Komentari

prestigio.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • pero

    Kako nije bilo dugo odgovora poslao upit direktno na Global fond (sa mjesečnim ulaganjem od 2000kn i povlačenjem cijelog uloga nakon godine +1 dan) i dobio ovaj odgovor:

    Izlazna naknada se plaća na ona sredstva koja se povlače iz fonda, a da su manje od godinu dana u PBZ Global fondu. Znači, ukoliko bi ulagali 2000,00 kn mjesečno te bi nakon godinu dana od prve uplate prodali svoje udjele izlazna naknada bi se obračunala na iznos od 22.000,00 plus prinos koji bi ostvarili na 22.000 kn.

    Molim Vas da me u slučaju potrebe za dodatnim informacijama slobodno kontaktirate na tel.: 01 472 3650 ili e-mailom na: ivana.bockaj@pbz.hr

    avatar

    04.09.2006. (10:22)    -   -   -   -  

  • Prestigio

    Poštovanje Pero - znači nakon godine i par dana izlazne naknade ne bi bilo, što pretpostavljma i ne bi bio problem pričekati još recimo jedan mjesec i izaći iz fonda...iako moram naglasiti kako fondovi, posebice mještoviti i obveznički, i nisu namjenjeni ulaganju na godinu dana, no svatko ima pravo na svoj izbor. Pozdrav i nadam se kako ću u budućnosti biti u prilici prije reagirati na postavljena pitanja

    avatar

    06.09.2006. (09:23)    -   -   -   -  

  • ekonomija.bloger.hr

    Pročitaj malo bolje. Izlazna naknada bi se naplatila na sve uplate osim prve jer samo ona ispunjava vremenski kriterij od 1+ godine. Također, naknada od kojih 1% ne bi trebala nikome ko ulaže u mješoviti/dionički fond biti uopće na pameti. Recimo ja konkretno prilikom kratkoročnog ulaganja ulažem također u dionički fond (op.a. PBZ Equity) koji mi je u cca 2 mjeseca donio prinos od cca 10%, na što onda nije problem platiti 1% izlazne naknade.

    U Americi recimo, dosta fondova rizičnog kapitala (hedge fund) računa ulaznu naknadu koja zna iznositi i preko 5%, a opet ulagači se ne bune jer znaju da će korist biti višestruka.

    avatar

    12.09.2006. (15:54)    -   -   -   -  

  • Prestigio

    Je priznam grešku - ekonomija.bloger.hr - u pravu si. Nego, kad već spominješ Hedge fondove jel imaš kakvog konkretnog iskustva sa istim...naime, bilo bi lijepo uložiti u fond koji nosi znatan prinos i s radošću platit 5 % ulazne naknade :)

    avatar

    14.09.2006. (13:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...