EX CAPITE

subota, 02.09.2006.

IDEMO DALJE

Nakon duže pauze, što zbog godišnjeg – što zbog obveza, evo me opet…

Kako čovjek napreduje u svom «obrazovanju» bolje rečeno kako se sve više i više «educira» konkretno na polju investicija dolazim do točke gdje fondovi postaju «sigurna» investicija dok neke druge investicije postaju «riziko igre»…

Naime, govorim o dionicama…neću sad (a mislim ni u buduće) ulazit dublje u analize teorije o dionicama nego ću s vama podijeliti ono što mi je trenutno zaokupilo pažnju. Neki od vas za to već znaju (vi koji znate ispričavam se što se ponavljam) a za vas koji ne znate posjetite slijedeći link i registrirajte se:

http://www.cyber-traders.com (odabrati "The stock game") ili copy/paste
(http://www.cyber-traders.com/fima/servlet/com.fima.internetfimapis.GlavniServlet?todo=PrijavaZaRad&igra=da)

E sad kako ne bi netko mislio da reklamiram, ni u kom slučaju, samo preporučam ono što mi se čini interesantnim a u isto vrijeme besplatnim načinom stjecanja iskustva i na tom području iako virtualno al ako bi se netko odvažio (a vjerujem da će u budućnosti biti i takvih) iskustvo stečeno na ovom simulatoru bi moglo biti i te kako isplativo….

Do sada u dva mjeseca koliko «trejdam» dionicama ja sam u plusu od 20 % što je na 100.000 virtualnih kuna zarada od 20.000 (umanjena za provizije)…što se mora priznati nije loše. Kad bi se nastavilo tako ja bih u 10 mjeseci udvostručio svoje novce…hm još kad bi to bila stvarnost J

No vratimo se fondovima…

Aureus se trgnuo sa mrtve točke tako da je sad cca. 3 % gore.
PBZ equity shodno očekivanjima (osobnim) raste kao i RBA central….

Ovo su osnovna tri fonda koja me trenutno interesiraju stoga ih i spominjem. Znam kako mi nitko neće platiti za reklamu, al' ako nekome pomogne da zaradi koju kunu i to je dobra plaća.

A sad nešto iz literature:

“Investments are like buses; there will always be another one coming along.”

U slobodnom prijevodu:

Investicije su kao autobusi, uvijek će naići slijedeći ….

Stoga dobro razmislimo prije nego uložimo svoju «slobodnu» kunu. Ponekad, najbolje investicija je ona koju nismo napravili. Trebalo bi usvojiti naviku raspitati se o investiciji te ukoliko postoji išta što ne razumijemo ili nam se čini pre-kompliciranim tad ne stavljajmo svoje novce u to područje. Naime, većina uspješnih poslova (investicija) su jednostavni potezi. Primjerice, oni koji su kupili Aureus equity kad je započeo sa radom – malo su se raspitali te im se učinilo kako tu ima kruha te su uložili novce tj. kupili udjele neki manje neki više (moja malenkost je tad to htjela napravit al financije nisu omogućavale) te u kratkom roku svega 6 mjeseci ostvarili značajan prinos.

Usporedimo li to sa umjetnošću – jednostavnost je ono što djelo isteče od ostalih.
Do slijedećeg posta pozdrav


02.09.2006. u 15:54 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Komentari da/ne?

prestigio


Pučke mudrosti

coolSvijet pripada strpljivom čovjeku !
coolJedno zrno neće napuniti vreću, ali pomaže.
coolObećaj malo, daj mnogo...
coolAko moraš lagati - budi kratak !
coolBOG će ti dati - ali ti se moraš opskrbiti dok On ne počne davati.
coolBudi učtiv sa svima, pristupačan mnogima, prisan s nekolicinom, a prijateljski samo sa šačicom ljudi.