ossimpleljubica

06.04.2009., ponedjeljak

POČETAK VELIKOG TJEDNA

KRIŽ JE JEDINI MOST KOJI ĆE SPOJITI DOLINU SUZA I VJEČNOST. PRIJEĆI MOST MOGU JEDINO NOSEĆI SVOJ KRIŽ UPORNO, S RADOŠĆU I VJEROM ...

01.04.2009., srijeda

IŠČEKIVANJE

Još malo. Još samo malo. U svojoj ljudskoj slabosti iščekujemo simbole, svijamo se oko njih. Datumi nam predstavljaju podsjetnik na ono kakvi bismo trebali biti svaki dan.Kao da se Isus nije rodio jednom, ali zauvijek i kao da nije uskrsnuo zauvijek, kao da ne nosi križ zauvijek... Njegovo vrijeme mjerimo svojim sitnim, ljudskim koracima, pa tako i vječnost pakujemo u samo neke dane u godini...nemoćni da shvatimo Njegovu sveobuhvatnost u svojim životima - tek sitnim treptajima u vremenu.
Ljutiti na svoja ograničenja, umjesto da pokušamo proširiti horizonte do kojih bi mogla doprijeti naša svijest, umjesto da si postavljamo ciljeve dalje "od nosa", češće rezigniramo i čučimo bespomoćni kao kokoši na nekim krhkim pritkama svojih inata.
A najčišće more milosti strpljivo čeka da mu uteknemo, prihvaćajući sve nanose koje skupimo u svojim životnim tokovima, prihvaćajući i to da zaboravljamo kako bi Uskrs trebao biti svaki dan, jer čitav svoj život zapravo živimo u nekom svom Getsemaniju, čekajući da nas razumiju prijatelji, da nas ponekad zaniječu i izdaju, a mi im vratimo istom mjerom, jer nismo naučili kakvi trebamo biti jedni drugima.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.