četvrtak, 18.02.2010.

RECENZIJA: Marina & Diamonds ''Hollywood''

Marina & The Diamonds:''Hollywood''
Naslućujete li sarkazam?
Mlada britanka, grčkih korijena, predstavlja se široj javnosti prvim singlom ''Hollywood'' i albumom prvijencem ''The family jewels''(friško dostupan).
Image and video hosting by TinyPic
Hollywood je pravi odabir za single koji treba proslaviti novo ime, a istodobno ga i diferencirati od hrpe sličnih u širokoj ponudi.Komercijalnost je zadovoljena jer će svatko brzo apsorbirati refren te ga se kasnije teško otarasiti. Važnija komponenta (naspram isplativosti) je autentičnost izraza koju Marina lagano gradi, markirajući etiketiranje. Uspješno se uvlači u aktualne trendove zabavne glazbe (šljokice, lijepo lice, odgovarajuće ime nove pop sirene), povlači po marginama alternativnosti (podrugivanje djevojkama koje streme svijetu glamura), te luta u izborima ozbiljnijih slušatelja (individualnost glasa i retrogradni utjecaj osamdesetih na mladež su odobrivi).
Tekst pjesme ironično opisuje opsjednutost američkom kulturom.
Best parts:
Hollywood infected your brain
You wanted kissing in the rain
Oh oh, Living in a movie scene
Puking American dreams

-> povraćane američkog sna, groteska koja može nasmijati i prave poklonike američke nadnacije
Oh oh, I’m obsessed with the mess that’s America
I’m obsessed with the mess that’s America

->stih koji će vam iskakati u mislima poput nekog popup-a; ne postoji vatrozid za ovakve nasumične pop bisere/dijamante

Marinu ćemo još spominjati jer smo sigurni da na novom albumu postoji još koja stvar koja bi nam mogla zagnojiti mozak kao ''Hollywood''…
Ocjena:4/5

| 23:10 | Komentiraj (33) | Print this! | #

utorak, 09.02.2010.

NIZ RECENZIJA; LAJTMOTIV: ZLATNA SREDINA~3

Rasterećenje liste za čekanje….(dosta toga želimo recenzirati no zbog nedostatka vremena i inspiracije smo samo letimice napisali par riječi o pjesmama koje nam se motaju po glavi…)

Jennifer Lopez:''Everybody's girl''

Prigovara cijeni slave, a nikad jeftinije nije prolazila…
Image and video hosting by TinyPic
Lagodni euro dance single adekvatan europskom tržištu(izdaje se samo na starom kontinentu).
Kroz pjesmu, JLo propitkuje mogućnost održavanja veze pod povećalom javnosti.Čini nam se da trenutačno nema razloga za kukanje zbog nasrtljivosti medija jer im nije toliko zanimljiva…(btw. mjestimično zvuči kao madonna)
Ocjena:+3/5
Shontelle:''Licky''
Spelling lesson
Image and video hosting by TinyPic
RnB je nisko pao.Stari trik kontakta seksipila i brojalice ovoga puta nije upalio.
Konačnica izgledao kao da Rihannina kopija pjeva Britney-nu pjesmu…
Ocjena:-3/5
Taylor Swift:''Today was a fairytale''
Ista priča iz pjesme u pjesmu...
Image and video hosting by TinyPic
Taylor pripovijeda bajku u kojoj je glavna uloga(već je bila princeza, Julia, djeva u nevolji…) Ponavlja se , no nekima to očito ne smeta jer:
Pjesma je u prvom tjednu postavila novi digitalni rekord(legalni download putem itunesa i sl.) u SAD-u.
Ocjena:-3/5
Goldfrapp:''Rocket''
Retro ispaljivanje.
Image and video hosting by TinyPic
Optimistično oživljenje osamdesetih nas uvijek oraspoloži kada dođe na red na playlisti.
Ocjena: -4/5
Cheryl Cole: ''Parachute''
Faust Vrančić bi izumio nešto posebno za ovu ljepoticu…
Image and video hosting by TinyPic
Cheryl se odupire brzim, plesnim pjesmama te od producenata navodno zahtjeva atipični pop , a dobiva ovakve prosječnosti .Usrećila bi se da snimi nešto uz što koreografija ima smisla jer njeno osrednje pjevanje nikad neće izbiti u prvi plan pored takvog tijela i lica.
Ocjena:-3/5
Kat DeLuna:''Push Push''
Drugorazredna ljetna stvar
Image and video hosting by TinyPic
Zvuči razigrano, dječje a zapravo insinuira grubi seks do limita…
Ocjena:2/5

| 22:41 | Komentiraj (15) | Print this! | #

nedjelja, 07.02.2010.

RECENZIJA: Avril Lavigne ''Alice (underground)''

Avril Lavigne :''Alice (Underground)''
Derendža se kao da je stvarno propala u zemlju pa priziva pomoć...
Najiščekivaniji film sezone( ako ne i cijele godine), zasigurno je Bartonova ''Alisa u zemlji čudesa'' čiji soundtrack predvodi baš ova pjesma mlade Kanađanke. Avril Lavigne je završila snimanje svog 4. studijskog albuma kojeg ćemo imati prilike čuti već sljedeći mjesec, a s njim dolazi i pravi povratnički single(ne ovaj, neki dr.). Stil odijevanja (teen emo/punk/čik derište) netom razvedene pjevačice se ne mijenja pa se nadamo da je bar u glazbenom smislu odrasla...

Image and video hosting by TinyPic
Alice Underground je lagana pop pjesma čija strava ne prelazi granice ukusa disney chanella, ali prisutnost mračne komponente ju čini odgovarajućom za najnovije uprizorenje svijeta čudesa.Pjesma će izvrsno pratiti čudnovate,pomalo izopačene likove (jeziva šminka i 3d), no sama za sebe nije kontroverzno mrka(kao Russian Roullete) nego taman dovoljno depresivna da se izmučene(više od hormona i umišljenih kompleksa nego života) tinejdžerke mogu poistovjetiti, ali i izvući iz zamišljenoga podzemlja.
Produkcijska pjesme je dobra, a na par mjesta toliko slikovita da se možemo zamisliti na Alisinom mjestu; jedno od tih mjesta je dramatičan i mističan početak, kao iz filma. Pokudu smo sačuvali za vokalnu izvedbu, Avril teško doseže visine pa ,nesvjesna svojih limita, kreštavo zavija dobar dio pjesme.
Best part:
I found myself in Wonderland
Get back on my feet, on the ground
Is this real?
Is this pretend?
I'll take a stand until the end…

->vrlo ambijentalno s tihim jekama za mistifikaciju,
Prijelaz između dvaju vrištećih refrena je potreban odmor aparata sluha.
Image and video hosting by TinyPic
Alice undeground je pjesma koja vas može okrznuti, dirnuti no nikada potpuno pridobiti.
Mučenje, forsiranje vokala(refren-tri prsta u usta) će tek rijetki shvatiti kao izražavanje emocija, a za nas ostale je to nepremostivi nedostatak koji se moga izbjeći da se Avril držala svojih okvira.
Ocjena:-3/5

| 21:14 | Komentiraj (4) | Print this! | #

četvrtak, 04.02.2010.

DORA 2010

I ove godine ćemo se stidjeti svoga predstavnika na eurosongu…
Dora je odavno potonula pa zadnjih godina struže po dnu relevantnosti. Nikada nije imala neku muzičku vrijednost no bar se mogla najavljivati kao najgledaniji i medijski najpraćeniji
festival u zemlji, a sada? Kada pogledate popis izvođača, jasno vam je da će se tek rijetki upustiti u gledanje nastupa nepoznatih pjevača u kristalnoj dvorani. ''Zvijezde'' su ju zaobišle, a mlade neafirmirane nade se trude pokazati svoj talent zaboravljajući na zabavni karakter festivala LAKIH NOTA. Muzičku monotoniju će teško spasiti vizualna dopuna koreografije, kostima, scenografije… tako da ćemo i mi dvaput promisliti prije praćenja dore na tv-u…
Image and video hosting by TinyPic

Preslušavši sve pjesme, rangirali smo 10 najmanje loših….
(pripisujemo vam antidepresive ili one pilule koje drže vozače budnima (tijekom dugog putovanja), ako vam slučajno padne na pamet poslušati svih 26 polufinalnih skladbi…))


1. Feminnem: Lako je sve->Najbolja pjesma koju Dora 2010. nudi nije ništa naročito no mislimo da je dopadljiva u eurovizijskom smislu. Opasnost jedino leži u tome da će se ona zbilja svidjeti nekom pokloniku eurosonga koji će detektirati melodiju Dime Bilana iz ''I believe'', a onda potpiriti optužbe za besramno kopiranje hehe…(nama stvarno vuče na rusku pobjedničku pjesmu 2008).
2.Franka Batelić: Na tvojim rukama->Računamo da će stajlingom i koreografijom popraviti bezveznu dance pjesmu…Možda ju podrže neki glasači iz ''Plesa sa zvijezdama'' pa i ode u Oslo (dobro bi joj stajalo eurovizijsko blještavilo)…
3.Teška industrija: Nazovi stvari pravim imenom->Mogući hit, a mi ju favoriziramo samo zato što je ponuda slaba.
4.Grupa Alibi: Prvi pogled-> amaterski produciran dance i infantilni rap zvuče svježe(bar unutar ove konkurencije)…zabavila nas je više od ostalih(koje nas bacaju u očaj). LOL stih:
Htio sam ti prići sa svojim šarmom ali prepreka je bila što si bila s mamom


Sljedeće 2 pozivcije smo rezervirali za zavičajne pjesme koje nam bude trunak domoljublja, a i dokazano dobro prolaze na nacionalnom izboru…

5. Klapa Iskon: Vrime za kraj->ponavljanje recepta od lani kada su skoro završili na eurosongu…tako da ćemo i ove godine strepiti od njihove pobjede i biti sretni ako bilo tko drugi nadjača glasove Dalmatinaca, koji guraju klape gdje im nije mjesto.
6. Žiga i Druge: Blagdani->komisija koja je izabrala polufinalne pjesme nije željela optužbe za pristranost pa se uz istarski folklor i dalmatinske klape tu našla i jedna slavonska.Uglavnom pjesma koja je bogato, blagdanski nakićena s tamburicama, puhačima, Drugama, Žigom, Škorom… te će ju šokci i šokice iz ravne Slavonije gutati ko nespašeni…
7. Filip Dizdar: Sunce->uuuuu kako nam se dopada njegov glas…jabuka ne pada daleko od stabla…a pjesma je za hrvatske standarde dobra, no ne i eurovizijske…Djevojčicama će se ova pjesma teško svidjeti pa će izgledom morati loviti njihove lake glasove….
8. Doris Teur: Ti me ne zaslužuješ->na prvo slušanje zaslužila je drugo…no skeptični smo da će joj se ta prilika pružiti u finalu…
9. Martina Vrbos: Ti i ja->sviđa nam se pjesma no ne mislimo da bi bila konkurentna na eurosongu…
10. Bety Belle: Ne->zadovoljavajući teen pop rock.(ne znamo kako izgleda, ali ako je ljepuškasta slatkica smiješi joj se finale)
Image and video hosting by TinyPic
Ostale pjesme (bez poretka):

Valungari: Vol or ne vol-> kad su već kratili(''voliš ili ne voliš''), trebali su ostaviti samo ''ne vol'' jer je pjesmu ne moguće voljeti…
Stih za valjanje od smijeha:
Ja za društvo dajem sve…zadnju litru rakije…smrznuto pile
Đani Stipaničev: Nek nam bude lijepo->otpjevani zavjet mladenaca, usiljeni optimizam i ljigava svadbena romantika…
LOL stih:
Da uzmemo ljestve svilene za ulaz u sreće mrežu…

.Vokalna skupina “Rivers”: Bez tebe->latino jazz, gospel, tamara obrovac...a ispalo nezanimljivo…
Carla Belovari: Sada osjećam to->Hrvatska traži zvijezdu, a onda te zvijezde traže pjesmu… Carla je našla mediokritet.
Franko Krajcar: Jobrni je jobrni-> etno pop koji je više folklorni nego popularni, dakle nema šanse.
Tihomir Kožina: Za koga si se čuvala->na 9. dosadnoj skladbi dora postaje noćna mora
Giuliano Đanić: Moja draga->8. put je na Dori i zna da se za prolaz u finale (dalje definitivno ne)traži zarazan refren kojeg kao ima….
Swing Mamas: Trio tulipan->simpatična swing pjesma koja bi radosnim retro zvukom mogla pogoditi ukus glasača i probiti se u finale…Mijo Lešina: Tajna ljubavi->gledateljima će sigurno biti zanimljivije komentirati novi izgled prepolovljenoga Mije(sad ima 50kg manje) nego uživati u soul pjesmi…
Nikola Marjanović: Ti i muzika->zijeva nam se…pohvalili bi vokal no iznemogli smo…
Dražen Žanko: Moja ljubav jedina->nije loša pjesma nego jako loša.
Grupa VIVA: Zadnja kap života->prosjek
Sabrina Hebiri: Golu si me skinuo->stihovi ipak nisu tako provokativni ko što bi se dalo naslutiti iz naslova (a mi se ponadali).Pored depresivne konotacije, ne možemo sustegnuti smijeh na ovaj stih:
Golu si me skinuo, tko zna što bi mi učino…

Marta Kuliš: Preporođena->fali živosti, neprilagođena dori.
LINK NA KOJEM MOŽETE POSLUŠATI SVE PJESME>>>
http://www.eurosong.hr/vijesti/dora-2010-preslusavanje-pjesama-1/?c=Dora
Image and video hosting by TinyPic

| 18:15 | Komentiraj (8) | Print this! | #

srijeda, 03.02.2010.

RECENZIJA:Alicia Keys feat Beyonce ''Put it in a love song''

Alicia Keys feat Beyonce :''Put it in a love song''
može to puno bolje, ako odbijete refren već je bolje ;)...
Image and video hosting by TinyPic
Pogrešno odabran singl (motiv-zarada) s inače preporučljivog albuma Alicie Keys ''Element of freedom''. Zašto izdati bezveznu pjesmu pored toliko boljih? Pa krivnju ćemo svaliti na Beyonce koja kao da ne može odbiti suradnju pa svoje privilegirano ime lijepi na bilo kakav šrot.Zar nije svjesna da to ime prodaje proizvod skoro ko potpis Rob Patt-a? E pa svjesni su toga menadžeri mnoštva njezinih tzv. prijateljica kojima se Bey uvijek odazove i spremno pomogne.No sve te suradnje i marljivost imaju i kontraefekt-zasićenje likom i djelom queen B. Posljedice sveprisutnosti i eksponiranja na svakom bitnom društvenom događaju (od dodjela nagrada iz bilo koje domene zabave(film, glazba, tv), modnih manifestacija, kulturnih i humanitarnih okupljanja do političkih skupova) su sve izraženije...
Njezina šesterostruka, rekordna pobjeda na grammyima nije nikoga začudila, ali niti impresionirala. Čak se i sestra Solange Knowles oglasila i izrazila žaljenje što mediji ignoriraju Beyoncein uspjeh. Mislili smo da je draga Beyonce uvidjela potrebu naroda za hlađenjem od nje; pošto je najavila odmor ove godine (očito se njen pojam godišnjega razlikuje od našega balkanskog, lijenog nerada).Pa tako ovih dana izbacuje parfem, snima spot sa Lady Gagom, priprema nastup na Super Bowlu, radi neka dobročinstva za Haiti, dogovara kolaboraciju s ''Kings of leon'' itd…Gdje je njoj kraj, uguši pućanstvo?
Molimo te Beyonce; dozvoli nam da te se zaželimo i nestani na neko vrijeme…ako ti treba nešto za ispunjavanje vremena i zaokupljanje pažnje, što će te držati dalje od kamera i mikrofona, rodi djecu….

Image and video hosting by TinyPic
''Put it in a love song'' je čudna pjesma jer ju je teško svrstati u neku ladicu ( i tematski i žanrovski)…Nije ljubavna, nije zabavna, nije balada, nije pop, nije rnb, nije vesela…Nemogućnost kategoriziranja bi inače značila nešto originalno, inventivno no u ovom slučaju je pjesma toliko nedojmljiva(kao da je nedovršena) da ne zaslužuje sortiranje, pridruživanje grupi. Bezobrazno smo strogi no ne možemo si pomoći kada nas tako značajne, i omiljene pjevačice razočaraju.
Potragu za svijetlim trenutcima u tekstu smo završili s malim uspjehom pa izdvajamo...
BEST PARTS:
Hey yo B
What up A
What we want?
Want them to say

-> ovako nabrijani početak poslije kojega sve ide niz brdo…
If you want my love and all my time
Part of my plans and part of my mind
All of the things that you wanna do
But make sure your love for me's true to you

->ponegdje u pjesmi sinteza B+A ipak je simbioza :D

Ako imate neki mpr cropper izrežite refren i dobit ćete hrabru, feminističku pjesmu (žensku himnu) za podizanje morala(no onda ce vam ostati samo minuta glazbice što nije dovoljno za samopomoć). Znači refren je problematičan, predug i preglup te zaudara na srednjoškolsku romantiku Taylor Swift (uobliči osjećaje u ljubavnoj pjesmi, pismu, ili sms....hehe).
Ocjena:2/5
Alicia Keys:
''Doesn't mean anything''

''Try Sleeping with a broken heart''

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

| 15:12 | Komentiraj (7) | Print this! | #

ponedjeljak, 01.02.2010.

Grammy 2010.

Nakratko se odmičemo od recenzija kako bi se osvrnuli na jučerašnju dodjelu prestižnih glazbenih nagrada ''Grammy''.
Dobitnici
Pobjednica večeri je Beyonce(a tko drugi?) koja je kući odnijela 6 zlatnih gramofona što je ujedno i rekordni broj osvojenih kipića ženske izvođačice za jednu godinu.Uz Beyonce slavila je i mlada pjevačica Taylor Swift sa 4 osvojene nagrade te grupe Black Eyed peas i King of Leon koje su ugrabile po 3 kipića. Svojevrsna gubitnica večeri je Lady Gaga koja je od 8 nominacija osvojila samo 2 u plesnim kategorijama.
Image and video hosting by TinyPic
Nastupi
Svečanu ceremoniju je teatralno otvorila Lady Gaga.Prvo je izvela hit ''Poker face'', a zatim je uslijedio duet s Eltonom Johnom.
Gagin nastup je vrhunac večeri jer je priredila pravi mali spektakl…red plesa…red bizarnih kostima(od svjetlucavo-smaragdne superheroine s roza trokutima oko očiju do sijedog i čađavog čudovišta)…red pjesme…red glazbe…red specijalnih efekata(dim,plamen,iskre)…PUNI PAKET!

Beyonce je opravdala svojih 6 grammya odmah na licu mjesta.
Promarširala je scenom u pratnji srednje velike brigade.No nije vojska ta koja je zastrašila prisutnu glazbenu kremu, nego Beyonceina plesno-pjevačka sprema.

Nastup posvećen Michaelu Jacksonu nije opravdao očekivanja te je
Ispao prilično zaboravan.''Earth song'' je ukombinirana s 3D filmom( snimka prirodnih ljepota) koji je puštan na pozadinskim zaslonima dok su se impresivni glasovi Celine Dion, Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood i Ushera izmjenjivali na bini.Za ovaj segment show-a su bile potrebne naočale da biste vidjeli listove, životinje, leptire i sl. u 3. dimenziji (skroz promašeno).

Još izdajamo nastupe Pink(odlično pjeva izvodeći cirkuske vratolomije viseći u zraku) i Black Eyed Peas-a(modernim pristupom su podigli atmosferu u dvorani ispunjenoj smrtno ozbiljnim glazbenicima)
Image and video hosting by TinyPic
Crveni tepih
Ni g od glamura
Pjevačke zvijezde su ponovno pokazale da imaju puno manje smisla i osjećaja za modu od filmskih, tako da su se pred fotografima nizali modni promašaji/zločini.
Beyonce- jednobojna haljina u nježnoj krem nijansi koju uništava gomila detalja i glomazne egipatske naušnice.I sve ostale odjevne kombinacije (a bilo ih je tucet) su joj bile odviše pompozne
Rihanna- prekićasta bijela haljina sa zagušljivim ovratnikom koju bi Elie Saab mogao još samo uvaliti nekoj gizdavoj mladenci
Taylor Swift-jednostavna zagasito modra, šljokičasta haljina (trandy geometrijski skrojena) nikako ne pristaje figuri mlade pjevačice
Pink- ne prolazi u haljini koja priziva glamur staroga Hollywood-a, gradacija boja od srebrno bijele do crne ne štima uz toliko ljuskica.
Britney-smiješna kombinacija D&G čipke i kupaćeg kostima…
Image and video hosting by TinyPic
Ima i onih koje su pogodile outfit!
Lady Gaga-zavijena u instalaciju Armanijevih trakica sa sićušnim kristalićima ponovno briše granicu između modnog/kulturnog ekskluzivizma i industrije zabave.Valja spomenuti i ekstravagantne štikle koje divno dopunjuju umjetničko djelo…(a gdje li je samo našla ovu bodljikavu stvar u ruci? Možda ostatak božićnog dekora nekog mega trgovačkog centra?)
Lady gaga (2.put)-za afterparty ponovno futuristički s unikatnim pokrivalom za glavu
Jennifer Lopez-disco asimetrija
Fergie-sexy, Jennifer Hudson-sofisticirano i sexy
Image and video hosting by TinyPic


PUNA LISTA DOBITNIKA
Album Of The Year: "Fearless" - Taylor Swift
Best Female Pop Vocal Performance: "Halo"- Beyoncé
Song of the Year: “Single Ladies (Put a Ring On It)” — Thaddis Harrell, Beyonc— Knowles, Terius Nash & Christopher Stewart, songwriters (Beyonce—)
Best Solo Rock Performance: “Working on a Dream” — Bruce Springsteen
Record of the Year: “Use Somebody” — Kings of Leon
Best Country Album: Fearless — Taylor Swift
Best Rock Album: 21st Century Breakdown — Green Day
Best Hard Rock Performance: “War Machine” — AC/DC
Best Rap/Sung Collaboration: “Run This Town” — Jay-Z, Rihanna & Kanye West
Best Dance Recording: “Poker Face” — Lady Gaga
Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocals: “Use Somebody” — Kings of Leon
Best New Artist: Zac Brown Band
Best Electronic/Dance Album: The Fame — Lady Gaga
Best Alternative Music Album: Wolfgang Amadeus Phoenix — Phoenix
Best Contemporary R&B Album: I Am… Sasha Fierce — Beyoncé
Best Female R&B Vocal Performance: “Single Ladies (Put a Ring On It)” — Beyoncé
Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocals: “I Gotta Feeling” — The Black Eyed Peas
Best Rock Song: “Use Somebody” — Caleb Followill, Jared Followill, Matthew Followill & Nathan Followill, songwriters (Kings Of Leon)
Best Pop Vocal Album: The E.N.D. — The Black Eyed Peas
Best Male R&B Vocal Performance: “Pretty Wings” — Maxwell
Best R&B Performance By A Duo Or Group With Vocals: “Blame It” — Jamie Foxx & T-Pain
Best Traditional R&B Vocal Performance: “At Last” — Beyoncé
Best Rock Instrumental Performance: “A Day in the Life” — Jeff Beck
Best Urban/Alternative Performance: “Pearls” — India.Arie & Dobet Gnahore
Best R&B Song: “Single Ladies (Put A Ring On It)” — Thaddis Harrell, Beyoncé Knowles, Terius Nash & Christopher Stewart, songwriters (Beyoncé)
Best Rap Solo Performance: “D.O.A. (Death Of Auto-Tune)” — Jay-Z
Best Rap Performance By A Duo Or Group: “Crack a Bottle” — Eminem, Dr. Dre & 50 Cent
Best Rap Song: “Run This Town” — Jeff Bhasker, Shawn Carter, Robyn Fenty, Kanye West & Ernest Wilson, songwriters (Athanasios Alatas, songwriter) (Jay-Z, Rihanna & Kanye West)
Best Rap Album: Relapse — Eminem
Best Male Pop Vocal Performance: “Make It Mine” — Jason Mraz
Best Pop Collaboration With Vocals: “Lucky” — Jason Mraz & Colbie Caillat
Best Female Country Vocal Performance: “White Horse” — Taylor Swift
Best Male Country Vocal Performance: “Sweet Thing” — Keith Urban
Best Traditional Pop Vocal Album: Michael Bublé Meets Madison Square Garden — Michael Bublé
Best Metal Performance: “Dissident Aggressor” — Judas Priest
Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocals: “I Run to You” — Lady Antebellum
Best Country Collaboration With Vocals: “I Told You So” — Carrie Underwood & Randy Travis
Best Country Song: “White Horse” — Liz Rose & Taylor Swift, songwriters (Taylor Swift)
Best Americana Album: Electric Dirt — Levon Helm
Best Contemporary Blues Album: Already Free — The Derek Trucks Band
Best Compilation Soundtrack Album For Motion Picture, Television Or Other Visual Media: Slumdog Millionaire — Various Artists, A.R. Rahman, producer
Best Song Written For Motion Picture, Television Or Other Visual Media: “Jai Ho” (From Slumdog Millionaire) — Gulzar, A.R. Rahman & Tanvi Shah, songwriters (A.R. Rahman, Sukhvinder Singh, Tanvi Shah, Mahalaxmi Iyer & Vijay Prakash)
Best Recording Package: Everything That Happens Will Happen Today — Stefan Sagmeister, art director (David Byrne & Brian Eno)
Best Boxed or Special Limited Edition Package: Neil Young Archives Vol. I (1963-1972) — Gary Burden, Jenice Heo & Neil Young, art directors (Neil Young)
Best Short Form Music Video: “Boom Boom Pow” — The Black Eyed Peas
Best Long Form Music Video: “The Beatles Love – All Together Now” — (Various Artists)
Best Comedy Album: A Colbert Christmas: The Greatest Gift Of All! — Stephen Colbert

Image and video hosting by TinyPic

| 21:36 | Komentiraj (15) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

© popopolis - Design touch by: 3M

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (2)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (9)
Prosinac 2009 (10)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (13)
Rujan 2009 (2)


Komentari On/Off

LOGO I TRAŽILICA
Loading

__
PRETHODNO RECENZIRANO:
ABECEDNIM REDOM
(clickable)

A
Alexandra Burke-'The Silence'
Alexandra Burke:
''All night long''
Alexandra Burke:
''Start without you''

Alexandra Burke:
''Bad boys''

Alexandra Burke:
''Broken Heels''


Alicia Keys & Beyonce:
''Put it in a love song''

Alicia Keys:
''Doesn't mean anything''

Alicia Keys:
''Try Sleeping with a broken heart''


Avril Lavigne:
''Alice(underground)''


B
Benny Benassi:
''Spaceship''


Boa:
''Energetic''
''I Did it for love''
''Eat you up''


Beyonce i Lady Gaga:
''Video Phone''

Beyonce Knowles:
''Sweet Dreams''
''Halo''


Black Eyed Peas-'The time(The dirty beat)'

Black Eyed Peas
''Imma be''
''Rock that body''

Black Eyed Peas:
''meet me halfway''
''i gotta feeling''
''boom boom pow''


B.o.B & Bruno Mars:
'Nothing on you'

B.o.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''


Britney Spears:
''3''


Bruno Mars-'Just the way you are'

C
Cee Lo Green-'F__ck you'

Cheryl Cole-'The flood'
Cheryl Cole-
'Promise this'

Cheryl Cole:
''Parachute''

Cheryl Cole:
''Fight for this love''
''Three words''


Ciara:
''Gimme that''

Ciara:
''Ride''


Chris Brown:
''Crawl''
''I can transforma ya''


Christina Aguilera:
''You lost me''

Christina Aguilera &
Nicki Minaj:
''Woohoo''

Christina Aguliera:
''Not myself tonight''


D
David Guetta & Kid Cudi:
''Memories''

David Guetta & Rihanna:'Who's that chick'

Dj Tiesto & Furtado:
''Who wants to be alone''


Duffy-'Well, well, well'


E
Eminem & Rihanna :
''Love the way you lie''

Eminem:
''Not afraid''


Enrique Iglesias & Pitbull:
''I like it''
Enrique Iglesias & Usher:
''Dirty dancer''


F
Far East Movement, The Cataracs & Dev-'Like a G6'
Flo Rida:
''Club can't handle me''


Franka Batelić:
''Moje najdraže''


G
Goldfrapp:
''Rocket''


Girlicious:
''Over you''


H
Heidi Montag:
''Fanatic''


Hrvatska traži zvijezdu:
''Vjerujem u snove''


I
Ivana Kindl:
''Nisi sam''


J
Janet Jackson:
''Make me''

Janet Jackson:
''Nothing''
''Heartbeat''


Jennifer Lopez:
''Everybody's girl''

Jennifer Lopez:
''Louboutins''


Jenifer Lopez:
''Fresh out the oven''


Jojo-
'In the dark'


Jordin Sparks:
''SOS(let the music play)''
''battlefield''


Justin Bieber & Usher:
''Somebody to love''


K
Kanye West:
''Power''

Kat DeLuna:
''Push push''


Katy Perry:
''Firework''

Katy Perry:
''Teenage dream''

Katy Perry:
''California gurls''


Kelis:
''4th of July (fireworks)''

Kelis:
''Acapella''


Kelly Clarkson
''Already gone''


Kelly Rowland:
''Forever and a day''

Kelly Rowland:
''Grown (ass) woman''
Kelly Rowland:
''Rose colored glasses''

Kelly Rowland:
''Comander''


Keri Hilson:
''i like''


Kesha-'We R who we R'
Kesha:
''Take it off''

Kesha:
''Your love is my drug''

Kesha:
''Backstabber''

Kesha:
''Blah Blah Blah''

Ke$ha:
''Tik Tok''


Kim Verson:
''Nevidljivo blago''


Kylie-'Better than today'

Kylie Minogue:
''Get outta my way''

Kylie Minogue:
''All the lovers''


L
Lady Antebellum:
''Need you now''


Lady Gaga:
''Alejandro''

Lady Gaga i Beyonce:
''Telephone''

Lady Gaga:
''Bad romance''


Lana Jurčević:
''Kopija''


Lena( ESC 2010. winner):
''Satellite''


Leona Lewis:
''I see you'' (iz filma ''Avatar'')

Leona Lewis:
''I got you''

''Outta my head''
Leona Lewis:''Happy''

Lily Allen:
''Who'd have known''


M
Madonna:
''Celebration''
''Revolver''


Magazin:
''Sijamski blizanci''


Mariah Carey-'Oh santa'
Mariah Carey:
''Angels cry''
''Up out my face''

Mariah Carey:
''H.A.T.E.U.''

Mariah Carey:
''Obsessed''
''I want to know what love is''


Marina & Diamonds:
''Hollywood''


Mary J Blige:
''I am''


M.I.A.:
''XXXO''

M.I.A.:
''Born free''


Michael Jackson & Akon-'Hold my hand'
Michael jackson:
''This is it''


Miley Cyrus:
''Two more lonely people''

Miley Cyrus:
''Liberty walk''

Miley Cyrus:
''Can't be tamed''

Miley Cyrus:
''Party in the USA''


N
Nadine Coyle-
'Insatiable'


Natali Dizdar:
''Mjesecu je dosadno''


Nelly Furtado-'Night is young'


Nelly-
'Just a dream'


Nicole Scherzinger-'Poison'

Norah Jones:
''Chasing pirates''


O

P
Paradiso girls:
''Patron tequila''

Paradiso girls:
''Who's my bitch''


Pink-'Raise your glass'
P!nk:
''Funhouse''


Pixie Lott:
''Cry me out''

Pixie Lott:
''Boys and Girls''


R
Ricky Martin & Joss Stone-'The best thing about me is you'

Rihanna:'S&M'
Rihanna & Drake-'What's my name'
Rihanna-
'Only girl (in the world)'

Rihanna:
''Te amo''

Rihanna:
''Rockstar 101''

Rihanna:
''Rude boy''

Rihanna:
''Hard''

Rihanna:
''Wait your turn''

Rihanna:
''Russian Roulette''


Robbie Williams:
''Bodies''


Robyn-'Indestructible'
Robyn:
''Dancing on my own''

Robyn:
''Hang with me''


S
Sarah Connor:
''Cold as ice''


Selena Gomez-
'A year without rain'

Selena Gomez:
''Round and round''

Selena Gomez:
''Naturally''


Severina:
''Lola''


Shakira-
'Loca'

Shakira:''Gypsy''
Shakira:
''Did it again''
''She wolf''

Shakira:
''Give it up to me''


Shontelle:
''Perfect nightmare''

Shontelle:
''Impossible''

Shontelle:
''Licky''


Sia:
''Clap your hands''


Sky Ferreira:
''One''


Sophie Ellis Bextor:
''Bittersweet''


Sugababes:
''Wear my kiss''

Sugababes:
''Get sexy''
''About a girl''


T
Taio Cruz & Kylie-'Higher'
Taio Cruz-
'Dynamite'



Take That-'The Flood'


The Saturdays:
''Higher''

The Saturdays:
''Missing you''

The Saturdays:
''Forever is over''

The Saturdays:
''Ego''
''Wordshaker''


Taylor Swift-'Back to December'

Taylor Swift:
''Mine''

Taylor Swift:
''Today was a fairytale''

Taylor Swift:
''Fearless''


Timbaland feat
Nelly,SoShy,
Justin ili Katy:
''Morning after dark''
''Carry out''
''If we ever meet again''


The ting tings:
''Hands''


U
Uffie:
''SUV ADD''


Usher & Pitbull:
''Dj got us falling in love''

Usher:
''OMG''


W
Whitney Houston:
''I look to you''
''Million dollar bill''

OPIS BLOGA I FACEBOOK

MUSIC REVIEWS
POP
SINGLES ONLY
(recenzije spuštene na razinu trača; neozbiljan, populistički pristup)

POPopolis | Promote Your Page Too

Twitter:@POPopolis

TOP LISTA:

MARCH 2012.:
1. Goyte & Kimbra-
'Somebody that I used to know'

2 Lana Del Rey-
'Video games'

3.. Katy Perry-
'Part of me'

4. Fun. & Janelle Monáe-
'We Are Young'

5. Flo Rida & Sia-
'Wild ones'


FEBRUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Katy Perry-
'Part of me'

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

5. David Guetta & Usher-
Without You


JANUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love''

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Jessie J-'Domino'
5. David Guetta & Sia-
'Titanium'


2011._YEAR END CHART:
1. Adele-
'Rolling in the deep'

2. Britney Spears-
'Till the world ends'

3.Nicki Minaj-
'Superbass'

4. Beyonce-'Countdown'
5. Chris Brown & co.-
'Look at me now'


DECEMBER 2011.:
1. Flo Rida-
'Good feeling'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

3. Katy Perry-
'The One That Got Away'

4.Pitbull & Chris Brown-
'International Love'

5.Jay Z & Kanye West-
'Ni**as in Paris'


NOVEMBER 2011.:
1. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

2. Adele-
'Someone like you'

3.David Guetta & Usher-
'Without you'

4. LMFAO-
'Sexy and I know it'

5. Kelly Clarkson-
'Mr. Know it all'


SEPTEMBER 2011.:
1. Maroon 5 &
Christina Aguliera-
'Moves like Jagger'

2. Adele-
'Someone like you'/'Set fire to the rain'

3.Coldplay-
'Every teardrop is a waterfall'

4. The Wanted-
'Glad you came'

5. Leona Lewis & Avicii-
'Collide'


AUGUST 2011.:
|summer anthems|
1. Alexandra Stan-
'Mr. Saxobeat'

2.David Guetta, Taio Cruz
& Ludacris-'Little bad girl'

3. Sak Noel-
'Loca People'

4. Calvin Harris &
Kelis-'Bounce'

5. DJ Fresh &
Sian Evans-'Louder'


JULY 2011.:
1. LMFAO-'Party Rock Anthem'
2. Katy Perry-
'Last friday night'

3. Beyonce-
'Best thing i never had'

4. Nicki Minaj-
'Superbass'

5. Britney Spears-
'I wanna go'


JUNE 2011.:
1. Pitbull, Afrojack,
Ne-Yo & Nayer-
'Give me everything'

2. LMFAO-'Party Rock Anthem'
3. Adele-
'Set fire to the rain'

4. Lady Gaga-
'The edge of glory'

5. Bruno Mars-'The Lazy Song'

MAY 2011.:
1. David Guetta, Flo Rida &
Nicki Minaj-'Where them girls at'

2. Bruno Mars-'The lazy song'
3. LMFAO-'Party Rock Anthem'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Judas'


APRIL 2011.:
1. Jennifer Lopez-
'On the floor'

2. Katy Perry-'ET'
3. Adele-'Someone like you'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Born this way'


MARCH 2011.:
1. Lady Gaga-
'Born this way'

2. Jennifer Lopez-
'On the floor'

3. Rihanna-'S&M'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Avril Lavigne-'What the hell'

FEBRUARY 2011.:
1. Britney Spears-
'Hold it against me'

2. Adele-
'Rolling in the deep'

3. Avril Lavigne-
'What the hell'

4. Jessie J-
'Do it like a dude'

5. Rihanna-'S&M'

JANUARY 2011.:
1.Adele-'Rolling in the deep'
2.Bruno Mars-'Grenade'
3.Pink-'Raise your glass'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'


PROSINAC 2010.:
1.Bruno Mars-'Grenade'
2.Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'

3.Ce Loo Green-'F**k you'
4. Pink-'Raise your glass'
5. Katy Perry-'Firework'

STUDENI 2010.:
1.Rihanna-'Only girl (in the world)'
2.Cee Lo Green-'F**k you'
3.Bruno Mars-'Grenade'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Kesha-'We R who we R'

LISTOPAD 2010.:
1.Kesha-'We R who we R'
2.Rihanna-'Only girl'
3.Bruno Mars-
'Just the way you are'

4. Katy Perry-'Firework'
5. Far East Movement, Cataracs& Dev-
'Like a G6'


RUJAN 2010.:
(back 2 school)
1.Bruno Mars-'Just the way you are'
2.Usher-'DJ got us fallin in love'
3.Kesha-'Take it off'
4. Alexandra Burke-
'Start without you'

5. Eminem & Rihanna-
'Love the way you lie'


KOLOVOZ 2010.:
(summer anthems)
1.Taio Cruz:''Dynamite''
2.Katy Perry:
''California gurls/Teenage dream''

3. David Guetta, Fergie, LMFAO & Chris Willis:
''Getting over You''

4. Yolanda Be Cool &
D Cup: ''We No Speak Americano''

5. Enrigue & Pitbull:
''I like it''


SRPANJ 2010.:
1.Eminem & Rihanna:
''Love the way you lie''

2.B.O.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''

3. Enrigue & Pitbull:
''I like it''

4. Katy Perry: ''California gurls''
5. Kylie: ''All the lovers''

tematska top lista
S. Africa 2010.:
1.K'naan: ''Wavin flag''
2.Kelly Rowland:
''Everyway you go''

3. Shakira:''Waka Waka (Time for Africa)''
4. R. Kelly: ''Sound of victory''
5. Vuvuzele: ''Ušne bušotine''

LIPANJ 2010.:
(Summertime, and the living is easy)
1. Katy Perry: ''California gurls''
2.Usher:''OMG''
3.Kylie:''All the lovers''
4. Lady Gaga:''Alejandro''
5.Lena:''Satellite''

SVIBANJ 2010.:

(Napipavamo ljetni hit)
1. Katy Perry:''California gurls''
2.Eminem:''Not afraid''
3. Kelly Rowland:''Commander''
4. Miley Cyrus:''Can't be tamed''
5.Rihanna:''Te amo''

TRAVANJ 2010.:

(Xtina preuzima proljeće)
1.Christina Aguilera:''Not myself tonight''
2.Sophie Ellis Bextor:''Bittersweet''
3. Nicki Minaj: ''Massive attack''
4. Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''
5.Girlicious:''Maniac''

OŽUJAK 2010.:
1.Rihanna:''Rude boy''
2.Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''

3.David Guetta & Kid Cudi ''Memories''
4.Cheryl Cole:''Parachute''
5.Justin Bieber:''Baby''

VELJAČA 2010.:
(veljača prevrtača: 5 new entries)
1.Goldfrapp:''Rocket''
2.Marina & Diamonds:''Hollywood''
3.Timbaland & Katy Perry:''If we ever meet again''
4.Avril lavigne:'' Alice(Underground)''
5.Selena Gomez:''Naturally''

SIJEČANJ 2010.:
1.Lady Gaga:''Bad romance''
2.Kesha:''Tik tok''
3.Rihanna:''Rude boy''
4.Cheryl Cole:''Three words''
5.Joe Mcelderry:''The climb''





PROSINAC 2009.:
1.Kesha: ''Tik tok''
2. Lady Gaga:''Bad romance''
3.Britney:''3''
4.Rihanna:''Hard/Russian Roulette''
5.Leona Lewis:''Outta my head''

STUDENI 2009.:
1.Britney Spears:''3''
2.Cheryl Cole:''Fight for this love''
3.Lady Gaga:''Bad romance''
4.Ke$ha:''Tik tok''
5.Rihanna:''Russian Roulette''

LISTOPAD 2009.:
1.SHAKIRA: SHE WOLF
2.MARIAH CAREY: I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS/OBSESSED
3.MILEY CYRUS:PARTY IN THE USA
4.BEYONCE:SWEET DREAMS
5.KESHA: TIK TOK

RUJAN 2009.:
1.Miley Cyrus: Party in the USA
2.Cascada: Evacuate the dancefloor
3.Shakira: Loba/ She wolf
4.Sugababes: Get sexy
5.Alexandra Burke: Bad boys
.

TOP5 LJETNIH HITOVA
SPAIN, SUMMER 2009.
1.David Guetta ft Kelly Rowland: When love takes over
2.Black eyed peas: I gotta feeling
3.Pitbull: I know you want me
4.Dizzy Rascal: Holiday
5.Madonna: Celebration

Brojač posjeta:
website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.




tim PLH :
rezove pišu...
beyaki
(za fierce izvođačice)
gagaphrodite
(za one na prijelazu->RNBish)
grandonna

(za ozbiljnije)

art staff...
he wolf
(za design&usklađivanje)
blanket
(za skice, manage it all)

PR...
britard
(za komanje, dorade, dopune...)
LINKOVI:
FAVORITE BLOGOVI:
muzikologija
(majka svih recenzija)
musicsunrise
(tata mata muzičkog zanata)
glazbenaraznolikost
(naj komentator a odnedavno i bloger)
pop manija(k)
popmusic
ehot50
(listonoša s dugogodišnjim iskustvom)
IZVORI:
Toya's world
That Grape Juice
popjustice
jonalisblog
theprophetblog
flopofthepops
ohnotheydidnt
Blog.hr
Blog servis