Bolnicki dnevnik -1. Dan

02 veljača 2014

Nakon cekanja na operaciju konacno je kucnuo cas. Dan prije operacije dogovoren je prijem u bolnicu do 13 sati. Procedura je vise-manje uobicajena - papirologija, smjestaj u sobu, upoznavanje ekipe koljenasa. Sve se radio o relativno slicnim povredamapricama..skijanje, nogomet, kosarka, etc....
Posto se operacija izvodi pod anestezijom - opca ili spinalna te kako ne bi na operacijskom stolu kad se sve opusti slucajno napravili "nered" potrebno se ocistiti. Sto znaci da prilikom prijema dobijete cepic kojeg je potrebno umetnuti. Osim sto je neugodno i stvarno (STVARNO) tjera, istovremeno je super izvor zafrkancije u sobi. :-)

Prije operacije ujutro je tusiranje sa dezinfekcijskim samponom i oblacenje u tuniku koju dobijete, a prije spavanja dobije se tabletica za opustanje ("spavanje") - ovisno o sutrasnjem redosljedu za operaciju.

Takodjer noc prije operacije dobije se injekcija protiv zgrusavanja (heparin). Navodno se dobiva svaki dan za boravka u bolnici a dobiva se potkozno u rame ili trbuh. Posto na trbuhu ima vise "materijala" ja sam birao trbuh. U principu se ni ne osjeti, mozda malko pecne...

Hint: u bolnicu ponijeti wc papir (vlazne maramice), vodu, stapice, energetsku plocicu i sl. Nesto za zabavu, citanje, filmovilaptoptablet, razbibrigu, kratki dres (prikladan za nosenje dan nakon operacije), cepice za usi i mirniji san ;-)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.