Radionice za upoznavanje ucenika - Brzog datiranja

subota , 12.01.2019.

Interaktivne radionice za podizanje ekološke svijesti učenika i humaniji odnos prema životinjama










Click here: Radionice za upoznavanje ucenika






Profesori razredne nastave u mojoj školi prepoznati su kao dragocen izvor informacija jer su imali obrazovanje i prolazili seminare koje predmetni nastavnici nisu imali. Princip svesne aktivnosti učenika i očiglednosti u nastavi................................. Kad učenici otvore oči zaključuje se razgovorom je li ih vježba pripremila za bolje razumijevanje i tumačenje pjesme i teme: Pjesnička slika i njezino oblikovanje jezikom što se može odraditi na sljedećem satu zajedno s tumačenjem ditiramba i intertekstualnim vezanjem uz basnu Cvrčak i mravi. Međutim, ponekad tema časa ne odgovara interesovanjima nekih učenika, prvenstveno zato što se ne odnosi na njihovu neposrednu sredinu i situacije koje su im poznate.



radionice za upoznavanje ucenika

Svoja zapažanja i utiske učenici će imati prilike da prenesu putem slikarske tehnike, temperom, flomasterima, grafitno olovkom ili vodenim bojama na papiru i hameru. Zvali su me pluća grada. Što vaši učenici žele od ove školske godine?



radionice za upoznavanje ucenika

ocenjivanje ucenika - Razni kolektivi postoje i priprema kolektiva je ono što prethodi pripremi učenika. Zapisuju važne činjenice i individualno uče i ponavljaju o lirici zapisujući u bilježnicu to što su zamijetili na plakatima.



radionice za upoznavanje ucenika

Formiranje grupe na osnovu interesovanja i licnog opredeljenja ucenika u školi 2. Citanje ranijih literarnih radova ucenika 3. Planiranje rada sekcije na osnovu ideja ucenika 4. Upoznavanje sa oblicima novinarskog izražavanja vest, izveštaj i reportaža 2. Pronalaženje i uocavanje oblika novinarskog izražavanja u dnevnim novinama 3. Samostalno pisanje novinskog clanka vesti, izveštaja i reportaže 4. Oblici novinarskog izražavanja reportaža i intervju 2. Intervju sa nekim od ucenika ili nastavnika škole 3. Reportaža sa nekog aktuelnog dogadjaja 4. Prica mog detinjstva 2. Prica stare fotografije 2. San opisati san, predosecanje 3. Cas slobodnog stvaralaštva poezija 4. Iznošenje ideja za školski casopis ISKRICE 2. Plan izrade casopisa 3. Podela zadataka za rad na casopisu 4. Rad na školskom casopisu pregled materijala 2. Rad na školskom casopisu izbor radova 3. Rad na školskom casopisu prelom strana, uredništvo 4. Izbor radova koji ce ucestvovati na literarnom susretu povodom Dana škole 2. Prezentacija školskog casopisa 3. Sredjivanje utisaka nakon literarnog susreta 4.



Radionica br. 3
Rad na školskom casopisu prelom strana, uredništvo 4. U okviru jednodnevne posete odabranom regionu u Srbiji grupa naucnika iz Beograda ce realizovati programe sa aktivnostima za razlicite ciljne grupe. Ta nastojanja su prerasla su u poseban program ''Integrativni vrtić'' koji podrazumeva veću i adekvatniju uključenost dece sa posebnim potrebama u život i rad vrtića uz dodatno angažovanje stručnjaka posebnih profila. Predviđeno vrijeme: 1 školski sat Za ovu radionicu nije potrebna nikakva prethodna priprema. Razni kolektivi postoje i priprema kolektiva je ono što prethodi pripremi učenika. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem. Vaspitanje i negu dece do 3 godine realizuju medicinske sestre na osnovu Programa vaspitno obrazovnog rada nege i zdravstvene zaštite za decu do 3 godine date u programskim osnovama. Raspravlja se s učenicima zašto nisu mogli napisati objektivnu vijest tko, što, gdje, kad, zašto i upućuje ih se da sad prikupe od kolege one podatke koji su im potrebni za kvalitetnu vijest. Upoznavanje kolektiva sa specifičnostima budućih petih razreda i učenika koji rade po IOP-u svakako je počela još od njihovog prvog, ali mora biti intenzivnija tokom četvrtog. Prednost je što se svi poznajemo, to je jaka strana kolektiva, kao i to što svaki nastavnik može da doprinese na svoj način da se IOP uspešno sprovede.

[Najbolji hrvatski internet portali|Srodna dusa i ljubav citati|Sex igracke]






Oznake: ocenjivanje, ucenika

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.