subota, 22.01.2011.

New Reviews:Pink-'F**kin' perfect', Jennifer Lopez-'On the floor', BEP-'Just can't get enough'

Black Eyed Peas-'Just can't get enough'
| Šprica bez špica.|
_Drugi single s novoga albuma 'The beginning'.

_Pjesma nam, baš kao i prethodni single 'Time (the dirty beat)', zvuči isprano, no ovoga puta se nećemo koncentrirati na kritiziranje, nego ćemo samo istaknuti par pozitivnih stvari:
1_Fergiein bebasti glas je slatko atributiran hladnoj robotici.
2_Šaroliki instrumental vodi borbu s monotono intoniranim, nenadahnutim tekstom.
3_Switch up-zadnja trećina pjesme je futuristički pomak koji se trebao dogoditi već u 15. sekundi pjesme.
4_Tetris grafika.
Sažetak TXT-a: Ljubavna narkomanija.
_BEPovci ne razumiju principe ovisnosti pa nam nakon teških droga ('Boom boom pow', 'I gotta feeling') nude lake što nas frustrira jer žudimo za jačim glazbenim fiksom.
Ocjena:2+/5

Pink-'F**kin' perfect'
|Muzikoterapija za početnike.|
_Drugi single s pjevačičine kompilacije najvećih hitova 'Greatest hits…So far!'.

_Pink već dugi niz godina radi pjesme koje podižu samopouzdanje mladim djevojkama te ruše stereotipna shvaćanja ljepote, ljubavi, uspjeha i sl. 'Fuckin perfect' je jedna od takvih pjesama pa će vas pokušati motivirati i pomoći pri samopotvrđivanju. Max Martin ju je producirao što znači da je vrlo zarazna, ali ujedno i prepuna afektiranosti te učestalih fraza.
Sažetak TXT-a: Sagledati se iz boljega kuta.
_Savršena pjesma za elevaciju duševnog stanja; mi bismo ipak stavili embargo na Max Martina jer je postao najpoznatiji pročistač individualnih stilova (pun mu je lager bezličnih pjesama koje samo čekaju na izvođača s najboljim veleprodajnim potencijalom).
Ocjena:-4/5

Jennifer Lopez & Pitbull-'On the floor'
|Old Jenneration of party people|
_Sedmi studijski album Jennifer Lopez- 'Love?' izlazi ove godine te ponovno stavlja u fokus pjevačičinu glazbenu karijeru. Pogodno vrijeme za izdavanje nove glazbe je tempirano Jenniferinim eksponiranjem u Američkom idolu gdje će procjenjivati natjecatelje desete sezone.

_Prvi single, 'On the Floor' je glazbeni lahor koji piri latinoameričku toplinu i lagano dovodi slušatelja do kretanja. Istaknuti će se među trenutnom ponudom pop hitova po svojoj sunčanoj melodiji koja je uzeta iz, svima poznatog, hita 'Lambada'. Taj glazbeni uzorak se u protekla dva desetljeća nenametljivo ustalio kao evergreen bez kojega ne može proći niti jedan plesnjak u vrtiću, mjesnoj zajednici ili staračkom domu. Mislimo da lambadi zbilja nije bilo potrebno novo ruho, no kad ga je producent RedOne već skrojio, nije trebao uplesti Lopezicu i još provući Pitbulla kroz ušicu igle, nego sve samokritički rasparati.
Sažetak TXT-a: Plešu, pijuckaju, ne zastajkuju cijelu noć lalalalalalalala
_JLo se vratila s pjesmom koja potiče cijelu planetu (kako ona kaže-od Vegasa do Afrike) na ples; jedini je problem što su taj ples već svi otplesali.
Ocjena:-3/5

Coming soon:
Adele-'Rolling in the deep'

| 10:05 | Komentiraj (9) | Print this! | #

petak, 07.01.2011.

New review: Britney Spears-'Hold it against me'

Recenzija jedne od najiščekivanijih pjesama ikada_Britney Spears-'Hold it against me'

_Ona je ikona koja može simbolizirati sve prečice na fiktivnom POP monitoru: vesela školarka kao alat za crtanje, efikasna biznismenka/milijunašica za poslovne programe, seksipilna plesačica omotana reptilom za mapu s neprimjerenim sadržajem, glupa plava striptizeta kao zabavni sadržaj, svakodnevna društvena kronika kao pristup internetu, skandalozna starleta kao uzbuna antivirusnog programa, ćelava luđakinja kao koš za smeće, majka s organiziranom poslugom i dadiljama za vaše dokumente, lijepa princeza za mapu s fotografijama, složeni medijski fenomen kao vaše računalo, rekordna pjevačica za glazbene datoteke te sveprisutno lice na samoj podlozi zaslona. Ovim smo htjeli ilustrirati dvanaest godina karijere najutjecajnije zvijezde prošloga desetljeća koju ćemo guglati, tipkati, klikati, skidati, slati, komati, lajkati, slušati… i dalje jer u ožujku izdaje svoj sedmi studijski album.

_Proteklog tjedna je vladala totalna zbrka i metež glede izlaska Britneyinog povratničkog singla, a sada konačno možemo odahnuti jer je pjesma opravdala sva očekivanja. Privučena pozornost je zajamčila pjesmi, već u prvom danu nakon izlaska, prvo mjesto na Itunes ljestvicama diljem svijeta (u čak sedamnaest država). Inicijalna potražnja se reflektira i na radio pa je 'Hold it against me' trenutno najizvođenija i najtraženija pjesma u USA.

A sad recenzija...BS-'HIAM'
|POP titan.|

_Britney Spears se ponovno prepustila u ruke Max Martina ('Baby one more time') i Dr. Lukea ('Circus'), ali ovoga puta im nije dala potpuno otvorene ruke, nego posebno zatražila podmukliji i eksperimentalniji zvuk od onoga kojeg produciraju za primjerice Katy Perry. Britanska underground scena je poslužila kao dobar izvor novih ideja pa su odatle uvezli elemente dubstepa (žanr elektronske plesne glazbe) u ovu pjesmu. Upravo nam se ti strani utjecaji najviše sviđaju te mislimo da je produkcija nadomjestila manjkavost vokala i ispraznost teksta.

INSTRUMENTAL
_Prezadovoljni smo instrumentalnom podlogom i elektronskom fuzijom dubstep, trance, rave i dr. stilova. Industrijsko pulsiranje određuje čitavu pjesmu, a kuckanje prestaje samo za vrijeme melodičnog refrena. Opsjednuti smo efektom na samom početku pjesme kada zamišljeni rotor (koji proizvodi te tupe udarce) skoro ispadne iz svog ležaja pa se motorična tonska matrica zaleluja.

VOKAL
_Britneyin glas je pun seksualnog ega koji je po svojoj prirodi energičan i prepoznatljivo erektira svaki stih. Požudne strofe su uvjerljivo otpjevane, ali u refrenu nam nedostaje glatke snage. Harmonija pripjeva je uspostavljena, no unatoč plauzibilnoj ugodi, mislimo da je to preambiciozno za Britney.

LYRICS
_Tekstualni sadržaj je najslabija karika 'Hold it against me'. Smišljen je na temelju neoriginalnog uleta pomoću kojeg ugroženi mladići pokušavaju osvojiti curu u polupijanom stanju-Ako ti kažem da imaš dobro tijelo, hoćeš li ga pritisnuti uz mene?/ hoćeš li mi to uzeti za zlo?
Sažetak TXT-a: Britney prvo zavodni dečka pogledom, zatim mu prilazi i šapuće komplimente na uho… Flert se nastavlja na plesnom podiju gdje ga Britney nestrpljivo požuruje, a on se vjerojatno slomi pod pritiskom.

BREAKDOWN aka the best part
_Nakon reprize refrena, mehanizam pjesme se glasno raspadne, zupčanici pucaju, a vijci frcaju…Bučnoj kataklizmi sistema je suprotstavljena Britneyina apodiktičnost i vedrina. Ona se neslomljivo zapitkuje, šalje puse, uzdiše i zahtijeva (na trenutke smo vraćeni u 2000.) dok se sve oko nje urušava. Nakon dramatičnog ponora, postupno se podiže bridge sa smirujućim melodijskim melemom koji balzamira ostatke kaosa i nježno nas dovodi do savršenog završetka krepkim refrenom.

_Sumnjali smo u sposobnost Max Martina i Dr. Lukea da naprave nešto više od komercijalnog hita. Drago nam je da su nas razuvjerili jer je 'Hold it against me' mračno deliktna te rizično delikatna, a istovremeno i zarazno delikatesna; pjesma koja svojom netipičnom strukturom i zvukom podiže standarde popularne elektronske plesne glazbe danas.
Ocjena:-5/5

| 00:39 | Komentiraj (10) | Print this! | #

nedjelja, 02.01.2011.

New Review:Avril lavigne-'What the Hell', Katy Perry-'E.T.', Bruno Mars-'Grenade', Kesha-'Blow'

Avril Lavigne-'What the hell'
|Bonton na predahu.|
_Novu godinu započinjemo singlom Avril Lavigne koji je premijerno pušten baš na Silvestrovo, a novi album 'Goodbye Lullaby' će ugledati svjetlo dana u ožujku 2011.

_Avril je završila snimanje albuma još prošle godine, no došlo je do nesporazuma s visokopozicioniranim ljudima iz njene izdavačke kuće koji su se, nakon što su preslušali novi materijal, zapitali-Koji joj je vrag? Naime, po njihovom mišljenju, nove pjesme nisu bile dovoljno komercijalne pa se, prije izdavanja, tracklist trebao nadopuniti s nekoliko hitova. Avril je tako vraćena u studio gdje je u suradnji s poznatim hitmakerom Max Martinom snimila 'What the hell' i neke druge pjesme.
Postoje veliki izgledi da pjesma dospije na vrhove top lista, ako ju Avril prekine sabotirati (već se u nekoliko navrata ogradila od singla te izrazila nezadovoljstvo njime, a i prvi nastup za doček Nove godine je izvela dosta nevoljko). Mi mislimo da će se pjesma svidjeti Avrilinim obožavateljima jer nam se slušajući ju čini kao da je 'Girlfriend' bila jučer; a neće se svidjeti onima koji smatraju da je 26ogodišnja pjevačica trebala izaći iz adolescencije.
Sažetak TXT-a: 'Dobrica' se otkačila.
_'What the hell' ima sve postavke –po defaultu- za zarazan teen pop rock song: cool produženo prvo lice jednine 'I-I-I', ritmiku riječica 'yeah', 'o-o-o' i 'la, la, la', isprekidani synth, buntovan stav te pjevačicu s nekom svojom furkom (naparfemisana uličarka).
Pjesma nam se sviđa više nego izvođačici.
Ocjena:3/5

MINI REVIEWS, recenzije: Bruno Mars: Grenade, Katy Perry: E.T., Kesha: Blow.

Bruno Mars-'Grenade'
|Žonglirati obećanjima.|
_Brunin treći broj jedan će vam se svidjeti samo ako volite serijale. Naime nakon 'Just The way you are' i 'Nothing on you' , sada slušamo treći dio Brunine fulirancije te se nadamo da je ujedno i zadnji (jer više od tri nastavka zaslužuje samo Harry Potter). Beskonačno šarmiranje te kavalirsko prenemaganje mu idu pa moramo pohvaliti emocionalnu unesenost i vokalnu interpretaciju koja pjesmi daje imanentnu atmosferu.

Klasična struktura pop pjesme, lijepi polazni krešendo, dobar Brunin glas i odmjereni backvokali-> da, može se navesti puno pozitivnih stvari, no nas eto muči uvlačenje u janjeću kožu, samosažaljenje i jednostranost puste priče.
Sažetak TXT-a: Bruno bi primio metak za curu kojoj nije niti malo stalo do njega.(dovoljno rečeno -_-)
_Slušajući ovu pjesmu teško je povjerovati da je Bruno prošli tjedan završio iza rešetaka zbog posjedovanja teških droga (njegovo pjevušenje odaje sliku dobričine, savršenog dečka/muža/zeta); mislimo da će nam se više svidjeti kada zapjeva nešto fakinski, bez ispreskakivanja činjenica.
Ocjena:3+/5

Katy Perry-'E.T.'
|Sigourney Weaver je dobrovoljno noseća s osmim putnikom.|
_Nakon tri uzastopna hita, Katy izdaje i četvrti single sa svog drugoga studijskog albuma 'Teenage dream'. 'E.T.' je kvazi-balada pod silovitim utjecajem (trance, rave) elektroničke glazbe koja ju otima ovozemaljskom popu.

Katy se pjesmom obraća voljenom svemircu pa joj se, u svrhu zavođenja, mijenja vokal od piskutavo zamamnog, preko žovijalno nevinog do orgazmički napadnog ( to sve naravno digitalno distorzirano pomoću neidentificirane tehnologije).
Sažetak TXT-a: Muškarci su s Marsa, žene su s Venere- Katy je apsorbirala priručnik za bolje razumijevanje spolova te se prepustila paranormalnim aktivnostima.
_Dobar single je malo uprskan znanstvenofantastičnim pretjerivanjem (doslovno su iskorišteni svi sinonimi za alien-a). Pjesma nam je inače bila vrlo interesantna prije više od šest mjeseci kada se pojavila na internetu.
E da, trebamo li uopće spominjati da su i za ovu Katynu pjesmu zaslužni Max Martin i Dr Luke?
Ocjena:3+/5

Kesha-'Blow'
|Eksplozija obijesnosti.|
_Drugi single nedavno objavljenoga albuma 'Cannibal'. Pjesma je producirao provjereni trojac- Dr. Luke, Max Martin i Benny Blanco koji već neko vrijeme varira Keshin electropop. Pjesma nije ništa novo na tržištu, nego samo još jedna letimična glazbena đinđa za podložiti party.
Sažetak TXT-a: Zamislite da vam Kesha organizira rođendansku proslavu.

_Keshine predvidljive pjesme odižu atmosferu, no nakana da digne sve u zrak joj ne uspijeva bez elementa iznenađenja.
Ocjena:-3/5

SRETNA NOVA GODINA!

| 16:23 | Komentiraj (4) | Print this! | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

© popopolis - Design touch by: 3M

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (2)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (3)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (9)
Prosinac 2009 (10)
Studeni 2009 (9)
Listopad 2009 (13)
Rujan 2009 (2)


Komentari On/Off

LOGO I TRAŽILICA
Loading

__
PRETHODNO RECENZIRANO:
ABECEDNIM REDOM
(clickable)

A
Alexandra Burke-'The Silence'
Alexandra Burke:
''All night long''
Alexandra Burke:
''Start without you''

Alexandra Burke:
''Bad boys''

Alexandra Burke:
''Broken Heels''


Alicia Keys & Beyonce:
''Put it in a love song''

Alicia Keys:
''Doesn't mean anything''

Alicia Keys:
''Try Sleeping with a broken heart''


Avril Lavigne:
''Alice(underground)''


B
Benny Benassi:
''Spaceship''


Boa:
''Energetic''
''I Did it for love''
''Eat you up''


Beyonce i Lady Gaga:
''Video Phone''

Beyonce Knowles:
''Sweet Dreams''
''Halo''


Black Eyed Peas-'The time(The dirty beat)'

Black Eyed Peas
''Imma be''
''Rock that body''

Black Eyed Peas:
''meet me halfway''
''i gotta feeling''
''boom boom pow''


B.o.B & Bruno Mars:
'Nothing on you'

B.o.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''


Britney Spears:
''3''


Bruno Mars-'Just the way you are'

C
Cee Lo Green-'F__ck you'

Cheryl Cole-'The flood'
Cheryl Cole-
'Promise this'

Cheryl Cole:
''Parachute''

Cheryl Cole:
''Fight for this love''
''Three words''


Ciara:
''Gimme that''

Ciara:
''Ride''


Chris Brown:
''Crawl''
''I can transforma ya''


Christina Aguilera:
''You lost me''

Christina Aguilera &
Nicki Minaj:
''Woohoo''

Christina Aguliera:
''Not myself tonight''


D
David Guetta & Kid Cudi:
''Memories''

David Guetta & Rihanna:'Who's that chick'

Dj Tiesto & Furtado:
''Who wants to be alone''


Duffy-'Well, well, well'


E
Eminem & Rihanna :
''Love the way you lie''

Eminem:
''Not afraid''


Enrique Iglesias & Pitbull:
''I like it''
Enrique Iglesias & Usher:
''Dirty dancer''


F
Far East Movement, The Cataracs & Dev-'Like a G6'
Flo Rida:
''Club can't handle me''


Franka Batelić:
''Moje najdraže''


G
Goldfrapp:
''Rocket''


Girlicious:
''Over you''


H
Heidi Montag:
''Fanatic''


Hrvatska traži zvijezdu:
''Vjerujem u snove''


I
Ivana Kindl:
''Nisi sam''


J
Janet Jackson:
''Make me''

Janet Jackson:
''Nothing''
''Heartbeat''


Jennifer Lopez:
''Everybody's girl''

Jennifer Lopez:
''Louboutins''


Jenifer Lopez:
''Fresh out the oven''


Jojo-
'In the dark'


Jordin Sparks:
''SOS(let the music play)''
''battlefield''


Justin Bieber & Usher:
''Somebody to love''


K
Kanye West:
''Power''

Kat DeLuna:
''Push push''


Katy Perry:
''Firework''

Katy Perry:
''Teenage dream''

Katy Perry:
''California gurls''


Kelis:
''4th of July (fireworks)''

Kelis:
''Acapella''


Kelly Clarkson
''Already gone''


Kelly Rowland:
''Forever and a day''

Kelly Rowland:
''Grown (ass) woman''
Kelly Rowland:
''Rose colored glasses''

Kelly Rowland:
''Comander''


Keri Hilson:
''i like''


Kesha-'We R who we R'
Kesha:
''Take it off''

Kesha:
''Your love is my drug''

Kesha:
''Backstabber''

Kesha:
''Blah Blah Blah''

Ke$ha:
''Tik Tok''


Kim Verson:
''Nevidljivo blago''


Kylie-'Better than today'

Kylie Minogue:
''Get outta my way''

Kylie Minogue:
''All the lovers''


L
Lady Antebellum:
''Need you now''


Lady Gaga:
''Alejandro''

Lady Gaga i Beyonce:
''Telephone''

Lady Gaga:
''Bad romance''


Lana Jurčević:
''Kopija''


Lena( ESC 2010. winner):
''Satellite''


Leona Lewis:
''I see you'' (iz filma ''Avatar'')

Leona Lewis:
''I got you''

''Outta my head''
Leona Lewis:''Happy''

Lily Allen:
''Who'd have known''


M
Madonna:
''Celebration''
''Revolver''


Magazin:
''Sijamski blizanci''


Mariah Carey-'Oh santa'
Mariah Carey:
''Angels cry''
''Up out my face''

Mariah Carey:
''H.A.T.E.U.''

Mariah Carey:
''Obsessed''
''I want to know what love is''


Marina & Diamonds:
''Hollywood''


Mary J Blige:
''I am''


M.I.A.:
''XXXO''

M.I.A.:
''Born free''


Michael Jackson & Akon-'Hold my hand'
Michael jackson:
''This is it''


Miley Cyrus:
''Two more lonely people''

Miley Cyrus:
''Liberty walk''

Miley Cyrus:
''Can't be tamed''

Miley Cyrus:
''Party in the USA''


N
Nadine Coyle-
'Insatiable'


Natali Dizdar:
''Mjesecu je dosadno''


Nelly Furtado-'Night is young'


Nelly-
'Just a dream'


Nicole Scherzinger-'Poison'

Norah Jones:
''Chasing pirates''


O

P
Paradiso girls:
''Patron tequila''

Paradiso girls:
''Who's my bitch''


Pink-'Raise your glass'
P!nk:
''Funhouse''


Pixie Lott:
''Cry me out''

Pixie Lott:
''Boys and Girls''


R
Ricky Martin & Joss Stone-'The best thing about me is you'

Rihanna:'S&M'
Rihanna & Drake-'What's my name'
Rihanna-
'Only girl (in the world)'

Rihanna:
''Te amo''

Rihanna:
''Rockstar 101''

Rihanna:
''Rude boy''

Rihanna:
''Hard''

Rihanna:
''Wait your turn''

Rihanna:
''Russian Roulette''


Robbie Williams:
''Bodies''


Robyn-'Indestructible'
Robyn:
''Dancing on my own''

Robyn:
''Hang with me''


S
Sarah Connor:
''Cold as ice''


Selena Gomez-
'A year without rain'

Selena Gomez:
''Round and round''

Selena Gomez:
''Naturally''


Severina:
''Lola''


Shakira-
'Loca'

Shakira:''Gypsy''
Shakira:
''Did it again''
''She wolf''

Shakira:
''Give it up to me''


Shontelle:
''Perfect nightmare''

Shontelle:
''Impossible''

Shontelle:
''Licky''


Sia:
''Clap your hands''


Sky Ferreira:
''One''


Sophie Ellis Bextor:
''Bittersweet''


Sugababes:
''Wear my kiss''

Sugababes:
''Get sexy''
''About a girl''


T
Taio Cruz & Kylie-'Higher'
Taio Cruz-
'Dynamite'



Take That-'The Flood'


The Saturdays:
''Higher''

The Saturdays:
''Missing you''

The Saturdays:
''Forever is over''

The Saturdays:
''Ego''
''Wordshaker''


Taylor Swift-'Back to December'

Taylor Swift:
''Mine''

Taylor Swift:
''Today was a fairytale''

Taylor Swift:
''Fearless''


Timbaland feat
Nelly,SoShy,
Justin ili Katy:
''Morning after dark''
''Carry out''
''If we ever meet again''


The ting tings:
''Hands''


U
Uffie:
''SUV ADD''


Usher & Pitbull:
''Dj got us falling in love''

Usher:
''OMG''


W
Whitney Houston:
''I look to you''
''Million dollar bill''

OPIS BLOGA I FACEBOOK

MUSIC REVIEWS
POP
SINGLES ONLY
(recenzije spuštene na razinu trača; neozbiljan, populistički pristup)

POPopolis | Promote Your Page Too

Twitter:@POPopolis

TOP LISTA:

MARCH 2012.:
1. Goyte & Kimbra-
'Somebody that I used to know'

2 Lana Del Rey-
'Video games'

3.. Katy Perry-
'Part of me'

4. Fun. & Janelle Monáe-
'We Are Young'

5. Flo Rida & Sia-
'Wild ones'


FEBRUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Katy Perry-
'Part of me'

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

5. David Guetta & Usher-
Without You


JANUARY 2012.:
1. Michel Teló-
'Ai Se Eu Te Pego'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love''

3.Kelly Clarkson-
'What doesn't kill you'

4. Jessie J-'Domino'
5. David Guetta & Sia-
'Titanium'


2011._YEAR END CHART:
1. Adele-
'Rolling in the deep'

2. Britney Spears-
'Till the world ends'

3.Nicki Minaj-
'Superbass'

4. Beyonce-'Countdown'
5. Chris Brown & co.-
'Look at me now'


DECEMBER 2011.:
1. Flo Rida-
'Good feeling'

2. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

3. Katy Perry-
'The One That Got Away'

4.Pitbull & Chris Brown-
'International Love'

5.Jay Z & Kanye West-
'Ni**as in Paris'


NOVEMBER 2011.:
1. Rihanna & Calvin Harris-
'We found love'

2. Adele-
'Someone like you'

3.David Guetta & Usher-
'Without you'

4. LMFAO-
'Sexy and I know it'

5. Kelly Clarkson-
'Mr. Know it all'


SEPTEMBER 2011.:
1. Maroon 5 &
Christina Aguliera-
'Moves like Jagger'

2. Adele-
'Someone like you'/'Set fire to the rain'

3.Coldplay-
'Every teardrop is a waterfall'

4. The Wanted-
'Glad you came'

5. Leona Lewis & Avicii-
'Collide'


AUGUST 2011.:
|summer anthems|
1. Alexandra Stan-
'Mr. Saxobeat'

2.David Guetta, Taio Cruz
& Ludacris-'Little bad girl'

3. Sak Noel-
'Loca People'

4. Calvin Harris &
Kelis-'Bounce'

5. DJ Fresh &
Sian Evans-'Louder'


JULY 2011.:
1. LMFAO-'Party Rock Anthem'
2. Katy Perry-
'Last friday night'

3. Beyonce-
'Best thing i never had'

4. Nicki Minaj-
'Superbass'

5. Britney Spears-
'I wanna go'


JUNE 2011.:
1. Pitbull, Afrojack,
Ne-Yo & Nayer-
'Give me everything'

2. LMFAO-'Party Rock Anthem'
3. Adele-
'Set fire to the rain'

4. Lady Gaga-
'The edge of glory'

5. Bruno Mars-'The Lazy Song'

MAY 2011.:
1. David Guetta, Flo Rida &
Nicki Minaj-'Where them girls at'

2. Bruno Mars-'The lazy song'
3. LMFAO-'Party Rock Anthem'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Judas'


APRIL 2011.:
1. Jennifer Lopez-
'On the floor'

2. Katy Perry-'ET'
3. Adele-'Someone like you'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Lady Gaga-
'Born this way'


MARCH 2011.:
1. Lady Gaga-
'Born this way'

2. Jennifer Lopez-
'On the floor'

3. Rihanna-'S&M'
4. Britney Spears-
'Till the world ends'

5. Avril Lavigne-'What the hell'

FEBRUARY 2011.:
1. Britney Spears-
'Hold it against me'

2. Adele-
'Rolling in the deep'

3. Avril Lavigne-
'What the hell'

4. Jessie J-
'Do it like a dude'

5. Rihanna-'S&M'

JANUARY 2011.:
1.Adele-'Rolling in the deep'
2.Bruno Mars-'Grenade'
3.Pink-'Raise your glass'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'


PROSINAC 2010.:
1.Bruno Mars-'Grenade'
2.Rihanna-'What's my name'/
Who's that chick'

3.Ce Loo Green-'F**k you'
4. Pink-'Raise your glass'
5. Katy Perry-'Firework'

STUDENI 2010.:
1.Rihanna-'Only girl (in the world)'
2.Cee Lo Green-'F**k you'
3.Bruno Mars-'Grenade'
4. Katy Perry-'Firework'
5. Kesha-'We R who we R'

LISTOPAD 2010.:
1.Kesha-'We R who we R'
2.Rihanna-'Only girl'
3.Bruno Mars-
'Just the way you are'

4. Katy Perry-'Firework'
5. Far East Movement, Cataracs& Dev-
'Like a G6'


RUJAN 2010.:
(back 2 school)
1.Bruno Mars-'Just the way you are'
2.Usher-'DJ got us fallin in love'
3.Kesha-'Take it off'
4. Alexandra Burke-
'Start without you'

5. Eminem & Rihanna-
'Love the way you lie'


KOLOVOZ 2010.:
(summer anthems)
1.Taio Cruz:''Dynamite''
2.Katy Perry:
''California gurls/Teenage dream''

3. David Guetta, Fergie, LMFAO & Chris Willis:
''Getting over You''

4. Yolanda Be Cool &
D Cup: ''We No Speak Americano''

5. Enrigue & Pitbull:
''I like it''


SRPANJ 2010.:
1.Eminem & Rihanna:
''Love the way you lie''

2.B.O.B. & Hayley Williams:
''Airplanes''

3. Enrigue & Pitbull:
''I like it''

4. Katy Perry: ''California gurls''
5. Kylie: ''All the lovers''

tematska top lista
S. Africa 2010.:
1.K'naan: ''Wavin flag''
2.Kelly Rowland:
''Everyway you go''

3. Shakira:''Waka Waka (Time for Africa)''
4. R. Kelly: ''Sound of victory''
5. Vuvuzele: ''Ušne bušotine''

LIPANJ 2010.:
(Summertime, and the living is easy)
1. Katy Perry: ''California gurls''
2.Usher:''OMG''
3.Kylie:''All the lovers''
4. Lady Gaga:''Alejandro''
5.Lena:''Satellite''

SVIBANJ 2010.:

(Napipavamo ljetni hit)
1. Katy Perry:''California gurls''
2.Eminem:''Not afraid''
3. Kelly Rowland:''Commander''
4. Miley Cyrus:''Can't be tamed''
5.Rihanna:''Te amo''

TRAVANJ 2010.:

(Xtina preuzima proljeće)
1.Christina Aguilera:''Not myself tonight''
2.Sophie Ellis Bextor:''Bittersweet''
3. Nicki Minaj: ''Massive attack''
4. Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''
5.Girlicious:''Maniac''

OŽUJAK 2010.:
1.Rihanna:''Rude boy''
2.Lady Gaga & Beyonce:''Telephone''

3.David Guetta & Kid Cudi ''Memories''
4.Cheryl Cole:''Parachute''
5.Justin Bieber:''Baby''

VELJAČA 2010.:
(veljača prevrtača: 5 new entries)
1.Goldfrapp:''Rocket''
2.Marina & Diamonds:''Hollywood''
3.Timbaland & Katy Perry:''If we ever meet again''
4.Avril lavigne:'' Alice(Underground)''
5.Selena Gomez:''Naturally''

SIJEČANJ 2010.:
1.Lady Gaga:''Bad romance''
2.Kesha:''Tik tok''
3.Rihanna:''Rude boy''
4.Cheryl Cole:''Three words''
5.Joe Mcelderry:''The climb''





PROSINAC 2009.:
1.Kesha: ''Tik tok''
2. Lady Gaga:''Bad romance''
3.Britney:''3''
4.Rihanna:''Hard/Russian Roulette''
5.Leona Lewis:''Outta my head''

STUDENI 2009.:
1.Britney Spears:''3''
2.Cheryl Cole:''Fight for this love''
3.Lady Gaga:''Bad romance''
4.Ke$ha:''Tik tok''
5.Rihanna:''Russian Roulette''

LISTOPAD 2009.:
1.SHAKIRA: SHE WOLF
2.MARIAH CAREY: I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS/OBSESSED
3.MILEY CYRUS:PARTY IN THE USA
4.BEYONCE:SWEET DREAMS
5.KESHA: TIK TOK

RUJAN 2009.:
1.Miley Cyrus: Party in the USA
2.Cascada: Evacuate the dancefloor
3.Shakira: Loba/ She wolf
4.Sugababes: Get sexy
5.Alexandra Burke: Bad boys
.

TOP5 LJETNIH HITOVA
SPAIN, SUMMER 2009.
1.David Guetta ft Kelly Rowland: When love takes over
2.Black eyed peas: I gotta feeling
3.Pitbull: I know you want me
4.Dizzy Rascal: Holiday
5.Madonna: Celebration

Brojač posjeta:
website-hit-counters.com
Provided by website-hit-counters.com site.




tim PLH :
rezove pišu...
beyaki
(za fierce izvođačice)
gagaphrodite
(za one na prijelazu->RNBish)
grandonna

(za ozbiljnije)

art staff...
he wolf
(za design&usklađivanje)
blanket
(za skice, manage it all)

PR...
britard
(za komanje, dorade, dopune...)
LINKOVI:
FAVORITE BLOGOVI:
muzikologija
(majka svih recenzija)
musicsunrise
(tata mata muzičkog zanata)
glazbenaraznolikost
(naj komentator a odnedavno i bloger)
pop manija(k)
popmusic
ehot50
(listonoša s dugogodišnjim iskustvom)
IZVORI:
Toya's world
That Grape Juice
popjustice
jonalisblog
theprophetblog
flopofthepops
ohnotheydidnt
Blog.hr
Blog servis