hot and powerful


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

rrepetitor@gmail.com
Click here to play Make-A-Word word game, and TRY to score better!

Moja Afrika


Orchestra Baobab

Femi Kuti

Antibalas Afrobeat Orchestra

Angelique Kidjo

Ali Farka Toure

Mali Music

Fela Kuti

Cesaria Evora

Issa Bagayogo

Afro Celt Sound System

Kokolo Ansamble


Linkovi
DAILY
Jahtica
Lara
Siboney
E-kuhinja
Mooshema
Rosemary
RedSandra


WEEKLY
Marisi

MOJBLOG
Makilica
Dr Ubipacijentić
Vanja

PAUZIRAJU:
5 digit disco
Ljuba iz Srbije
Direktor
Shandor
Ateh
Pelagija
Brandnew
Domaćica
Moix
Espadrila
Organizam
Pecista
Mandara

A NA OVE BLOG JOŠ ČEKA:
Harvardlija
Todor
Tetka Joka
Evil Sister
Zoka
Jhumpa Lahiri
Sofija Ranković Jezerce
Koja iz Discipline
Cane iz Partibrejkersa
Srđan Valjarević

03.09.2007., ponedjeljak

Kraj posta je mnogo odvratniji od početka


Pojavile se bubašvabe u kuhinji!

Nisu baš prave pošto su omanje i braon a ne velike i crne ali su svejedno gadne. Uočene su par dana posle Sibonijevog posta o jednoj "debeloj masnoj" zbog kojeg su me putevi interneta odveli na neke zanimljive sajtove koji se svi bave načinima borbe protiv bš do potpunog uništenja.

Ta je borba uzaludna, jasno, ali iz moje kuhinje će nestati, verovatno silom i pomoću borne kiseline u prahu. (ako kiselina ne može da bude u prahu, onda šta god da je boric powder). Specijalan bonus fun je temeljno pranje i čišćenje svega u kuhinji, to je uvek interesantno.

I još kad smo kod prirode, sećate se bugenvilije, one nazovi biljke sa moje terase? E pa ta je doživela takav preporod da niko ne veruje da je u pitanju jedna te ista cvećka. Ona prosto buja, širi grane na sve strane, izgleda kao da ima ruke, ima i cvetove, kao i svaka prava Bugi iz Kalifornije i voli da se upetlja u obližnji fikus, nekako ka njemu gravitira. Verujem da je sve zbog moje pažnje i brige. Ljubav pobeđuje sve!

Od ostalih vesti ima to da kod mene traje dugi vikend. Ovde je danas Labor Day i od sutra ne može više da se nosi belo, tako kaže Serial Mom ili ode glava. Vikend ne provodim na plaži u Meksiku kao što je bio neki kao nazovi plan već u kući gledajući US open. Uvek ima nešto zanimljivo da se vidi i čuje, danas npr. ovo: jedna od takmičarki se pred kraj meča požali sudiji na publiku koja stalno ulazi, izlazi, šeta od terena do terena, remete joj koncentraciju, nisam baš razumela kako, valjda su bili glasni. Na to se komentator potrudi da objasni da su to 'paying customers' pa imaju pravo da šetaju ako samo hoće a da ona ne bi trebalo da se buni. Jer, they paid. A i tako pobeđuje, meč skoro da je završen.

Shvatate li vi to? Paying customers, čega se on setio! Amerika je toliko bezveze da je to neopisivo. Oprostila bih im i pretesne cevi zbog kojih je fenomen zapušenog toaleta svakodnevna pojava, ali paying customers ne mogu. Volela bih da znam da li se to dešava i još ponegde ili samo u US of A, da je sve fer u ljubavi i ratu za nove customers. Customer nije samo uvek u pravu, customer je BOG. Kako se to dogodilo? Je l zbog kapitalizma? Misliću o tome kad sledeći put budem provodila svojih pola sata povlačeći vodu i čekajući da smeđi sadržaj ode. Već jednom.

- 07:48 - Skuvali ste ribe, gotovo je (13) - Za slucaj da jednom ne bude ni struje ni interneta - #