljedna i samo časnica može roditi časnicu. Dječake nakon dojenja vračaju biološkim očevima ili pak ih koriste za pomoćnu radnu snagu.


Post je objavljen 18.11.2004. u 21:44 sati.